Det store julegave-innlegget

lør, 6 des - KL. 13:39

Heii dere!

Nå har nedtellingen til jul for fullt startet og det er lurt å planlegge julegavene nå. Det er alltid mange som ikke vet hva de ønsker seg, og derfor har jeg laget et innlegg der jeg har samlet mine beste julegavetips! Her er det mange ting som er ganske billig, for man trenger faktisk ikke ruinere lommeboka for å finne fine gaver 🙂

Tips 1: customize gaven!

Jeg tror alle er enige om at de beste gavene er de det er lagt litt ekstra sjel og omtanke i. Jeg synes det er veldig gøy å «skreddersy» gaver i forhold til hvem jeg gir dem til, og en enkel måte å gjøre det på, er å lage gaveesker! Der legger du én hovedgave, noen billigere ting som kanskje har vært på ønskelisten eller som du vet han/hun trenger, og pynter med litt av personens favorittgodteri. Legg ved et hyggelig kort, og du har en super gave! Videre i dette innlegget skal jeg nå gi julegavetips til alt fra tanter og onkler til din beste venninne. Jeg håper noe av det faller i smak eller muligens gir dere noen ideer 😀


Tips til familiemedlemmer, som besteforeldre, tanter og onkler: Hjemmelaget müsli!

Kall det hva dere vil, frokostblanding, granola, müsli, yoghurt-topping, etc. Uansett smaker dette helt nydelig og er en fantastisk gave å gi bort! Alle setter pris på å få noe hjemmelaget, i tillegg koster det ikke så mye penger, bare litt tid og kjærlighet♥ Haha.
IMG_1921Det du trenger for å lage denne gaven:

 • Glasskrukke med lokk (på IKEA selger de versjonen over til 12 kr, men man finner det også på Clas Ohlson og Søstrene Grene)
 • 1 pose mandler, hasselnøtter, gresskarkjerner, havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkefrø, valnøtter
 • Honning og olivenolje

Oppskrift finner du HER, men for å fylle en slik krukke som jeg viser på bildet, bør man doble oppskriften. Da får man kanskje litt til overs, men det gjør vel ingenting! Beregn en glasskrukke per person du vil gi bort til 🙂

Andre hjemmelagde godsaker man kan gi bort, fant jeg en fin artikkel om HER!

En annen økonomisk, fin julegave å gi bort: pyntede fyrstikkesker.

Jeg er en person som elsker å tenne lys, og da er det fint å ha fyrstikker tilgjengelig. Men selve eskene er ikke særlig fine å ha fremme! Mamma lagde et par fyrstikkesker i fjor, og jeg synes fremdeles de er helt herlige å ha fremme. Det er en utrolig koselig gave å gi bort, og ikke minst, ganske enkelt å lage!

IMG_3576For å lage pyntede fyrstikkesker trenger du:

 • 1 pakning store fyrstikkesker
 • 1 pakning små fyrstikkesker
 • Pene scrapbook-ark (finnes på Panduro og søstrene grene)
 • Pynte-dill-dall, som glitter, halve pærler, gavebånd og slike ting (finnes bl.a. på Panduro, Søstrene Grene og Nordli)

Legg en fyrstikkekse på et scrapbook-ark og tegn rundt med blyant, klipp ut, og lim på. Veldig enkelt! Lag så mange du føler for å gi bort 🙂

 

En gave til studenten: Den ultimate studentpakka!

Dette var en gave jeg lagde til kjæresten da han hadde bursdag. Uansett hvor mye jeg prøver å gi han oppskrifter på ditt og datt, ender han altfor ofte opp med å spise ferdigmat. Da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne dekke disse utgiftene for en liten stund og gi han en skikkelig «studentpakke»! Man customizer den selvfølgelig til hva personen trenger og liker, men slik ble min studentpakke:

Untitled-5Noen bokser Spaghetti a la capri, knekkebrød, Toro lasagne, Dolmio pastasaus, supper og poser med ting, nøtter, nudler, osv. Fyll oppi alt du vet studenten spiser mye av, men husk at du dessverre bare må bruke tørrvarer og hermetikk. Kan ikke risikere at noe blir fordervet i løpet av den tiden det ligger oppi gaven, hehe!

