Ting er ikke alltid like lett.

ons, 25 jan - KL. 11:09

Hver eneste dag setter jeg havregrøten min inn i mikroen på full guffe, et og et halv minutt. I går satt jeg den bare på ett minutt – men da jeg åpnet døren til mikroen, rant det over. Bokstavlig talt. For både meg og grøten.

Halve grøten lå klistret som sement rundt skålen min og det så ut som en krigssone inne i mikrobølgeovnen. Mens jeg tørket vekk de spilte restene, ble jeg også nødt til å tørke mine egne tårer. Det føltes bare helt forferdelig. Jeg klarte ikke unngå å tenke: «hvorfor meg – hvorfor nå??», og mistet appetitten fullstendig. Jeg kjente meg bare så fullstendig tom og sliten, og min fantastisk tålmodige kjæreste klarte å gi meg trøst samtidig som han egentlig holdt på å få helt lættis.

«Skal vi reise bort noen dager?»

Nå er baggene pakket for en 2-3 dagers hyttetur midt i uka. ÅH, for en fantastisk fyr jeg har og for et ustabilt følelsesliv han må deale med.

Sjalabais!

 • Christian

  Hvis du er seriøs om at du har et ustabilt følelsesliv er det virkelig verdt å få gjennomført en utredning. Det er bare et ganske langt intervju hvor du svarer på en drøss med sære spørsmål. Etterpå får du svar på om reaksjonene dine er «innafor» eller «utafor». Er de utafor kan du få masse strategier som hjelper deg å forholde deg til problemet. Nå håper jeg ikke at det skjer, men skulle forholdet dere imellom sprekke hadde det jo vært greit med en plan for å redde deg selv i disse situasjonene som oppstår innimellom.

  Viktig å ta vare på seg selv.

  God tur! 🙂

 • A

  Du mener vell ikke at du begynte å gråte på grunn av havregrøt? haha

  • A

   Nei, det er helt sikkert andre ting også, men dette var det som fikk begeret til å renne over! Går an å tenke før man skriver 😉 Hva var poenget med kommentaren din egentlig? Å rakke ned på Emilie? (som nettopp har skrevet at hun sliter… Veldig omtenksomt av deg… Du er sikkert en god venn når vennene dine sliter… Eller?)

   Sorry at dette blir en veldig negativ melding, men mister litt troen på folk når jeg ser at folk er så slemme når en person (Emilie) åpner seg opp om følelsene sine.

 • Veronika

  Går du på prevensjon med hormoner? Jeg ble slik av piller.. trodde det var normalt helt til jeg sluttet på de og oppdaget av jeg ikke var så ustabil likevel 🙂 bare et tips!

  • Louise

   !!!

   • Louise

    Oi, hehe. Skulle si at jeg var helt på samme måte! Man merker det ikke mens man er på de, men føler seg 10 kg lettere noen uker etter at man slutter. Blir helt sykt aggressiv på p-piller, og er egentlig ikke det i det hele tatt!

 • B

  Seriøst? Du syns ikke så forbanna synd i deg selv fordi en havregrøt ble ødelagt? Mistet appetitt og alt? og må reise vekk på ei litta ferie for å komme til hektene igjen? You need help my girl

  • A

   De fleste skjønner vel at dette bare var dråpen som fikk begeret til å renne over?! Altså, det var selvfølgelig ikke bare havregrøten som gjorde at hun ble så lei seg, men om man har en vanskelig dag skal det ikke alltid så mye til før tårene kommer. Noen er mer følsomme og tyr fortere til tårene enn andre. Prøv å ha litt mer forståelse for andre. Folk reagerer forskjellig, folk strever med ting vi ikke vet om, så ikke vær så dømmende! Vær et medmenneske, da blir verden et bedre sted 😉

 • Elise

  Men nå må dere gi dere, å ha dårlige dager der hver minste ting kan føles som det mest urettferdige i verden er da helt normalt og det betyr ikke att noen utredning må gjøres. Takk for at du deler både gode og dårlige dager, Emilie! Håper du og din kjære får noen nydelige dager på hytten. Klem!

  • A

   Det er vanlig å ha gode og dårlige dager, men når det går så langt at man blir så lei seg pga. en bagatell og man i utgangspunktet har det ganske bra i livet og med seg selv (som det virker som Emilie har for tiden), så synes jeg faktisk man kan vurdere å søke hjelp – uten at det er noe galt i det. Noen er mer følsomme enn andre, og det kan godt hende Emilie ikke trenger hjelp fra profesjonelle, men det er heller ikke rart at noen foreslår det.

   Emilie er tross alt ikke 14 år og i puberteten (med alt det innebærer av en»berg og dalbane» av følelser), og de fleste jeg kjenner begynner ikke å gråte for små bagateller uten at det ligger noe mer bak.. Da kan det tyde på at man kan ha godt av å snakke om det med profesjonelle, eller få noen råd for å takle stress, press, etc.

