Fortiden har satt sine spor

tir, 11 okt - KL. 22:29

«Write drunk, edit sober», er det noe som heter. Samme regel følger jeg når det gjelder sinne, og når det gjelder vonde følelser. Akkurat nå føler jeg meg veldig trist og velger å skrive ned alt jeg føler og tenker. Så får jeg heller se om jeg lar innlegget bli stående når humøret er tilbake.

Det er så himla rart. Jeg driver med noe jeg synes er så gøy, så inspirererende, og jeg har til og med muligheten til å leve av det. Likevel er det noen aspekter ved det som gjør meg så trist at jeg ofte må vurdere om det er bra for meg.

Jeg elsker å ta bilder, jeg elsker å skrive, og ikke minst elsker jeg muligheten til å få respons på ting jeg lager. En blogg gir meg akkurat dette. Men jeg har et problem jeg kjenner på stadig vekk – jeg tør bare ikke å lese kommentarer. Det gjør fysisk vondt å klikke meg inn på kommentarfeltet. Imens siden lastes opp, går hjernen min gjennom worst case scenario, og jeg merker meg alt det kritikkverdige ved innlegget. Jeg ser for meg de styggeste ordene, legger merke til hvilke bilder som ikke var så fine, og magen vrenger seg mens jeg går igjennom kommentarer jeg tidligere har fått på utseende, skrivemåte og personlig liv… Og idet kommentarene kommer opp, er det jo seriøst i 99% av tilfellene det stikk motsatte. Jeg har mye, mye snillere lesere enn jeg tør å håpe på. Da jeg startet denne nye bloggen 8 måneder etter at jeg la ned voe.blogg.no, ristet jeg av meg verstingene. Jeg har en tredjedel av leserne jeg hadde den gangen, men føler meg til gjengjeld ti ganger bedre. Likevel er det noe som sitter igjen – og det er frykten. Frykten for å gå på en ny psykisk smell. Frykten for å føle at ting raser sammen. Frykten for at mitt vaklende selvbilde skal vakle i gæren retning, og at jeg igjen skal gå gjennom en periode hvor jeg hater meg selv og føler jeg er en byrde for andre. Til tross for at jeg har skrevet blogg i over 7 år må svelge bort denne frykten hver bidige gang jeg publiserer et nytt innlegg. Det høres kanskje brutalt ut, men det er faktisk sant.

Folk antar at man blir mer hardhudet av å ha gått gjennom nettmobbing. For meg har dette helt ærlig ikke vært tilfellet. Jeg er mye mer redd nå enn jeg var for 7 år siden, for nå vet jeg hvor vondt det føles og hvor dårlig jeg takler det. En kort og spydig kommentar fra en liten krok i en kjellerstue et sted i landet, føles like ekte og kjip som om den skulle kommet fra min beste venn. Jeg gir kommentaren et ansikt og en stemme. Jeg burde sikkert ikke gjøre det, men jeg klarer ikke la være. Jeg vet kommentaren skrives av et levende og pustende menneske – jeg klarer bare ikke forstå hvorfor.

Så når dere spør meg hvorfor jeg ikke svarer dere på kommentarer, så har dere nå grunnen. Det er ofte jeg ikke tør å lese dem. Jeg sjekker kommentarfeltet mitt flere ganger i uken – men i perioder jeg føler meg ekstra skjør, velger jeg å avstå fra det. Det er rett og slett et valg jeg gjør for å beskytte meg selv. Det er mange som mener at «folk som meg», som eksponerer seg selv på nettet, må tåle kritikk. En slags «er du med på leken, må du tåle steken». Men for meg innebar aldri leken å gjøre andre lei seg. Jeg ønsker faktisk det stridt motsatte med bloggen min. Jeg legger ned mer sjel, følelser og energi på denne bloggen enn det kanskje kommer frem. Man blir redd for å fortelle og føle for mye, for man vet av erfaring hvordan den leken kan ende.

