Mine beste treningstips

tor, 9 feb - KL. 16:45

Konkurranse i samarbeid med Simple

Vi lever i et samfunn der kun prestasjoner vises frem, og dermed anses som «det viktige». Sosiale medier og blogger kan ikke gi det store bildet, rett og slett fordi man som regel kun ønsker å vise frem det beste av seg. Det er dette som skaper presset, etter min mening. Jeg bryr meg ikke så mye om artikler som sier «slik går du ned 5kg» eller «bli sterk og sunn på 1 måned», for det er overskrifter jeg fint kan velge å ikke klikke meg inn på. Men scroller jeg nedover Instagram… Der ser jeg flate mager, «før-etter»-bilder, videoer av treningsøvelser, tynne kropper med store pupper, også videre også videre. Dette er til tross for at jeg har unfollowet veldig mange helse- og inspirasjonsprofiler. Mye av det er spennende og artig å få med seg – men det blir så himla mye av det! Og det aller, aller, ALLER viktigste med trening, som ikke kommer frem på Instagram – det er helsegevinsten som trening gir. Mer energi og overskudd. Sterkere hjerte. Bedre søvn. Matlyst. Beskyttelse mot haugevis av sykdommer. Du utvikler faktisk flere og nye blodårer ved trening. Altså, trening er så sjukt viktig! Ikke for utseendet – men for kropp og sjel. Her er mine fem beste treningstips!

1 – Bare start et sted

Det er forvirrende å gå inn på et treningssenter etter en lang periode uten trening og vite hva man skal gjøre. Derfor er det beste tipset å egentlig bare starte et sted! Bestem deg for enten tredemølle, ergometersykkel eller styrkeavdelingen, og prøv deg frem. Eventuelt bare ta på deg gode sko og gå en tur ut.

2 – Vær fornøyd med det du klarer

Her vet jeg hva jeg snakker om. For ca. 2 år siden, da jeg trente mot 71 grader nord, ble jeg så opptatt av å slå min egen treningsøkt hver gang. At jeg skulle løpe litt fortere hver eneste økt. Hvis jeg ikke klarte det, kunne jeg bli utrolig lei meg, og det hele ble en negativ sirkel. Nå, derimot – nå vet jeg at resultater kommer langsomt – men de kommer! Så det hjelper helt utrolig på selvfølelsen å være fornøyd med hver treningsøkt, for all trening er bra!

3 – Skru på selvtillitsboosten mentalt

Når det blir tungt prøver jeg alltid å si til meg selv – «du er helt rå, Emilie, kom igjen»! Hahaha, det føles utrolig teit å skrive eller si det høyt, men jeg tror det hjelper. Hvis man er på et tett treningssenter kan man eventuelt bare tenke det skikkelig hardt. Det hjelper det óg.

4 – Invester i noe som motiverer deg

Om det er snakk om nye joggesko, nytt treningstøy eller en pulsklokke – hva enn som kan motivere til trening synes jeg er en god investering!

5 – Fokuser på helsegevinsten – og følelsen etterpå

Som jeg sa innledningsvis – hvor du har fokuset ditt er helt utrolig viktig. Nå om dagen blir jeg supermotivert av tanken på å delta på Oslo Maraton, og om jeg får sprekere lår eller bedre midje er i så fall en bonus – men det er ikke der fokuset ligger. I tillegg elsker jeg å være ferdig med en treningsøkt, haha. Da har jeg et slags rituale – jeg tar alltid og vasker bort svetten med Simple wipes og kaldt vann, for da føler jeg meg «ren» på et blunk! Deretter hopper jeg inn i dusjen, og om det er tilgjengelig, eeeelsker jeg å ta badstue i 5-6 minutter for å tørke. Så smører jeg meg inn i bodylotion og hudkrem, og vipps – så har jeg fått verdens deiligste følelse i hele kroppen. Åh, nå fikk jeg egentlig lyst til å bli ferdig med en økt, haha.

