Cookies med banan og havregryn ♥

ons, 21 des - KL. 11:50

Hellooo folkens!

Nå er det ikke lenge til jul, og jeg får alltid helt enormt lyst til å bake i juletider! Den eneste julekaken jeg har bakt i år er «Berlinerkranser» etter typens ønske (han er litt rar), så får jeg se om jeg lager noe annet i romjulen. For selv om jeg elsker julekaker, synes jeg det kanskje blir litt vel mye smør, mel og sukker i oppskriftene, og liker å prøve meg på ting som er litt annerledes. Her om dagen kjente jeg at jeg hadde sjukt cravings etter noen saftige og sprø cookies, og etter mye googling satt jeg sammen en oppskrift! De ble fulle av masse smak, ganske mettende og er heller ikke så halvgærne sånn ernæringsmessig 😀 Jeg bruker sjeldent Sukrin og slikt i oppskriftene mine, og det er rett og slett fordi jeg ikke synes smaken lett blir litt «metall-aktig» og fordi jeg ikke prøver å lage kalorifattig mat. Jeg synes heller det er kult å lage ting med masse smak der du får lurt inn litt fiber og frukt! Disse cookiene lager du lett i løpet av 30-40 minutter og er en fin måte å få brukt opp en overmoden banan! Her er oppskrift!

Du trenger (til 17-18 cookies)

♥ 90 g hvetemel
♥ 145 g havregryn
♥ 1/4 ts malt kanel
♥ 1/2 ts natron
♥ 1/4 ts salt
♥ 100 g romtemperert smør
♥ 70 gram kokossukker*
♥ 1 lite egg
♥ En stor moden banan, most
♥ 5-6 dråper vaniljeekstrakt
♥ 100 gram hakket sjokolade

* Jeg bruker merket Cocosa, fås kjøpt på helsekost. Man kan fint bytte ut kokossukkeret med brunt sukker.

Sett ovnen til 180 grader, gjerne varmluft.
Pisk romtemperert smør og sukker i ca 4 minutter, til det blir lyst og luftig. Miks inn egget og most banan. Bland sammen det tørre (mel, havregryn, kanel, natron og salt) i en annen bolle, og bland dette forsiktig inn i smørblandingen. Rør inn den hakkede sjokoladen til slutt.

Lag små klatter på et bakepapir (se bilde). De kommer til å flyte litt utover under stekingen, så ha litt mellomrom mellom cookiesene. Stek i ca. 12 minutter – de skal bli sprø i kantene og gyldne på toppen, så sjekk dem underveis 🙂 Avkjøl litt på rist – og nyt med et glass melk!

Jeg vil også nevne at cookiesene ble boyfriend approved, så jeg ble storfornøyd med resultatet, altså 😀 Jeg blir også glad når søtsaker er litt mettende fremfor å gi meg lyst på masse mer, og da er disse midt i blinken for meg i hvert fall!

God førjulstid, fine dere! ♥

  • Oda

    Hei! Har en liten oppskrift til deg, som jeg er sikker på faller i smak 🙂 Disse er skikkelig gode rett fra ovnen, men også veldig godt å ta opp fra frysen og tine litt i mikro.

    Frokostcookies:

    6 dl most havregryn
    2 dl havregryn
    2 dl linfrø
    litt chiafrø
    2 dl eplesylt
    blåbær (så mye du vil)
    6 spiseskj. olje
    knuse 2 bananer (godt modnet)
    halv teskje salt
    2 ts bakepulver

    Bland alt i en bolle. Tilsett blåbær til slutt og rør forsiktig.
    Skal i ovnen på 200 grader – varmluft (vifte) – 15-17 min.

  • Cecilie

    Hvor er toppen fra? 🙂

  • Emma

    Gøy! Hvis man har dårlig tid eller bare er litt lat pleier jeg å lage samme type kaker, bare med havregryn, banan og sjokolade, og that’s it! Syyykt nam og verdens enkleste ❤️

  • Guerilla_Star

    Voe – Norges nye Anita Hegerland! https://www.youtube.com/watch?v=42BVZMproiI
    Denne må du lage cover av denne julen!

  • Astrid

    Gleder meg til å prøve! Applauderer at du har oppskrifter med ingredienser man faktisk kan kjøpe i butikken og at ikke alt skal være lav fett, lav karbo og uten kalorier!
    (Forresten sneket seg inn en skrive feil der det står at du ikke synes smaken blir metallaktig med sukrin).

  • Iben

    Hvor er top per fra?

  • Panda

    Ikke si at typen din er rar! Berlinerkranser er det beste i verden!

  • Kaja

    Hvor er toppen din fra? Den var skikkelig fin!

  • Ev

    Yummy! 😉