Blir man noensinne klar for første skoledag?

søn, 14 aug - KL. 19:11

Nå har jeg bare 3 dager igjen av ferien før hverdagen står som velkomstkomité på Gardermoen. I velkomstkomiteen venter både gamle og nye rutiner, en god del jobb og avtaler, og det som kanskje skremmer meg aller mest – skolestart. Alt kommer på én gang. Jeg hopper nemlig rett inn i fadderuken til mitt nye studie, og jeg kjenner jeg egentlig får en skikkelig klump i magen når jeg tenker på det.

Nok en fadderuke, et nytt studie, nye fjes, nye bekjentskap… Det knyter seg litt i magen, men jeg er ikke er helt sikker på hva det kommer av. Det er nok en god blanding av både gode og dårlige nerver, spenning og angst, og jeg er enda ikke helt sikker på hvilken følelse som er sterkest. På en side er jeg sikker på at dette blir veldig bra, men på en annen side kjenner jeg ganske sterkt på ensomheten. Møte opp til en gruppe mennesker, prøve å finne felles interesser, forsøke å lære seg ansikter og navn, trekke til seg alle de nye inntrykkene samtidig som man forsøker å gjøre et godt inntrykk selv. Helt ærlig synes jeg det er dritskummelt å ikke kjenne noen. Liker ikke å føle meg «venneløs». Jeg føler meg helt avkledd og naken, og er livredd for å bli avvist. Man føler seg så alene, til tross for at det er tusenvis av andre som er i akkurat samme situasjon som deg.

Det føles også litt kjipt å være et kjent fjes i slike situasjoner. Når folk drikker nøler de ikke flere ganger med å si meningen sin om meg, eller slenge seg rundt halsen min for å ta en selfie, og jeg blir aldri helt klok på hvordan jeg skal opptre. Jeg føler meg som «skolestart-Emilie», mens de rundt meg ser meg som «bloggeren Voe», noe som alltid gjør meg litt ekstra nervøs. Men jeg er sikker på at jeg vil bli møtt av masse smil og hyggelige fjes, der mange vil se meg sånn jeg er, uten noen forhåndsbestemt mening. Og det er akkurat den delen som gjør at jeg gleder meg!

Uansett hvordan fadderuka går, så blir det supergøy å lære om kroppen og om hvordan det vi putter i den har noe å si for hvordan vi fungerer! Jeg gleder meg til å studere noe jeg virkelig interesserer meg for, og jeg bare håper forventningene innfrir 🙂

Lykke til med skolestart og fadderuke, dere som også har det! ♥

img_0636.jpg

 • Kristine

  Lykke til! Er det helt jævlig kan du alltids bytte, eller leve av bloggen! 🌸😊

 • elisabeth

  Jeg tenker du klarer dette helt fint. Det er klart det er skummelt, men du er i samme båt med mange andre på studiestedet ditt. Alle er litt usikre når de skal møte mange nye mennesker,og alle vil gjerne gjøre et godt inntrykk. De som kjenner deg via bloggen, VET alt at du er en flott jente med sunne holdninger og sterk lojalitet,og det er den type venn de fleste ønsker seg. Nettopp fordi du har vært i rampelyset så lenge, vil du nok også møte backstabbers og misunnelige jantelov-følgere,men da vet du uansett at de er ikke noe å samle på så det er nesten bra de viser sitt sanne ansikt overfor en kjendis (for det er du jo!) Heldigvis ser det ut til at du har en støttende,real og flott kjæreste du kan dele de første ukenes opp-og nedturer med, og etter en stund vil alt falle på plass: studiene,din rolle og plass i studentgruppen, dine nye ekte venner. Ønsker deg veldig lykke til!! Jeg er overhode ikke i tvil om at du vil lykkes med dette, Emilie!

 • CelineDG

  Skjønner deg godt! I år skal jeg være fadder og gleder meg mye, er nok litt spent jeg også, haha! Men du virker så herlig, så tror du klarer deg utmerket! 🙂

 • Ingunn

  Det gjorde så godt å lese dette akkurat nå! Har skolestart i morgen, og kjenner virkelig på nervene her nå. Er så utrolig nervøs! Det er skummelt å skaffe nye venner når man er blitt voksen, og så uendelig mye vanskeligere enn når man var barn.

 • Camilla

  Fadderuka her jeg går startet på lørdag, så er midt inni det nå. Kjenner på den klumpen, og det å føle seg alene selvom det er mange mennesker overalt:/ Men det kommer seg etterhvert! Tar jo litt tid å bli kjent med folk og finne noen man passer bra med:)

  • Vilde

   Vi startet også lørdag, og jeg føler akkurat det samme som deg

 • Emma

  Lykke til!😊 Så fint at du skrev om dette

 • Christina

  Kjenner meg så igjen i dette. Jeg hater første skoledag, og egentlig første dag på en ny jobb. Det gjør meg utrolig nervøs og engstelig. Jeg begynte på ny skole forrige torsdag og det føltes egentlig ut som om jeg skulle besvime på vei til skolen! Huff huff :/ Som oftest ordner det seg, og det er ofte at det er den første uka som er aller verst:)

 • Ev

  Nice 😉

 • Maria

  Godt å lese! Gruer meg sånn selv. Er så redd for å bli ensom. Lykke til med året!