 

Det var mine beste treningstips – hvis du deler dine med meg kan du vinne en skikkelig power-goodiegymbag fra Simple! Oppi den finner du sunn supersjokkis og annen snacks fra Berit Nordstrand, shampoo og balsam fra Toni&Guy, Dove deo og dusjsåpe og renseservietter fra Simple. Ting man veldig gjerne vil ha i treningsbagen sin! 😀 Simple sine produkter er helt uten parfyme og fargestoffer, og passer derfor perfekt både før og etter treningen! Det er veldig smart å ha med renseservietter på trening, ettersom svette og varme åpner porene i huden. Da bør man først og fremst helst ikke ha på sminke som tetter til porene, i tillegg er det lurt (og digg) å rense ansiktet med wipes når huden har svettet fra seg salter! Legg igjen ditt beste treningstips i kommentarfeltet og vinn en slik goodiegymbag fra Simple ♥

 • Linnea Tveraaen

  Mitt beste treningstips er helt enkelt å komme seg opp av sofaen og gjøre noe, enten det er å gå en liten tur eller løpe en mil. Det viktigste er å komme seg opp, for alt som er mer bevegelse enn det hjelper. Gjør gjerne noe du synes er gøy, for tvinger man seg selv med noe over lengre tid vil motivasjonen muligens dale og man vil ende opp i en ond sirkel hvor man ikke synes det er noe gøy å trene.

 • Amalie

  Lag rutiner 🙂

 • Elly

  Mitt beste råd er: dersom du sier til det selv at «på mandag skal jeg begynne med jogging/yoga/styrketrening», er forandringen altfor stor. Hvorfor vente til mandag? At du trenger den spesfike dagen for å begynne med forandringen betyr bare at nivået er satt for høyt opp. Begynn idag, vel!

 • Sanne

  Mitt beste treningstips er å planlegge! Alltid søndagen før planlegger jeg treningsuka mi, for da er jeg realistisk, men samtidig går jeg utenfor komforsonen. Da er det mye lettere å komme seg gjennom økta, og dersom den er godt planlagt så blir den enda morsommere! Å planlegge måltidet en skal ha etter trening hjelper også, spesielt om det er et god næringsrikt måltid som venter. Kort fortalt; beste treningstips er å planlegge!

 • Emma Whittaker

  Mitt beste treningstips er å variere. Prøv nye former for trening så ofte du kan, for å ikke bli lei. 🙂

 • Ann-Helen

  Mitt beste tips er å starte i det små. Ikke sett deg et mål om å trene fire – fem ganger i uken når du først begynner å trene. Start med å si at «jeg skal trene én gang i uken. Klarer jeg to så er det bonus». På denne måten blir du ikke skuffet og sur når du «bare» klarer to eller tre økter når målet ditt er fem. Et annet fint tips er selvfølgelig å ha en venn du allierer deg med. Noen ganger er det vanskelig å komme seg opp fra sofaen, og da er det alltids fint å vite at man har en avtale.

 • Karoline

  Trene med venner så man kan dra hverandre med å ha det gøy!

 • Marit

  Takk for supre treningstips! 😀 For meg er det ingenting som gir meg mer motivajson enn å trene med venner. Tar de en repetisjon til, må selvfølgelig jeg også klare det. I tillegg er det sosialt, og man glemmer nesten at man er på trening.

 • Hedda

  Mitt beste tips er å gjøre det som gjør deg glad. Det kan kanskje være litt vanskelig å finne ut av hva dette er, men for min del synes jeg nesten all trening er gøy når jeg gjør det med venner. Frisk luft hjelper også veldig på humøret i en ellers stillesittende hverdag innendørs. Jeg har blitt veldig glad i yoga, fordi det hjelper meg å stresse ned, og tar fokus vekk fra alt annet en liten stund. Da blir ikke trening noe man føler at man må lengre, men heller noe man trenger og har lyst til!

 • Ida Lind

  Mitt beste treningstips:
  -Morgenøkt! Legge fram treningsklær kvelden før og evt skolebagen, stille klokka på 07.00, og innstille seg på at imorgen er det tidligøkt før skolen/jobb. Så mye lettere å komme seg opp av senga, ta en banan og en shake i hånda, og ut døra uten å nøle! Er treningsøkta overstått tidlig, slipper det å henge over deg at du må på trening i løpet av dagen og det blir mye lettere å droppe det når du er sliten og trøtt etter en lang dag. Også er det jo utrolig deilig å få en endorfinboost på morrakvisten💪🏽✨ Man blir så mye mer kvikk og opplagt resten av dagen.