Bloggen er, og har alltid vært ment som mitt «happy place». Derfor blir jeg forferdelig trist de gangene det ikke er det.

 • Kathrine

  Å Voe, sånn føler jeg det også! Vi har ofte de samme opplevelser og samme tanker… Du er ikke alene! Jeg har alltid lest bloggen din fra starten, og håper du klarer å blokke det ute snart. tenk på det sånn – alle kjente mottar slikt, uansett person, hva de gjør eller hva de ikke gjør. Se det litt utenfra. Jeg hadde ikke klart det som deg, men prøv å tenk litt sånn, for det hjelper.

  Mvh
  Trofaste leseren din 😊💕

 • Johanne

  Nå kjenner jeg seriøst at jeg blir sint på dine vegne! Jeg skjønner utrolig godt at det er vondt for deg å få stygge kommentarer, og jeg tror aldri jeg kunne ha takla det selv.. Jeg skriver aldri kommentar egentlig, så jeg ser ikke kommentarfeltene. Titta innom kommentarfeltet på det forrige innlegget ditt og ble seriøst litt sjokka. Jeg skjønner ikke at folk skal drive å kritisere og pirke! Kommentarene i det innlegget handlet om at folk var lei sponsa innlegg osv., og da må jeg bare himle med øynene. Selvfølgelig må du ha noen sponsa ting innimellom! Som du selv skriver – det er sånn du tjener penger! Anyways, vet ikke helt hva poenget mitt er. Jeg vil bare legge igjen en kommentar som er full av sympati og som skjønner deg godt. Jeg håper du leser denne. Jeg er også født i 95 og har lest bloggen din nesten helt siden du starta 🙂 Innleggene dine er en positiv greie i hverdagen min. Jeg synes du er utrolig flott på alle måter, og jeg håper du kan legge kommentarene vekk. Jeg skjønner godt at det er vanskelig, for jeg har alltid slitt med dårlig selvtillit selv.
  Blogg om det du vil, du er awesome, og fuck the haters

 • Ayla

  Du er fantastisk Emilie! Virkelig, du inspirerer på så mange måter, og er så ufattelig vakker. At noen kan finne på noe negativt å si om deg er utenfor min fatteevne. Masse kjærleik til deg<3

 • Guri

  Som hun under skriver så tok jeg også en titt i kommentarene i innlegget under, og jeg blir lei meg på dine vegne over så mange kristiske/negative kommentarer. Virker som folk prøver på en måte å være kritiske uten å være slemme, men alle slike kommentarer har likevel en spydig og ekkel tone i seg. Har lest slike kommentarer på andre blogger også, og de flest er veldig like på en måte.
  Og apropos det med sponsede innlegg, så er alle klar over hvordan bloggere tjener penger, så om de ikke vil lese reklame kan de selv velge å la være. Jeg synes du virker veldig oppriktig i dine reklameinnlegg og det virker absolutt som du velger samarbeidspartnere som tilbyr produkter du selv liker.
  Jeg har lest bloggen din omtrent siden 2010, og det har vært og er framdeles spennende å følge deg! Jeg er like gammel, er student i Oslo og bor også sammen med kjæresten min, så livssituasjonen vår er på mange måter litt lik. Jeg er også i en lang prosess hvor jeg prøver å gå ned i vekt og endre livsstil, og jeg må si du inspirerer meg! Jeg liker veldig godt at du deler gode og sunne oppskrifter og innlegg om trening.
  Håper du fortsetter i mange år framover, og fortsett den gode jobben du gjør:) Jeg heier på deg!

