Kyllingspyd med nydelig peanøttsaus

tir, 19 jul - KL. 17:18

IMG_1238 copyHeii dere!

For noen uker siden lagde jeg noe helt sjuuukt godt på kjøkkenet. Jeg hadde nettopp laget mitt eget superdigge peanøttsmør og hadde kokkeleringsselvtillit til himmels, og bestemte meg for å lage kylling satay med peanøttsaus og mango-salat! Og fy fader, det ble en smaksbombe uten like! 😀 Sausen ble helt nydelig, kyllingen ble saftig og den nydelige salaten ga måltidet både ekstra næringsstoffer og et ekstra kick 🙂 Hvis dere har litt ekstra tid i sommer anbefales denne nydelige middagsretten!!

Til 3 porsjoner trenger du 3 kyllingfileter, og rundt 15-16 spyd. Jeg hadde trepinner som jeg delte i to!

Marinade til kyllingen:

  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts revet fersk ingefær
  • 1 liten hakket fersk chili

Kutt kyllingfiletene på langs, ca 4-5 fingertykke strimler, bland sammen marinaden, og bland kyllingen godt inn i marinaden. La den ligge mens du lager resten av måltidet!

IMG_1199 copy

Peanøttsaus:

  • 150 g (ca.1/2 glass) økologisk peanøttsmør (eller hjemmelaget, sjekk HER)
  • 400 ml kokosmelk (en boks)
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss karripasta (jeg brukte red curry paste)
  • 3 ss sitronsaft

Peanøttsausen kan enten tilberedes og serveres med det samme, eller oppbevares i kjøleskap og varmes opp før servering. Varm kokosmelk, karripasta og rørsukker til kokepunktet i en kjele og rør inn peanøttsmør og sitronsaft. Smak til underveis om du vil ha enda mer kick fra karripastaen, eller om du synes den er nydelig som den er. La sausen småputre 2-3 minutter under omrøring og sett den til side.

IMG_1211 copy

Mangosalat:

  • 1 stor mango, i terninger
  • 1/2 agurk, i terninger
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1/2 lime, saften
  • frisk koriander, grovt hakket

Kutt opp alle ingrediensene og bland sammen! Denne kan enten lages helt først og stå i kjøleskapet, eller lages mens kyllingen marineres.

IMG_1215 copy

Så trer du kyllingstrimlene på kyllingspyd og steker på middels-høy varme. Server!
IMG_1262 copy IMG_1260 copy

Det ble dobbelt så mye saus som dere ser på bildet over, og den ble helt nydelig til wok dagen etter! Spennende smaker som imponerer, og det er faktisk ikke så vanskelig heller 😀

Det er en liten stund siden jeg lagde denne retten, og jeg kom plutselig på at jeg ikke hadde delt den på bloggen. Og en så god middagsrett må man faktisk bare dele med alle andre! Jeg håper dere har hatt en fin tirsdag ❤️

  • :)

    Tror du hadde kledd svart hår sykt bra! Litt sånn Kardashian style hehe 🙂 Sykt fin outfit i forrige innlegg btw!

  • Vilde Engan

    Blir litt for mye mat på denne bloggen må jeg si……

  • Pia Jeanette Liasjø

    Tusen takk for oppskrifta som skal prøves idag 😊

  • Hannah

    Du burde prøve avokado i tillegg i den mangosalaten! Avokado- og mangosalat er sjukt godt 😀

  • Ev

    Looks great!

  • Synne

    Fytti katta. Jeg liker hvilken vei denne bloggen tar altså! Mat mat mat!! NAM! + en god dose gode ord og selvtillitsboost og inspirasjon. Nei, dette liker jeg altså