HJEMMELAGET GRANOLA

tir, 11 nov - KL. 16:59

Jeg liker jo å lage mat selv fra bunnen av, men «kjedelige» ting som müsli og sånt, det har jeg droppet. Jeg vet at mange av frokostblandingene man får kjøpt i butikken inneholder unødvendig mye sukker, så jeg har bare pleid å hakke noen nøtter og toppe yoghurten med honning. Men her om dagen hadde jeg litt ekstra tid på morgenen og bestemte meg for å lage min egen müsli/granola!

Oooog, dette er en oppskrift jeg virkelig anbefaler dere å prøve, hehehe (som alle andre jeg skryter sånn av) ♥ Det var enkelt og smakte helt latterlig digg!! Mye mer smakfull enn den du kjøper, og det er faktisk veldig lett å lage. Det arbeidet man selv gjør tar maks 10 min, resten er bare steking i ovnen. Denne leste jeg om i boken til Berit Nordstrand og har opprinnelig rundt 1 dl av alle frøene og nøttene (med unntak av 7 dl havregryn), men jeg orket ikke å lage en så stor porsjon, så jeg tok en neve av alt i stedet 🙂 Det er bare å doble hvis man vil det!

IMG_1921

  • 1 neve hasselnøtter
  • 1 neve mandler
  • 1 neve valnøtter
  • 1 neve solsikkekjerner
  • 1 neve linfrø/knuste linfrø
  • 1 neve gresskarkjerner (helst usaltede)
  • 1 neve sesamfrø
  • 5 never havregryn
  • 2 ss honning
  • 1 ss olivenolje

Denne kombinasjonen var veldig god, men om du mangler noe av det ene eller det andre, så er det bare å feks putte oppi mer havregryn eller nøtter 🙂

IMG_19001 – Forvarm ovnen til 150 grader
2 – Knus linfrøene i en blender (eller kjøp knuste linfrø), dette sørger for best opptak av næringstoffer.
3 – Hakk nøttene grovt. Jeg gjør dette selv med en stor og skarp kniv.
4 – I en liten kjele blander du honning og olivenolje og varmer det slik at det blir flytende.
5 – Bland frø, nøtter og honningblanding i en liten bolle.
6 – Spre blandingen utover et stekebrett (med bakepapir)
7 – Dette skal stå midt i ovnen i ca 30 min. Rør om flere ganger under stekingen! Veldig viktig! 
8 – Avkjøles og helles over i glass eller rett på yoghurten. Mmmhmm!!♥

IMG_1901Så grovt hakket jeg nøttene mine.

IMG_1903 IMG_1905PS: her hadde jeg glemt havregrynene, whoopsi

Og her ble festmåltidet:
IMG_1912HEAVEN ON EARTH♥

Man kan også blande inn litt kanel før steking for å få kanelsmak, eller litt kokos og mørk sjokolade før servering. Ellers var den SYKT god alene også. Håper dere har lyst til å teste det ut! Det tar litt tid, men det er såå verdt det!

Pleier du å lage egen müsli/granola?

  • Mariann

    Lagde her for ikke så lenge siden, og nå er den snart tom!
    Brukte det samme som deg, men hadde kokos i før steking og litt eplejuice i blandingen 🙂
    Så etter steking blanda jeg inn tørkede aprikoser og tørket mango og gojibær (som jeg egentlig ikke er så glad i, men de funka i müslien) 🙂
    Elsker å den på en yoghurt og cottage cheese blanding og hakke en rute med mørk sjokolade og blande inn jordbær… Yuuum!! Neste runde blir det rosiner i! 😀

  • Guro Katrine

    Når skal havregrynene tilsettes? Skal de blandes sammen med frøene og nøttene med honningblandingen eller bare strøs direkte over?

  • Camilla

    Har lagd granola en gang før, ble veldig godt!:)
    Lagde thai red curryen du skrev om for litt siden, den ble veldig god, så den skal lages flere ganger!:)

  • fallen angel.

    Hi, Emilie. I have a question… Have you got Twitter? If yes, what’s your unsername? There are so many fakes! 🙁

  • Elisabeth

    Pleier ikke å lage granola/müsli selv, men vi kjøper Orginal Müsli fra Rapunzel. Ikke tilsatt sukker, ikke noen kjemikalier, men utrolig godt og mettende (og økologisk). Det er Müsli da, så ikke stekt i ovenen, noe som kanskje gjør det litt kjedelig om man er vant til fersk, hjemmelaget, men det er bra til hverdags… Jeg kan bare anbefale det!

  • Maren

    Haha, du har blitt tidenes husmor/sporty/sunne jente etter at du begynte friåret! Morsomt å se 😀 Det inspirerer!

  • Meg

    Mmmh, så godt 🙂 Hvordan spiser du granolaen din? Jeg spiser min som snacks, med yoghurt eller lager sjokoladeknekk av den (http://carolinebergeriksen.no/2013/08/13/granola-sjokoladeknekk/) 🙂 Sistnevnte anbefales virkelig, jeg lagde det for første gang i går, og spiste opp over halvparten i løpet av den siste timen, haha 😛

  • Christina

    Naaam! Det så utrolig godt ut! Jeg tror jeg så en lignende oppskrift på Fotballfrue og fikk skikkelig lyst til å lage det, så jeg tror skal prøve å lage dette i kveld.

  • Ine

    Hei, nå har jeg lagd denne to ganger, og sist tredoblet jeg oppskriften din for at den skulle vare lenger 🙂 Hadde også masse kanel og litt salt i, ble utrolig godt! Tusen takk for oppskrift! 🙂

  • Celine

    Namm dette må jeg prøve 😀 (Søkte opp på google og fikk opp dette, hehe)

  • Ingvill

    Bruker du lettkokte eller store havregryn? 🙂