 • Karina

  Jeg får helt vondt inni meg av å lese disse kommentarene om at folk er så misfornøyde med bloggen din.
  Folk skjønner tydeligvis ikke at Emilie ikke er en maskin, men et menneske som tar seg nær av det folk skriver. Jeg skjønner godt at du kvier deg til å lese kommentarene, spesielt etter alt du har gjennomgått. Det krever sitt.
  Her
  gjør du ditt aller beste, du tar inspirerende bilder og er så utrolig
  flink til å uttrykke deg! Er morsomt å lese også de sponsede innleggene
  for det er faktisk produkter du anbefaler og liker! Og du gjør det på en
  fiffig måte ^^.
  Jeg personlig liker at du både deler personlige og mindre personlige innlegg
  Når folk sier «Ikke meningen å true eller skape dårlig stemning» så er det faktisk nettopp dette de gjør.
  Vil bare du skal vite Emilie at det er flere som støtter deg 🙂 Du gjør en flott jobb! 🙂

 • Sara

  Jeg har aldri lagt igjen en kommentar her, men har lest bloggen(e) dine så lenge jeg kan huske. Du er fantastisk og skriver utrolig bra! Av alle bloggene jeg følger på bloglovin er du alltid den jeg sjekker om har lagt ut nye innlegg først. Håper av hele mitt hjerte at disse kjipe kommentarene forsvinner 💛

 • Celina Stamper

  http://www.celinastamper.com

  Din blogg er FANTASTISK! Og du Emilie er nydelig, vakker og har en flott utsråling! Du er min inspirasjon og jeg pleier alltid å trykke meg inn på bloggen din når jeg vil føle meg bedre😍❤️ DU KOMMER DEG GJENNOM DETTE😘

 • Mari

  Jeg er en 23år, kvinne, bor og jobber i London, har en master i internasjonale relasjoner og har fulgt bloggen din siden videregående. Jeg liker deg, det du gjør og hvordan du gjør det så for min del håper jeg at du finner en indre styrke som lærer deg å gi litt faen og gøtser på videre.

 • Christian

  Hva har du tenkt å gjøre med det? Noen har hatt dette problemet før deg, og løst det på en god måte. Hva med å løse problemet på samme måte som noen andre, istedetfor å finne løsningen selv?

  Det å sitte og ha det vondt er ikke en løsning, det er et problem. Hvis du har en brukket finger, sitter du ikke å skriver om hvor brukket den er, og hvor vondt det gjør hver gang du løfter kaffekoppen. Du drar til legen.

  Når du er klar over at du ikke liker deg selv, hvorfor ikke ta steg mot å like deg selv? Det å ikke like seg selv er ikke medfødt. Det er noe du har kokt opp igjennom de opplevelsene du har hatt, og de tolkningene du har gjort deg av de opplevelsene.

  Det betyr at du også har evnen til å like deg selv. Du må bare aktivt endre på oppskriften.

  Hvis du vil ha noe nytt, må du gjøre noe nytt.

 • Sana Habhab

  <3

 • LiseNormann

  Kanskje det er på tide å vurdere og stenge kommentarfeltet? Hvis dette påvirker deg i så stor grad, samtidig som du ønsker å blogge, er det vel greit å gjøre enkle grep som gjør jobben din lettere? Som leser er det jo også ganske skuffende når man bruker tid på å legge igjen en kommentar, uten at man aldri får en tilbakemelding.

 • Heidi Marie Gullhav

  Hei Emilie!😊 Jeg pleier ikke å legge igjen kommentarer, men følte for å gjøre det nå. Vil bare si at jeg syns du er en utrolig blogger, som skriver inspirerende og flotte innlegg! Jeg har fulgt bloggen din så lenge jeg kan huske, helt fra alle videobloggene hvor du bl.a lærte meg å tupere håret (haha) til nå. Det er så gøy å følge deg, og jeg syns du skiller deg positivt ut i bloggmengden, der en finner mye rart. Prøv å se alle de gode kommentarene du får, i stedet for å legge deg opp i kritikken.. (lett å si, kanskje ikke like lett i praksis).. Stå på videre og ikke mist motet 😊

