Søtpotet-Carbonara

lør, 4 feb - KL. 11:43

Haha, her er det tullet med mange kulinariske regler… Men det er vel egentlig helt innafor å lage spaghettistrimler av søtpotet i 2017! Her har jeg rett og slett bare brukt et «spiralizer»-verktøy til å lage strimler av søtpotet, deretter er de kokt i et drøyt minutt, før jeg vendet inn carbonara-blandingen av egg, parmesan, sprøstekt bacon og spinat. Altså, denne kombinasjonen smakte godt, MEN man kan ikke forvente at det smaker som spaghetti carbonara! Man må bare legge godviljen til, og fokusere på de mange fantastiske næringsstoffene man får i seg fra søtpoteten. Denne retten er ikke for skeptikerne, men heller for de som ønsker å leke seg med middagen en dag 😀 Her er hvordan jeg gjorde det!


Først og fremst – her trenger man et verktøy! Jeg kjøpte en snedig liten sak i USA for noen år siden, men nå finnes den i de fleste norske kjøkkenbutikkene. Det positive med den er at den tar minimalt med plass sammenlignet med de andre spiralizerne, det negative er at den lager mye dårlige strimler. Denne funker bedre på squash enn på søtpotet. Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en større spiralizer-maskin, for arbeidet med å lage spaghetti blir mye morsommere! Hos meg ble det søtpotet-tagliatelle, og det funket forsåvidt, men jeg tror det hadde blitt enda bedre med rundere, tykkere strimler 🙂

Slik lager du søtpotet-carbonara:

♥ 2 smale, lange søtpoteter
♥ Vann med litt salt til koking
♥ 3 egg
♥ 50 gram revet parmesan (+ekstra på toppen)
♥ 4 skiver bacon
♥ 100-150 gram fersk spinat
♥ Salt, pepper og hvitløkspulver

Slik gjør du:

 1. Skrell søtpoteten og lag strimler med et spiralizer-verktøy. Her er det viktig å la litt tynne, smale søtpoteter for at de skal samarbeide med verktøyet. Jeg strimlet til jeg hadde ca. 350 gram «spaghetti».
 2. Visp sammen 3 egg og revet parmesan og krydre med salt, pepper og hvitløkspulver.
 3. Kutt bacon i strimler og stek sprøtt i stekepanne. Dette tar ca. 5-7 minutter, så i mellomtiden kan du koke opp vannet til søtpoteten.
 4. Kok strimlene i lettsaltet vann i ca ett minutt – pass på at de ikke blir altfor myke, da blir det puré!
 5. Spe opp 0,5 dl av kokevannet med et desilitermål, og bland dette sammen med eggeblandingen.
 6. Hell av alt vannet på søtpoteten.
 7. Når baconet er sprøtt putter du oppi spinaten, vender det sammen, setter på lokk, og lar spinaten falle sammen i ca. 2 minutter.
 8. Bland eggeblandingen sammen med søtpoteten, og rør forsiktig rundt over middels varme.
 9. Rør inn den ferdige spinat- og baconblandingen helt til slutt, og ferdig! Krydre gjerne med enda mer kvernet pepper og mer revet parmesan 🙂

Jeg tror arbeidet blir hakket artigere når jeg får bedre utstyr, men nå har i hvert fall kreativiteten min fått blomstret litt! Noen matidéer kan holde meg oppe om natten, og denne var en sånn en. Si ifra hvis du er gæren nok til å prøve det selv!

Har du spiralizer, og er du i så fall fornøyd?

 • Astrid

  Slik spiralizer finnes på ebay til under 20kr for de som ikke har det 🙂 Et lite tips fra meg