 • Silje

  Mitt beste tips er å ikke sammenligne seg selv med andre under treningen! Som du nevnte, fokuser på det du klarer istedenfor det du ikke klarer, så vil alt bli mye mer gøy og ikke minst motiverende! 🙂

 • Anne

  Mitt beste treningstips er å trene fordi det skal være gøy og at man skal ha det bra med seg selv! Kroppen har behov for å bevege seg, slik at den holder seg sunn og frisk 🙂

 • Elisabeth Lundal

  Takk for gode og kjekke tips, jeg ble nesten litt fristet jeg også til å ta meg en økt! Mitt beste treningstips er å finne den treningen du liker best. Selv liker jeg å variere med trening ute og inne, gruppetimer, kondisjon og styrke. Jeg er også en stor fan av å fjerne sminken enten før eller etter treningen da dette gjør at jeg føler meg ren. Det er jo selvfølgelig også alltid veldig hyggelig å trene med en venn da treningen blir mer sosial!

 • Gidske

  Mitt beste treningstips er å fokusere på å bli bedre enn man er i utgangspunktet, og ikke la det være et utgangspunkt i andre. Hvert menneske har ulike forutsetninger for trening, og dermed er det å sammenligne seg selv med en annen, både styrkemessig og utseendemessig, meningsløst og et prosjekt som ofte ender med dårlig selvtillit. Feir hvert fremskritt som om det er det største, og se forskjellen over tid!
  Elsk deg selv akkurat slik som du er, og tren fordi du elsker deg selv, ikke for å straffe deg selv. Om man er motivert ut fra gleden trening gir deg, blir hver dag enklere, og hver økt en glede når man drar hjem fra enten treningssenteret eller naturen 🙂

  • Emma

   For et bra tips! Syns du har formulert deg så godt. Dette er jo ting jeg egentlig vet, men som er litt lett å glemme av.. Derfor er det fint med en påminnelse innimellom.

 • Sara

  Mitt beste tips er å finne noe du liker! Selv er jeg glad i løping, yoga, pilates +++, så det er dette jeg trener. De tingene jeg ikke liker, som for eksempel spinning, holder jeg meg unna. Så jeg anbefaler å prøve ut masse forskjellig, slik at du får en generell følelse på hva de ulike aktivitetene dreier seg om! Deretter kan du velge som du vil, og forhåpentligvis også få mer variasjon i treningen. 😀

 • Elisabeth

  Mitt beste treningstips er at trening skal være gøy! Det er ikke vits i å løpe intervaller for å bli sprekere hvis man ikke synes det er gøy, hva med og heller dra på en gruppetime. Det er viktig å gjøre så treningen blir morsom og ikke et ork.

 • Silje

  Mine beste treningstips er å spise før trening sånn at man har energi til å gjennomføre økta! Mitt andre tips er å smile til seg selv i speilet eller bare mens man gjør en øvelse. Da blir jeg automatisk glad og klarer å gi det lille ekstra 😀 hadde vært så gøy å vinne denne goodiegymbagen ettersom jeg er en sjokkiselsker uten like og elsker å utforske sunne, næringsrike produkter! I tillegg sliter jeg med acne osv så er viktig å alltid fjerne sminke! Ha en finfin kveld <3

 • Marthe

  Mitt beste tips er å tenke at du trener for deg selv, ikke for å imponere andre – da blir det mye lettere å tenke positivt på jobben man har gjort/gjør, samtidig som det blir lettere å motivere seg selv. Det er selvfølgelig også viktig å lytte til sin egen kropp, og ikke gjøre det «alle andre gjør» hvis ikke det passer deg (om det så er pga skader, litt sykdom eller andre ting).

 • Sofie

  Gode tips!
  Mitt beste treningstips er å ikke sammenligne deg med andre! Om du trener mindre eller er i dårligere form enn bestevenninna, er det viktig å huske på at dere kanskje har forskjellige hverdager og bruker tiden ulikt. Man er gode på hver sine ting! Bruk heller flinke venninner til læring, motivasjon og inspirasjon!