 • Nest sisteplass i Cheerdance

  Siden folk tar seg tid til å skrive negativt, kan jeg ta meg tid til å skrive positivt! Håper du leser dette! 🙂
  Du virker som en utrolig koselig og god jente! Du er så ærlig og fin på alt. Du virker så behagelig! Har 100% respekt for deg! Du er råtøff og modig som enda holder bloggen oppe!
  Utrolig trist at hat skal være en del av bloggingen. Men ikke glem at det finnes flertall av leserne som ser opp til deg og beundrer deg 🙂 Tenk på hvor mange tusen som liker deg, uten å vite hvem du er en gang! Er så mange som synes du e nydelig på både utsiden og innsiden. Folk som aldri har møtt deg i virkeligheten.
  Også kan jeg tenke meg det er en liten fordel med all haten du har fått opp gjennom bloggingen. Du har mye erfaringer og kunnskap som du kan gi videre til fremtidige barn.

  Jeg har faktisk møtt deg på en NM-konkurranse! En venninne prikket i meg og sa «se hvem som er bak deg!» Snudde meg rundt og fikk øyekontakt med deg! Du så raskt ned i bakken, som om jeg stirret nedlatende på deg.. Er vel 6 år siden nå. Men må si jeg fikk litt dårlig samvittighet da jeg så på hele deg at du ble usikker. Var ikke ment å stirre på deg, var bare ren nysgjerrighet og en liten ungdomskolepike som var begeistret over å ha sett selveste Voe! Snek meg bort og spurte pent om bilde dagen etterpå. Men da skulle du ut å danse og beklagte deg for at du ikke hadde tid. Håpet på at du husket meg fra dagen før, så du skulle forstå at jeg bare ville ta bilde og snakke med deg, ikke stirre ned på deg..

  Skulle ønske jeg kjente deg, for du virker veldig godhjerta!

  Hilsen en av de som kom på nest sisteplass i Cheerdance i 2010..

  • Nest sisteplass i Cheerdance

   En ting til! Vær så snill å ikke bruk tiden din på å mislike deg selv 🙁 Du lever i dine beste år av livet nå! Ikke bruk den på å mislike deg selv. Du har ikke tid til sånt! Du kommer garantert til å se tilbake på bilder fra 20 årene og tenke «herregud, så vakker jeg var!» Og folk kommer til å huske deg som vakker på innsiden og utsiden. Ikke la deg hakke ned på deg selv! Ikke la kommentarer som ikke er gjennomtenkt en plass, ta over selvbilde og selvtilliten din.

 • Celina

  Stå på, du er en flink blogger 💜

 • AZ

  Det er fint at du kan uttrykke følelsene dine på bloggen, også de som er negative for din del. Tror det er viktig for folk som leser bloggen din også, å se at en bloggers liv absolutt ikke er perfekt selv om det kan se perfekt ut på utsiden. Du skal ha ros for at du gjør det, og i tillegg er ærlig på hva du sliter med. Jeg vet ikke om du har forsøkt å gå til noen form for terapi, eller kurs som omfatter å bygge opp selvtillitt osv. Jeg tenker faktisk at alle kan ha godt av terapi i en periode i livet sitt.
  Synd at du gruer deg så veldig til å lese kommentarene her inne, de aller fleste jeg har sett kommentere har bare positive og fine ting å si. Når problemet er så stort, kan det være en ide å jobbe med seg selv…kanskje du til og med trenger hjelp og støtte, men det er ingen skam å be om hjelp. Hjelp til å hjelpe seg selv, rett og slett 🙂 Ønsker deg alt godt, ikke la de nagative kommentarene overskygge de positive. Det vil alltid finnes nettroll og det vil alltids finnes forskjellige mennesker. Jeg heier på deg 🙂

 • Isabel Hausvik

  Hva med å stenge kommentarfeltet? Blir så lei meg av å høre dette kjære vakre vene <3 du er uten tvil den beste bloggeren, så jordnær og ekte og ærlig. Gjør det som er best for deg, følg magefølelsen. Vi heier på deg uansett

