Havregrøt med blåbærmelk ♥

tor, 5 jan - KL. 11:27

Herlighet, jeg er så glad i havregrøt. Jeg gleder meg til frokosten hver eneste dag, og når morgenen kommer roper magen etter den varmende, gode grøten. Jeg har bare vært sånn i 3 år, men det er tre lykkelige år, haha!! Jeg husker nesten ikke hva jeg pleide å spise til frokost før, men jeg tror det var noe som hadde langt mindre næring enn dette. Havregryn har blitt kåret til en av de fem sunneste matvarene du kan spise, så det er bare å peise på, folkens!! 😀

Jeg har gått i perioder med hva jeg topper grøten med, og i flere måneder nå har det vært cottage cheese, jordbærsyltetøy, melk, kanel og noen rosiner. M-m-mmmmhm. Men noen ganger er det greit med litt variasjon, og da er havregrøt med blåbærmelk helt nyyydelig!

Grøten lager seg selv i mikrobølgeovnen, der jeg gir den et oppkok to ganger. Første gangen blander jeg bare sammen havregryn, chiafrø, vann og melk og lar det stå og svelle litt, før jeg putter oppi en klype salt, litt kanel, noen dråper vaniljestevia og topper grøten med frosne blåbær og mer melk. Etter bare 30 sekunder i mikroen har blåbærene smeltet inn i melken og laget en søt-syrlig og vakker lilla melk. Anbefales!

Andre havregrøt-lovers vet kanskje godt hvordan man lager havregrøt, men her er oppskriften på denne over:

♥ 2 never havregryn
♥ 1 ts chiafrø
♥ Ca. 1 dl vann og 1 dl melk (til det dekker grynene)
♥ En dæsj kanel, en klype salt og noen dråper vaniljestevia
♥ Topping: 1 neve frosne blåbær og litt melk

Bland gryn, frø, vann og melk i en mikrofast bolle eller kjele, og småkok til du synes den er ferdig. Rør inn kanel, salt og søtning. Topp med frosne blåbær og melk, og la dette stå med varme (eller i mikroen) uten å røre til blåbærene har smeltet inn i melken. Nyt som den er, eller putt på litt ekstra kanel og cottage cheese om du ønsker 🙂

Namnam! God frokost, og god torsdag videre ♥♥

 • Анастасия Переходова

  Hei, Emilе! Mitt navn er Anastasia! Jeg er fra Russland, og i flere år fulgt bloggen din! På vår populære russiske nettsiden «VKontakte» Jeg er grupu om deg!
  Det jeg oversette innleggene dine på det russiske språket til de andre jentene kunne lese dem! Det ville være veldig fint om du skrev noen linjer om på bloggen! Eller opprette en konto på vår hjemmeside! Vi elsker deg, Emilе!
  https://vk.com/voeofficial

  • Wow, you’ve done a great job!! So cool to see all the members! Thank you <3

 • Анастасия Переходова

  http://image.openlan.ru/images/68261319108159806105.jpg

  Dette er fan-arts jenter gjøre 🙂

 • Анастасия Переходова

  Her er min e-post! Jeg håper for svaret vårt kjære VOE !
  pnastasi@mail.ru

 • Sophia

  prøv å bland inn cottage cheese etter du har kokt den opp. da blir den sykt creamy!

 • Aurora

  Jeg lager alltid havregrøt med mandelmelk jeg! Blir skikkelig godt 🙂

  • Jeg kjøper så sjeldent mandelmelk, men har laget det en gang og husker det som veldig godt! Kokosmelk gir også en helt nydelig smak <3

 • Eirin

  Jeg pleier å ha hakkede valnøtter på, og enten banan og kiwi eller revet eple og rosiner 🙂 Og gjerne litt frosne bringebær i bunnen, så blir de tint opp av grøten!

 • Lene

  Dette ble frokosten min i dag, det var veldig godt! Har du prøvd coop sin «gullbygg»? Jeg pleier å variere litt mellom vanlig havregryn og den, den er skikkelig god 😀 Blanding av havregryn og byggryn:)

  • Oj, den hørtes god ut! Jeg har testet mye forskjellig, men vanlige lettkokte havregryn har alltid vært favoritten. Gullbygg høres veldig lovende ut 😀