 • Marthe

  Mitt beste treningstips er å variere treningsformen. Jogge, sykle, svømme, danse, styrke, gruppetimer, trene med venner, trene alene, være inne eller være ute…! For min del er dette avgjørende for at jeg ikke skal bli lei og «gi opp» treningen. Da blir det også morsomere å trene, som igjen gir økt motivasjon!

 • Tina sternhoff

  Mitt beste tips er å finne en treningsvennine. Det e heilt perfekt, for når du har lite motivasjon å egentlig ikke orke trening, da presse hun deg. Og omvendt også da selvfølgelig. Uten ein treningsvennine hadde eg ikke trent like mye som jeg gjør nå. For når du har ein avtale e det ikke like lett å avlysa som når du e aleina. Det blir også mye kjekkere å komme seg av gårde når du har noen å være sammen med!

 • Silje

  Mitt beste tips er å hele tiden ha et konkret og målbart mål å jobbe mot!

 • Emma

  Mitt aller beste treningstips er å gjøre noe man liker og trives med. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet, og så er det så mye sunnere for psyken å gjøre noe man synes er morsomt framfor å tvinge seg til å dra på et treningssenter dersom man virkelig misliker det.

 • Guro

  Mitt beste tips er å finne noe du synes er gøy å holde på med, det kan
  være alt fra boksing til dansing, bare du synes det er gøy å være i
  bevegelse, slik at du gleder deg til å dra på trening. Om du i tillegg
  finner noen å trene sammen med, slik at dere kan lage avtaler er det
  også vanskligere å avlyse treningen, i tillegg blir det sosialt å dra på
  trening 🙂

 • Chili

  Mitt beste treningstips er å inngå en avtale med seg selv. Avtalen går ut på at man de nærmeste 3 månedene ikke skal ta heis eller rulletrapp. Man skal gå/sykle om avstanden dit du skal er innenfor 3 km. Dette gir en real hverdagstrim, som til slutt blir en vane. Dette må skriftliggjøres, med vitne til stede. Når målet er nådd, kan man kjøpe seg noe man ønsker seg, som en premie. Dette skal også skrives ned. Godt for hjertet, godt for hodet 🙂 Foruten dette trener man som vanlig, på helsestudio etc.

 • kathrine B

  Mitt beste treningstips er det og finne formen for trening man trives best med. Vi er aIIe skapt forskjeIIig, og viI nok trives med uIike ting. Finnes utroIig mange former for trening, og seIv om man kanskje ikke Iiker å Iøpe så kan det være sirkeItrening er tingen eIIer kanskje aerobic.Synes seIv det var ganske vanskeIig i starten og vite hvor og hvordan jeg skuIIe starte. Så bIe tiI at jeg bare utforsket aIt. F. eks så fant jeg ut at det å Iøpe på treningsenter med masse foIk ga meg bare angst. Derimot når jeg prøvde for meg seIv i skogen var det faktisk ganske deiIig. Ikke minst føIesen jeg fikk i kroppen etterpå. Andre derimot viI kanskje finne mer motivasjon og trene med andre og bygge hverandre opp. Har seIv prøvd meg fram her og der, aIt fra aerobic tiI Iøping. For meg får jeg mest gIede av zumba og gå turer i skogen/fjeIIet. Merker seIv at jeg har fått mye mer energi og overskudd etter jeg har begynt og trene, og at treningen har bIitt morsommere når jeg har funnet ut hva jeg trives best med. Så mitt beste tips er å bare finne hva man trives best med 😀

 • Maria E

  Mitt aller beste treningstips er å ha troen på seg selv. Driver med styrketrening 3 ganger i uka, hvor cardio brukes som oppvarming og avslutning på økta. Cardio krever mye mer av meg enn styrketrening (i hvertfall enkelte økter), for der må man virkelig jobbe psykisk. Jeg tenker: «Kom igjen, dette klarer du!», «Hva er viktigst for deg?», «Nå ROCKER du dette her!!». Jeg setter meg delmål, og prøver å sette en frist. Dersom jeg når målet før fristen skyller jeg meg selv nærmest ned i selvros. Hehe. For et par uker siden trodde jeg at jeg bare klarte å jogge i TOPPEN 7 minutter. Nå klarer jeg 25 minutter, på et PAR uker!! Det er helt rått, altså. Det gir en sånn mestringsfølelse som ikke kan sammenlignes med noe annet – og du gjør det kun for dæ sjæl! Jeg driter i alle som kan jogge i en time i kjapt tempo, fordi jeg vet at jeg har jobbet SÅ hardt for å nå målet mitt, og hele tiden jobber for å forbedre meg. Med andre ord: lytt til kroppen, og lytt til det indre <3 og KJØR!