 • Ella

  Du må ikke slutte å blogge pga haterne, men fortsette pga elskerne! Har lest bloggen din siden du var 13/14. Ser virkelig opp til deg. Du gleder og inspirerer så mange, og ingen i hele verden har rett på å ta fra deg det. Du er modig og superflink, Emilie!! ❤

 • Mina

  Hei fine Emilie!
  Jeg leser bloggen din jevnlig, og du er min favoritt!
  Jeg elsker temaene du fokuserer på, med trening, MAT, forhold, skole, reise! Akkurat det jeg håper på når jeg trykker meg inn her.
  Det vil alltid være noen som er misfornøyd. Som ikke vil lese det du vil skrive om, eller som bare har en dårlig dag og tar det anonymt ut på deg. Jeg håper du finner en løsning på dette så frykten din kan lette! For bloggen din håper jeg virkelig du fortsetter med.

  Klem fra meg

 • Eline

  Du er helt fantastisk Emilie! En stor inspirasjon for jenter i Norge. En av de få som faktisk spiser sunt, samtidig som du unner deg en bolle eller ti 🙂 Du har en av de få bloggene, som ikke får meg til å føle meg dritt etterpå, men heller en som får meg til å godta meg selv akkurat slik jeg er! <3

 • Sara

  Syns du har en litt selvmedlidende holdning. Du tjener jo penger på denne bloggen, men takler ikke et par kritiske kommentarer i ny og ne?

  • Veronica

   Ser ikke sammenhengen. Skal man liksom tåle å bli mobbet fordi man tjener penger på noe? Ifølge denne logikken så ville det vært okei å bli regelmessig mobbet på jobb. Konstruktiv kritikk er en ting, men anonym drittslenging er noe helt annet. Utfra det jeg har observert så tviler jeg på at de «stygge kommentarene» Emilie refererer til dreier seg om tips og råd om hvordan bloggingen kan bli enda bedre, men at hun ikke synes det er noe ålreit å bla gjennom kommentarfeltet og finne masse slemt som dreier seg om henne som person. Og det har hun 100% rett i, mener jeg.

 • ida

  Jeg skjønner at det kan være sårt, men da ville jeg kanskje valgt å stenge kommentarfeltet 🙂 Når folk bruker tid og energi på å skrive fine kommentarer til deg, eller spørsmål om hvor ting er fra kan det kanskje skape mer frustrasjon og irritasjon når det virker som du ikke setter pris på tilbakemeldinger og aldri gidder å svare, så da er det lettere å forholde seg til et stengt kommentarfelt tenker jeg 🙂

 • Jeg stemmer for at du stenger kommentarfeltet, også får vi hive oss rundt og gi deg ros i kommentarfeltet på Facebook i stedet 😉 Da ser du hvem vi er, og deretter forsvinner nok de spydige kommentarene ettersom folk ikke er så tøffe i trynet som de skal ha det til gjennom anonyme kommentarer.

  Jeg får så mye glede gjennom å lese bloggen din! Og du får glede gjennom tilbakemeldinger fra oss, og den kommunikasjonen forsvinner om du tar bort muligheten til å kommentere helt! Heia heia! <3<3

 • Anneli

  Du er en av mine favorittbloggere. Du gir inspirasjon istedet for dårlig samvittighet. Du er motvekten til alt det falske i bloggverdenen. Den folkelige måten du skriver på gjør at jeg kan relatere meg til deg, og føler meg normal. Skjønner at du er redd for å havne tilbake der du var, men husk at du er eldre nå og kanskje mer trygg på hvem du er og hva du representerer. Kanskje er frykten for å gå på en psykisk smell, større en sjansen for at du faktisk gjør det. Ha tro på deg selv, og vit at du innleggene du skriver leverer høy kvalitetsmessig standard og settes pris på, og at du er mer enn bra nok. Klem <3

 • KKann

  Ikke bry deg om «kålhuene» – kos deg med bloggen.

