Enkel salat med den beste grønnsaken!

ons, 18 jan - KL. 18:19

Åh, jeg er blitt litt frelst av rosenkål, altså!! Denne grønnsaken fikk meg til å grøsse da jeg var liten, men nå synes jeg den smaker helt topp. I tillegg ser den jo virkelig kongelig ut. Rosenkål har et høyt innhold av vitamin C, K og B-vitaminet folat, i tillegg kommer den med masse smart kostfiber. Det er faktisk bare å kjøre på med denne grønnsaken, enten som tilbehør til middagen, eller som jeg gjorde i dag – strimlet rå i en deilig salat!

Jeg visste ikke at rosenkål var en allsidig sak, men har i det siste lagt merke til at mange av foodie-Instagrammerne jeg følger bruker rosenkål til absolutt alt! Her trenger du fersk rosenkål, men det finner du ganske billig i de fleste matvarebutikker. Den er i sesong nå, så det gjelder å bruke den mens den er her! Denne salaten er skikkelig frisk, fyldig og god, og har virkelig en perfekt balanse mellom syrlig, søt, sprøtt og litt salt. Det beste av alt er hvor enkel den er! Her er oppskrift!

Til en person:

♥ 2 never fersk rosenkål
♥ 1/2 avokado
♥ 1 lite rødt eple
♥ 2-3 ss grovt revet parmesan
♥ 2 ss gresskarkjerner (kan sløyfes eller byttes ut med noe annet)
♥ 1/2 sjallotløk (evt. vårløk)

Dressing:

♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 ts honning
♥ 2 ts eplecidereddik
♥ Saft fra en halv sitron
♥ En god klype Maldonsalt og kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Riv rosenkål på mandolin (se bilde under), eller kutt i tynne strimler med kniv. Man kan eventuelt også bruke rivjern som kutter i skiver. Kutt eple i tynne strimler. Riv parmesan på samme mandolin, eller bruk ostehøvel til å lage grove skiver. Bland alt i en bolle sammen med gresskarkjernene. Dressingen blander du sammen i en liten skål. Finhakk sjalottløk, og bland gjerne denne inn i dressingen først, før du heller hele blandingen over salaten. Kutt avokado i skiver, og rør forsiktig sammen. Ferdig!

Jeg har en slik søt mandolin som funker kjempebra til akkurat dette formålet!! Finstrimler rosenkålen enkelt som bare det.

Jeg toppet med avokadoen helt til slutt, ettersom den så lett blir most hvis jeg tilsetter den for tidlig. Såå godt!!

Jeg ble faktisk glad da jeg hadde mer rosenkål til overs, for det betydde at jeg kunne lage meg en ny salat i morgen, haha. Det skulle jeg likt å si til mini-Emilie som ikke tålte mer enn én bit 😉

Jeg håper dere har hatt en amazing dag! Selv har jeg lest masse, hatt en god trening og skal straks gå opp og hjelpe mannen min med dagens middag. Spis, blogg, tren, spis, sov, repeat, haha 🙂 Vi snakkes mer senere!

  • Anita

    Skjær rosenkålene i to, stek dem litt i en panne og hell på omlett røre og stek ferdig. Rosenkål omlett smaker digg sammen!!