 • Anna Lunde Kolstad

  Mitt beste treningstips er å trene fordi du synes det er gøy, det gir energi, glede, sprudlende tanker og bedre helse. Tren fordi du liker det! Ikke føl deg presset av sosiale medier hvor du føler du er pålagt å trene for å se ut som en du ikke er. Vi bør ikke sammenligne oss med noen andre enn oss selv! Om du liker å løpe, løp. Liker du styrketrening fremfort kondisjon, be my guest. Tipset mitt er å trene fordi du selv vil, du ser din egen fremgang og kan sammenligne deg med deg selv! Å trene for meg er glede, det gjør meg glad, jeg motvirker stress og føler det gir meg mer energi i en travel hverdag med studier, press og jobb. Det er så mye mas og fjas om den perfekte sommerkroppen, om å se ut som den og den kjendisen. Se ut som deg selv ❤ tren fordi det gir deg glede, og ved dette, gløder du som aldri før og slår alle ned i støvlene! Vær din egen definisjon av din kropp ❤

 • Camilla

  Trening er en viktig del av min hverdag, både for å holde et stabilt blodsukker, men også for mestringsfølelse og overskudd i en hektisk studiehverdag. Mitt beste tips er balanse. Ikke overdriv med verken å spise sunt eller trene for hardt. Da er det lett å miste motivasjonen fordi man stadig streber etter å bli best. Hvis man lar kroppen hvile, gir den regelmessig trening og en sunn base kommer man langt. Jeg har alltid hvert den klassiske «alt» eller «ingenting» og etter mange år har jeg innsett at det er slitsomt for kroppen. Fallhøyden blir høy, og nedturene blir vanskelige å håndtere. For å oppsummere dette i en setning; ha det litt ok hele tiden, så skal du fort se at både oppturer og nedturer blir bedre. Hilsen en ernæringsstudent ved HK 🙂

 • Lisa

  Mitt beste treningstips e å være positiv! Når motivasjon begynne å dale så må man være sann mot seg sjøl og si at det her skal være tungt, det her e bra for deg og tenk så flink du e som e her i det hele tatt! Ikke alle som kommer seg over dørstokkmila å ut på trening!
  Den tungste mila e dørstokkmila!😊

 • Anne

  Mitt beste treningstips er å kose seg!! Gjør det som du syns er gøy:):):)

 • Mona Jøssang

  Mitt beste tips er å starte å trene med en venn. Gjør treningen sosial og gøyal og i tillegg pusher i hvertfall meg til å gjøre mitt beste selv om motivasjonen ikke alltid er til stede 🙂

 • Céline

  Mitt beste trenings tips er at man ikke skal være redd for å ta andre med seg inn i trenings inspirasjonen sin. Med dette mener jeg at man skal ikke være redd for å spørre en venn om dere kan gå en tur eller spørre om råd. Jeg tror det er viktig å sette seg små mål som lett kan innføres inn i hverdagen uten at man begynner å tenke «å søren idag må jeg bare løpe kjempe langt» de små stengene er like viktig som de store. Tror det er viktig at man ikke tenker på hva alle andre gjør, men får ut det man selv ønsker av en trenings økt. Jeg tror også at når man sliter med motivasjon så er det bra å prøve å få det inn som en hverdagslig vanne enn at man føler det er obligatorisk og en ting man absolutt må gjennomføre 100% slik som man planlegger det! 🙂

 • Nann Karin Solvang.

  Det høres sikkert helt banalt ut, men det aller beste tips er å komme over dørstokkmila. Derfra til en aktivitet som er sosial og morsom. Jeg liker svømming og løping godt. Det ene fordi det kan belønnes med badstue etterpå og det andre for det lager skikk på tankene mine.

