Fra julestemning til traumatisering

tir, 20 des - KL. 14:47

Jeg er veldig glad i julens tradisjoner, og blant dem har familien vår mange. Adventskalender, Grevinnen og Hovmesteren 23. desember, julenisse på julaften, og til julemåltidet har vi alltid ribbe og medisterkaker. Men et annet julemåltid jeg synes er fantastisk godt, er pinnekjøtt! Vi har ofte hatt det en dag i førjulstiden, men nå skjønte jeg at det faktisk var mange, mange år siden sist jeg spiste det. Trolig 5-6 år siden, for det var på den tiden jeg ikke engang likte rotmoser, haha… Jeg var en kresen jente før i tiden! Derfor spurte jeg mamma om hun kunne lage det en dag, og på søndag inviterte hun oss til et realt førjulsmåltid ♥

Mamma har også fått seg marsvin, da, dere. Haha!! Hun, ass! Jeg hadde jo noen marsvin da jeg var yngre, men nå har hun plukket opp interessen igjen og skaffet seg FIRE marsvin, i to ulike bur hun har designet selv. Jeg var jo så fantastisk glad i gnagere, og kjenner at jeg dessverre har mistet teken på dem!! Plutselig synes jeg det er litt skummelt og at jeg er redd for å bli bitt eller tisset på, tanker som aldri slo meg da jeg eide dem selv. Jaja! Søte er de, i hvert fall!

Han her kjekkasen holdt seg langt unna marsvinene, da. Jeg er sikker på at det er jeg som hadde ordnet opp hvis vi fikk mus eller rotter i skapene, haha!! Gitt dem mat og navn og hatt dem som kjæledyr, sikkert. La oss håpe det aldri skjer, haha!

Alt i alt, en veldig hyggelig søndag som gav litt ekstra påfyll av julestemning ♥

Gårsdagen, derimot…. Hater å si det, men det var en fæl dag. Jeg startet dagen med å gå til tannlegen med null hull og null vondter, og gikk derfra med halvveis lamt ansikt og smerter i kjeve og tenner. Jeg hadde visst fått mitt første hull!! Det var så lite at man ikke kunne se eller merke det, men viste seg som en pitteliten skygge på et røntgenbilde. Nesten så jeg tror de bare ville tjene penger (i hvert fall det jeg sier til meg selv for å føle meg bedre). De slipte også vekk tannsten med verdens mest grusomme slipemaskin som gav meg mareritt i natt. Uansett, plutselig skjønner jeg folk sin tannlegeskrekk! Resten av dagen blir også så kjip når du nesten ikke kan prate, drikke eller spise, så jeg syntes bare fryktelig synd på meg selv, haha.

En ting som kommer godt ut av det, da – er at jeg nå vet at jeg ALDRI skal ha hull igjen, never never ever!! Jeg har tatt tanntråd fast i noen måneder nå, og det skal jeg fortsette med. Jeg hadde sikkert hatt godt av litt mindre sjokkis også. Stakkars tennene mine ♥

I dag skal jeg fikse de siste julegavene og muligens bake noen julekjeks! Vi får se hva dagen bringer!

Jeg håper dere får en strååålende tirsdag, flotte mennesker! Vi prates mer senere 😀

 • Ingrid

  Hei, Voe 🙂 Du kan unne deg sjokolade med god samvittighet på kvelden! Det må bare ikke så lang tid før du pusser tennene dine. Det er småspisingen mellom måltidene som ikke er så bra. Som regel er det en kombinasjon av flere ting som gjør at noen har bedre tenner enn andre. Det har med gener å gjøre og hvor mye forskjellig sterke stoffer du TILSAMMEN utsetter tennene for i løpet av en dag. Med sterke stoffer mener jeg brus,saft, sukkerholdigmat, vin, røyk, juice, syreholdig- mat(askorbinsyre finnes f.eks. i appelsin, sitron,lime).
  Noe annet som er lurt er å drikke mer ekstra lettmelk med D-vitamin! 🙂 D-vitamin er som du sikkert vet en mangelvare for hos oss i nord og fremmer opptaket av kalsium. Om du ikke tåler det så godt, så bare drikk det om kvelden, når du ikke må stresse avgårde noe sted 😉 Håper neste tur til tannlegen blir en bedre opplevelse for deg! 🙂 Hilsen en ernæringsinteressert 🙂

 • Mathilde

  Så koselig! Fine bilder av deg 🙂

 • så utrolig koselige bilder! <3

 • Kine

  Hull som ikke går gjennom emaljen skal ikke behandles med fylling. Synd viss det ble gjort, vanligvis holder det med fluorpensling for å stoppe utvikling av hullet.

 • Arielle

  you are hugging one animal while eating the other…very sad! you can do better!