 • www.ingagilberg.blogg.no

  Det er så utrolig synd at noen man liker så godt skal bli så negativt. Det er veldig kjedelig at noen har fått satt sine spor så dypt i deg. Det er ikke bra, men jeg skjønner dessverre hva du mener, bare at her gjelder det når jeg møter noen ansikt til ansikt <3

  • www.ingagilberg.blogg.no

   noe*

 • RRH

  Vakre skatt, det gjør meg så vondt at den knekken satt så dype spor i deg at du har det slik mtp kommentarfeltet idag</3 Som noen skrev her, kan det kanskje være en idé å stenge det for en stund ihvertfall og heller få kommentarer på Facebook-siden din for hvert innlegg – de fleste troll tåler ikke lys og forsvinner når de må skrive under med eget navn:p Og skulle det komme en og annen til og med på Fb, har du horder av greie folk som står klar til å forsvare deg:) Du er en fantastisk skjønn person og du fortjener å ha det godt i deg selv og ikke slite med slikt som dette <3 Alt godt!

 • RRH

  Ok, jeg postet en lengre kommentar enn det som ser ut til å vise på min siste kommentar her, men til og med når jeg prøver å poste på nytt, vil ikke mer enn de to første setningene vise:(( – anyways, the jist; jeg føler virkelig med deg og ønsker deg absolutt alt godt <3

 • Stine

  Etter min mening er du den bloggeren som er det sunneste forbildet, og jeg håper du fortsetter å blogge i mange år. Blogg-Norge trenger flere Voe´r! Har du vurdert å få en person du stoler på til å lese gjennom før du ser gjennom selv? LK til fotballfrue gjør jo det, og etter å ha sett hva folk finner på å skrive skjønner jeg det godt 🙂 Håper du finner en løsning på det så bloggingen blir noe positivt igjen <3

 • Nina

  Kanskje du burde stenge kommentarfeltet? Mulig at du vil føle deg friere til blogge om det du føler for hvis ingen har mulighet til å slenge med leppa:-) En annen løsning er å få kjæresten til å «sile» kommentarene før du får lese dem, da beholder du de gode responsene samtidig som trollene slettes. Uansett så skriver du godt og annerledes enn de fleste andre blogger – og du har en blogg jeg faktisk bli glad av å lese – så vær så snill å fortsett med det:-)

 • Regine

  Enig at kanskje stenge kommentarfeltet kunne vært en løsning! Du skriver så innmari godt og er en av de få ekte bloggerne igjen! Synd å lese at du er så redd for hets på sidene dine! Ingen bryr seg om ikke alt er perfekt og du må ikke være redd for det heller. Virkelig elsker bloggen din! Stå på!!!

 • Ingvild

  Hei Emilie! Jeg er en av de som har fulgt deg helt siden du startet med bloggen, men som aldri har lagt igjen en kommentar…inntil nå! Du må vite at jeg synes du er ordentlig bra, for som du sier- du legger sjel i det du gjør, og bildene og det du skriver er så deg (i kursiv)! Jeg er ikke en som følger med i bloggverden, men du er den eneste jeg klikker meg innpå nå og da siden du fanget meg allerede for over 7 år siden. Kanskje jeg skulle ha vært flinkere å legge igjen en beskjed nå og da, men poenget er at du må vite at det er sÅ mange andre som synes du er digg og som sjekker bloggen din flere ganger, men som ikke legger igjen en kommentar! 🙂 Du er topp! Fortsett med å værra’ dæ sjæl’a, klem!

 • Julie

  Du er bra! Hilsen Kristian og Julie i fra Bergen som nettopp leste innlegget ditt sammen 🙂

 • Marie

  Du er herlig, og jeg elsker bloggen din! Jeg legger sjelden igjen kommentarer, men du skal vite at du er kjempeflink til det du gjør. Du har fornuftige meninger som viser at du er en reflektert og genuint god person. Du tar flotte bilder, og har en inspirerende stil, og viser livet ditt på en måte som gjør at man kan relatere seg til deg. Jeg synes du er tøff som eksponerer deg på den måten en blogger gjør, og har null forståelse for de stygge og kritiserende kommentarene noen finner på å skrive til deg. Du fortjener bare ros, mener jeg. Stå på videre!