På toppen av gaven kan du eventuelt legge til noe ekstra som du vet personen mangler eller ønsker seg. I bursdagsgaven til kjæresten min la jeg oppi en stekespade, t-skjorte og et gavekort på en shoppingtur med meg, haha! Uansett resulterer det i en stoooor pakke som er morsom å gi bort i gave!

IMG_1545-001

Til en god venninne: kosepakke.

Det er så mye enkelt og herlig som man kan gi bort til venninner, og det trenger ikke koste all verden. På søte småting-butikker som Søstrene Grene, Upstairs og andre interiørbutikker finner man masse hyggelig man kan sette sammen og gi bort i gave! Tips her er duftlys, te, et fint krus, deilig dusjsåpe, etc. Her er et eksempel på hvordan man kunne satt sammen en pakke:
Untitled-6På Kremmertorvet og Søstrene Grene finner man mye te i løsvekt. Gi bort en pakke te + en teklype og et krus, så kan man kose seg i juletiden! Ellers er et duftlys alltid hyggelig å få (fra Voluspa, HER) eller to deilige dusjsåper, en fra Soap and Glory (kjøpes på apoteket) og en fra Bliss, HER.


Til bestevenninnen eller søsteren: Marble Macbook Cover!

Ikke bare er det hyggelig å få en litt ekstra spesiell gave, det er sååå hyggelig å gi bort. Nettsiden Etsy.com har masse herlige greier som ikke alle har, blant annet finner man veldig fine deksler og covers!

Desktop113Jeg har funnet frem noen lenker til dere:

Marble cover til Macbook, både air og pro: HER til 17 pund (vet ikke porto kostnader)
Marble cover til iPhone 4, 5 og 6 og Samsung HER til 13 pund (vet ikke porto kostnader)
Generelt sykt mange fine iPhonecovers HER til 13 pund stk
Marble cover til Macbook, forskjellige priser og versjoner HER (på Ebay, gratis shipping)
Ellers har de mange fine iPhonedeksler på Nelly dersom man heller vil bestille på norsk nettside. HER!


Til brodern: treningstøy eller jedi-morgenkåpe

Treningstøy er som oftest en klassiker på julegavefronten, men om dere har en litt geeky bror, er det mye gøy som finnes! Både alphageek.no og coolstuff.no har mange spesielle greier. På coolstuff.no fant jeg en Jedi-morgenkåpe som falt i smak, haha!

Desktop114Treningstøy fra NLYman.com (reklamelenker) 
Fra venstre: 1 HER, 2 HER, 3 HER
Treningshansker: 1 HER, 2 HER.
Jedi-morgenkåpe fra Coolstuff.no!

 

Til kjæresten (han)

Guttegaver er alltid håpløse, og det beste er å finne ut hva han ønsker seg. Fine kjærestegaver som alltid funker, er en klokke (for eksempel Gant Park Hill), Nike-sko eller treningsutstyr. Men hvis du har lyst til å vise kjæresten din at du virkelig elsker han, er det en gave som helt sikkert vil slå an… Gaming-goodieboxen.

Desktop116Finn ut om det er et spill han ønsker seg eller mangler, og ved siden av det kan du legge ved øl, ølglass, popcorn, en nerdete cookie-skål (den fant jeg HER) og en håndskreven lapp der du for eksempel skriver «Kos deg i jula!» eller «SÅ høyt elsker jeg deg», haha. Broren min fortalte at det er genalt å kjøpe spill digitalt (nettside HER), ellers fant jeg Fifa 15 HER.