 • April

  I microwave oatmeal for the same amount of time every morning, too. Today I made pancakes instead because I am depressed about Trump being our president and doing crazy things! But going away to a cabin sounds even nicer!

 • Sara

  Wow, skal det virkelig så lite til? All ære til kjæresten din som orker.

 • E

  Syns det er litt kjipt at du ikke kan skrive slike innlegg uten at noen må komme med noe nedlatende. Det kommer jo klart frem at du gjør litt narr av deg selv og situasjonen, og hvis man er stressa eller går rundt med tanker og følelser som plager sinnet, er det ofte bagatellene i hverdagen som får begeret til å renne over. Situasjonen din var i hvert fall gjenkjennelig for meg som begynte å gråte og synes veldig synd på meg selv fordi foreldrene mine hadde glemt å kjøpe godteriet som jeg hadde gledet meg til å trøstespise, og jeg var ikke 7 år for å si det sånn 🙂

 • R

  Skjønner deg godt jeg Emilie, livet GÅR opp og ned og noen dager føles bare alt håpløst. Jeg tror i hvert fall du gjør noe bra for deg selv når du skriver det her, og deler det med oss. For de aller fleste har det sånn av og til (uten om noen av de i kommentarfeltet her da, men til gjengjeld har de fått ekstra mye bitterhet i seg)

 • SF20

  Hei Emilie, ville bare legge igjen en bekymringsfull kommentar. Åpenbart var det ikke havregrøten som gjorde at begeret rant over, og jeg håper du kanskje selv innser at det ikke er noen skam i å snakke med noen. Jeg vet ikke hva som foregår i livet ditt akkurat nå, men det er jo ingen hemmelighet at det har skjedd store forandringer de siste årene, både negative (skilsmisse) og positive (samboerskap), og nye studier, uansett så vil store forandringer ofte føre med seg mange følelser og gjerne også litt undertrykt stress. Det er jo ikke første gangen begeret renner over «pga» en liten bagatell. Selvsagt er det ikke noe galt i å være et følelsesmenneske, men kanskje du skal vurdere stressmestringskurs? Ta det fra en som ble utbrent i en alder av 16, og slet i mange år, det beste er å ta tak i problemet, før det blir omfattende og krevende 🙂 Håper ikke kommentaren min tas ille opp.

 • Olivia

  Ta vare på deg selv, Emilie! Jeg synes enkelte under her sykeliggjør denne grøt-episoden litt vel mye, for enkelte dager står man rett og slett bare opp på feil fot og da skal det lite til for at det renner over. Det var nok en god idé å ta seg en liten pause, alle trenger det i blant, men mange er dårlige til å ta det. Husk at det ikke er noen skam i å snakke med noen, dersom det er vanskelig å sortere tankene og koble av.

  Og for en fin kjæreste du har, verden trenger flere slike mennesker. <3

  Klem til deg, var det ikke "alt ordner seg for snille jenter" du sa en gang i tiden?

 • helene

  takk for at du deler både gode og dårlige dager <3 jeg kjenner meg veldig igjen! kos dere på hyttetur

 • Vilde Aas

  Hahaha, hællenutt jeg ler meg skakk. Ikke fordi dette var noe teit, men fordi jeg kjenner meg så sable igjen (og det samme gjorde kjæresten når jeg sendte innlegget til han).. Reaksjonen hans i går når jeg fløy i taket over at vi var tomme for rosiner til min havregrøt (ekke onlyonly å bryte vaner), var likedan som din type minus hyttetur og heller kommentaren «Dæven, jeg er glad jeg ikke er jente». Samtidig kom han også med, når jeg gråt over hvor ubrukelig jeg var som gråt over noe sånt (baller seg på vøttø), at «Slapp av, alle jenter er sånn ass..» Og det er jo så sant!!
  Ekke første gang og blikke siste – uansett om en får hjelp til det ene og det andre, som folk nevner her. Min løsning i livet er alltid å grine ferdig, le av det etterpå (for vi innser jo alltid hvor teite vi er), kose litt ekstra med typen for tilgivelse og spise en plate sjokkis sammed med han. Eureka!! Plutselig er verden et bedre sted.

  Håper hytteturen gjør deg godt og at mikrobølgeovnen skjerper seg til neste gang. Sender en klem!

  • A

   Hmm, ikke alle jenter er sånn. Glad jeg ikke begynner å gråte over småting, men har forståelse for at ikke alle er som meg, haha:)

   • A

    Morsomt at kjæresten din tydeligvis bare har møtt jenter som gråter for småting. Finnes mange jenter som er emosjonelt stabile også, men han er vel en gutt som faller for samme type jenter :/

    • Emma

     For en unødvendig og frekk kommentar.