 • Astrid Rydland Aasen

  Eg diggar verkeleg å lese bloggen din, Emilie! Du gjer ein fantastisk jobb, og eg er så glad for at du har funne deg ein så god mann i livet ditt 🙂 Ønsker deg alt godt! Be blessed 🙌

 • Idun Aalbu Rasmussen

  Kjære Voe! Jeg er 21 og har fulgt bloggen din av og på opp igjennom årene, men aldri lagt fra meg en kommentar. Fra det jeg har sett så er du ei strålende jente som virkelig bryr seg mye om hva du skriver om og hvordan bloggen din fremstår. Du er utrolig tøff som har gjort dette så lenge og fortsatt holder på med det. Samtidig så er du så «vanlig» og hverdagslig. Vanlig – på en god måte – vi som leser føler gjerne det kunne ha vært oss. Du er liksom hele Norges Voe – en venn vi ikke har møtt i virkeligheten, men som vi er så heldig å få følge her på bloggen 🙂 Du er rå, ikke glem det!

 • Lise

  Jeg har alltid digget deg Voe, og blir utrolig trist av å lese at du har det slik… Håper virkelig det blir bedre etterhvert, det fortjener du! Du er et fantastisk forbilde, og virker så utrolig god fra innsiden og ut!

 • Charlotte

  Hei kjære Emilie. Pleier ikke å legge igjen kommentarer, men jeg ville at du skal vite at alt jeg noensinne har tenkt eller fått inntrykk av fra bloggen din er utelukkende på den gode siden. Jeg er ett år yngre enn deg og føler nesten jeg har vokst opp med å lese bloggen din, pleide å se på alle de hår- og flettevideoene dine uendelig med ganger for å få det akkurat som deg siden jeg syntes det var så fint. Jeg hadde rimelig dårlig selvtillit, men på en eller annen måte så hjalp det å lese bloggen din. Du ble vel et slags forbilde for meg på den tiden.

  Det jeg ville understreke ved dette innlegget var at det å få en så populær blogg som du gjorde da du var på ungdomsskolen med så mye hat som du fikk, ville satt spor i enhver som hadde vært i din situasjon tror nå jeg. Det må ha vært veldig vanskelig å skulle takle å få så mange stygge kommentarer og skjønner at det sitter litt igjen. Du har nok hørt det før, men alle mennesker er forskjellige og man kan ikke bli likt av alle uansett hvem man er i verden. For det vil alltid finnes en eller annen som mener noe helt annet. Det at jeg fortsatt leser bloggen din etter så mange år sier litt om hvordan type blogger du er. Du fanger lesernes hjerter Emilie. Stå på!

 • Eystein Løvoll

  Modig og ærlig skrevet. Jeg skulle bare vise min sønn hvem du er, siden jeg vet hvem faren din er. Uansett ville jeg bare se hva du holder på med og gikk inn på kategorier, og havnet altså med å lese dette innlegget. Ville bare si noe som ikke har med bloggen din å gjøre, men som kanskje kan gi deg en liten latter. Da jeg var 8-9 år, stod jeg alene inne på kjøkkenet til farmoren din. Siden jeg var en liten luring, sjekket jeg hva som var i kjøleskapet. Og der stod en flaske sanasol. Og det var noe av det beste jeg viste. Jeg endte opp med å ta flasken ut av kjøleskapet, satt flasken til munnen og klemte til. I det samme hørte jeg Astrid komme. I neste sekund kjente jeg smaken av noe helt annet enn sanasol, nemlig tran. Kan bare si at denne episoden har brent seg fast i minnet, og siden jeg i utgangspunktet ikke kunne fordra tran, kan vi vel trygt si at jeg fikk som fortjent. En helt annen ting er jo hvor bra det var at din farmor lurte barna sine med slike utspekulerte triks…. De beste hilsninger, Eystein