 

Til kjæresten (henne): Polaroid-kamera

Det er så mange gutter som synes det er vanskelig å kjøpe gaver til jenter, til tross for at jeg synes dette må være verdens enkleste oppgave, haha. Noe som alltid slår an, er en pen ring, et smykke, konfekteske, favorittsjokoladen hennes eller rett og slett noe fra ønskelisten hennes. Men om du er helt clueless, er en gave jeg er sikker på at vil slå an, et Polaroid-kamera! Det ligger fra 800-2000 kr, og er noe ikke alle tar seg råd til å kjøpe selv. Men det er garantert noe man har lyst til å eie! Det røde kan kjøpes på komplett.no, og det i midten finner du på Ebay HER for 800kr MED filmruller, og er det desidert billigste alternativet! Hvis man bestiller nå, kan det hende man rekker å få det før jul. Hvis ikke tar man bare utskrift av et polaroidkamera, legger ved en rose og en sjokolade og sier at den kommer i posten!
Desktop115


Til tante, en estetiker eller en som rett og slett setter pris på romantisk dill-dall: Greengate-servise!

Jeg er en som seriøst eeeeelsker fine kopper, krus, skåler, tallerkener, alt man kan putte mat i. Her hjemme har vi sjeldent 2 av noe, alt er litt forskjellig, og det synes jeg er en del av sjarmen! Greengate er litt dyrt, men de har såå mange fine ting. Her er noe av det jeg kjøpte for litt siden:
IMG_3514IMG_3502Æh, love!! Du finner det som regel i interiørbutikker, ellers finnes det på noen nettbutikker, for eksempel på Stabbursbua.no og femhons.no.

Til en som interesserer seg for kosthold og mat: Dette er mine favorittbøker!

Jeg fikk jo maaaange bøker til bursdagen min, og det har vært superstas å lese alle!! Hvis det er en type litteratur jeg liker, så er det matbøker, haha. Der kan jeg virkelig anbefale Berit Nordstrand «Mat med mer» og «12 uker til et sunnere liv» og Fedon «Tid med maten». Sistnevnte handler mye om ro og meditasjon, mens de to andre gir direkte fagstoff om det vi spiser. Den «12 uker»-boka er ikke en diettbok, bare sånn at det er sagt! Veldig lettlest og herlig!

IMG_4086Ellers er tapas-boken en god gave til enhver venninne som synes tapas er gøy. Mange gode oppskrifter der!

Sånn, da håper jeg dere fikk noen ideer! Kom gjerne med deres julegavetips i kommentarfeltet♥

 • Anne

  Du vet at Spaghetti ala capri bare er MUK? Bare et tips 🙂 Men veldig koselige gaver da 🙂

  http://www.seher.no/kjendis/hellstr-ms-avsl-ring-fikk-vibeke-til-kaste-opp-75515

  • Hehe, jeg vet, kan det meste om alle fabrikkproduserte matvarer! Er overinteressert i mat 🙂

 • lisa

  hvilket polaroid kamera har du?

 • :D

  DETTE likte jeg. Takk for et inspirerende innlegg.

 • Ragnhild :)

  Det beste julegavetips-innlegget jeg har sett på blogger og i media! Jeg har en liten stund tenkt at slik samfunnet i Norge er nå så må man bruke minst 300kr per julegave og det har frustrert meg litt. Er jo ikke prislappen som teller, men heller at gava har sjel. Så takk for at du har funnet mange billige og inspirende forslag 😀 fått litt troen på at samfunnet ikke vil at jeg skal bruke så mye penger likevel :p

 • Cam

  Elsker de krusene! Utrolig fine<3 ville bare tipse om 2 apper, Polagram og Printic, som er apper hvor du kan bestille sånne polaroid bilder! Man sparer mye ved å bruke den, for sånne "ark" på et kamera koster ganske mye. Synes ihvertfall det er kjempesmart. Anbefaler å prøve! Har kjøpt fra Polagram flere ganger, og liker det kjempegodt <3

 • Julie

  Sikkelig supert innlegg!
  Endelig fant jeg noen julegaver ideer og tips, du er så go!

 • Silje

  For et fint innlegg!

 • Patrycja Klimas

  uniqfind.com has the best marble macbook skin they use 3m technology and have apple cutout.

 • Elin

  Hvor er krusene med bokstav hentet fra? 🙂 Veldig fine tips! 🙂

 • Kristine

  Tusen takk for mange fine tips! Dette var de beste julegavetipsene jeg noen gang har lest 😀

 • Lilly

  herregud du er helt sykt kreativ vet du det!!

 • Frida

  Herlige tips! Tusen takk for at du har skrevet dette!