Kyllingburger med søtpotetbrød

søn, 29 jan - KL. 14:37

Aiiii caramba, søtpotet-kyllingburger var helt sinnsykt godt!! Såå saftig, såå godt – hver bit full av masse smak. Ei veldig fornøyd amatørkokk!

Jeg har sett folk bruke søtpotet som burgerbrød tidligere, men har vært skeptisk til å teste det selv. Det er også ganske sjeldent vi spiser burger her i hus, så da har vanlige hamburgerbrød vært en naturlig go-to. Men fy søren, søtpotet er helt fantastisk og gir hamburgeren en helt ny karakter! I tillegg får du i deg masse betakaroten, C-vitamin og kostfiber, noe som gjør denne burger-middagen overraskende sunn! Jeg fikk lyst til å bruke kyllingkjøttdeig til noe da jeg fant det på tilbud, og sammen med litt krydder og jalapenos fikk jeg fem supersaftige kyllingburgere som jeg absolutt vil lage igjen 😀 Her er oppskrift!

Oppskriften gir 5 kyllingburgere:

♥ 400 g kyllingkjøttdeig
♥ 1 stor ss finhakket rødløk (1/3 av en halv)
♥ 1 ss finhakket syltet jalapeno
♥ 1 egg
♥ Generøst med krydder: spisskummen, paprikapulver, hvitløkspulver, salt og pepper

Søtpotetbrød:

♥ 2-3 jevnt store søtpoteter (se fremgangsmåte under)
♥ Olje, salt og pepper til søtpoteten

Tilbehør:

♥ Salatblader
♥ Tomat
♥ Chipotle chili majo (vi elsker den til 10 kr fra Rema 1000)
♥ Skivet avokado
♥ Sylteagurk
♥ Coleslaw (enkel, sunn oppskrift HER)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Skyll søtpoteten og skrell de mest grove stedene. Så kutter du dem i form av brød – dette kan du enten gjøre i 1 cm tykke rundinger, eller kutte søtpoteten på langs i 1 cm tykke skiver, se bilde under. Legg dem på et stekebrett og dryss over olivenolje, salt og pepper, og bruk hendene til å gni det inn. Inn i ovn i ca. 20 minutter.

Ha alle ingrediensene til kyllingburgerne i en bolle og bland lett sammen med hendene. Ha litt vann på hendene, og form massen til 5 like store burgere. Sett stekepannen på middels-høy varme og stek i litt olje på 3 minutter hver side. Pass på at de får en god stekeskorpe før du snur dem. Sett ned varmen og ta på lokk, og la dem ettersteke i ca. 7 minutter, til de er gjennomstekte.

Gjør klar tilbehøret, og sjekk om søtpotetene er møre ved å stikke inn i dem med en gaffel. Om du ønsker litt crispy stekeskorpe på dem kan du øke ovnstempereaturen til 250 grader de siste 3 minuttene (følg godt med). Da blir de helt perfekte etter min mening 🙂

Jeg ønsket avlange skiver, og med én tykk søtpotet fikk jeg nok til 4 skiver – altså til 2 burgere.

Tips: ikke overtenk når du blander sammen massen, man trenger ikke bruke mer enn 1-2 minutter på dette. Den blir ganske våt, men det er da den blir saftig!

Voilá!! Vi hadde rester av burgerbrød som vi også stekte opp (just in case), men søtpotet var klart best ♥ Coleslawen hadde jeg laget noen dager i forveien, og den er også helt konge til alle burgere. Den tar ca. 15 minutter å lage, men er vel verdt tiden. Oppskrift HER.

Nam-nam!! Perfekt søndagsmiddag, kanskje? 😀 Disse søtpotet-brødene kan også lett matches med andre ting – som en sandwich med ost og skinke, som pizzabunn med litt tomatpuré og mozarella, kuttes i terninger og brukes i en salat, eller bare spises akkurat sånn de er. Saftig, herlig grønnsak, altså.

Jeg håper dere får en avslappende og deilig avslutning på uka!♥

Har du prøvd å bruke søtpotet som burgerbrød før?

 • Tina

  Hvor får du kjøpt søtpoteter?:-) ga masse inspirasjon!

  • Jeanette

   Alle matbutikker har vel det 😊

  • De fleste matbutikker selger dem, ja 😀

 • ÅSE MARGRETHE OUROM

  så utrolig godt ut 😉 Hvor er bollen fra, der du har kyllingen oppi? 😉

 • Tina

  Anbefaler disse også, blir kanskje litt mykere brød om man lager de slik? Smaker iallefall SUPERGODT, og ble godkjent av sambo 😉 http://fitfocuse.blogg.no/1439665513_saftig_cheesbuger_med.html

 • Stine

  Lagde søtpotet»brød» til middag i går med fiskeburger, rødbeter og sennep, og herregud nam! Tusen takk for tips, dette blir nok en gjenganger 😀