 • Karoline

  Mine beste tips når det gjelder trening er å 1) trene om morgenen eller ta med treningsbagen på skole/jobb så du kan dra rett på trening etterpå (tar du turen hjemom først er det fort gjort å gro fast i sofaen) 2) Trene noe du syns er gøy og drite i hva andre liker og hvilke «trender» som er ute og går på treningsfronten og 3) SMILE på trening! Personlig syns jeg det er alt for mange som ser sur ut på trening, inludert meg selv. Men nå har jeg begynt å fokusere på å smile mer, slik at jeg får en mye mer positiv assosiasjon til trening! Det fungerer faktisk helt supert 😀

 • Anne

  Mitt beste treningstips til å finne inspirasjon til nye øvelser er å følge med når folk har pt-timer. De viser ofte øvelser man ikke kan fra før, og da kan man plukke opp tips helt gratis! Helt genialt!

 • Marte Lindalen

  Mine beste tips er å legge klart eller pakke ferdig treningsantrekket kvelden før, sånn at man bare hopper rett i klærne når man står opp. Og at bagen er pakket og er med på jobb/skole. Ellers så er det lett for at treninga blir utsatt til dagen etter hele tiden😳 (Snakker av erfaring der gitt😂).

  Når man er ferdig på jobb/skolen og er på vei til trening, ikke tenk på at du nå skal svette, pese og slite ut kroppen! Bare forflytt deg til stedet/området mens du tenker på helt andre ting. Har dessverre også erfart at man fort kan ombestemme seg når man tenker over at nå skal man tappe seg for krefter😵🙈

  En siste ting til å motivere under økten er å bruke de nyeste sangene på lista som du synes er kjempe kule, gir deg mer energi, som lager god stemning og som du egentlig vil vrikke på stumpen av😄

 • Tuva

  Mitt beste treningstips er kanskje å ikke sammenligne seg selv med noen andre enn seg selv, og heller lytte til sin egen kropp og tilpasse treningen til den. Det er så lett å føle at man må trene som de man ser på Instagram osv, men alle kropper er jo ulike! 😀

 • Sigrid Thane

  Mitt beste tips er nok å ta med en venn og gjør noe dere synes er gøy! For meg har det vært fotball i noen år, det har vært treningsstudio, fjellturer og nå for tiden går det i svømming og ski.

 • Tina

  Mine beste treningstips:
  -Pakk med gymbagen til skole eller jobb slik at du ikke trenger å stresse så mye samme dag. Legg gjerne oppi banan eller annen energimat slik at kroppen får bensinen den trenger.

  -for mange er spreke farger og god passform på treningstøyet en viktig faktor. Det hjelper ikke å kjøpe en kompresjonstights vare fordi den ser bra ut på og gir deg en borte liten fordel etter og under økta. Kjøp tøy du selv liker og trives i!

  -Finn en aktivitet du liker. Ikke alle er skapt maratonløpere eller vektløftere. Dans, rask gange, ro, orientering, utelek. Aktivitet er bevegelse. Trening er bevegelse.

  -prinsippet om variasjon. Det hjelper ikke å ta tunge knebøy 6 ganger i uken. Det hjelper ikke løpe intervaller annenhver dag. Å trene for mye og med lite variasjon vil det nesten gå motsatt vei når det kommer til helsegevinst. Ikke overdriv, ha det gøy og varier.

  – og til slutt, min favoritt; finn din indre motivasjon. Hva er din indre lyst til å trene? Hvorfor tenker du at dette er noe du bør eller skal gjøre? Vil du få bedre livskvalitet, vil du se bra ut, vil du nå dine mål? Hvorfor en trener er helt opp til den enkelte, og er gjerne det som drar deg i gang.

  Kom deg opp av sofaen, spis nærings- og energirik mat, ha det gøy, varier og finn din indre drivkraft og la det ytre komme som en ekstra belønning :)):)

 • Sofie

  Holde motivasjonen oppe, og innse at ikke alle dager og treningsøkter er like gode. Det er også viktig å høre på kroppen, og legge til rette treningen for seg selv. Og det viktigste, ikke sammenligne seg mer andre! Man er god nok som man er, og uansett er man bedre enn de som ligger på sofaen😊😊 Det er også lurt å ha mål, og kanskje finne en treningsbuddy for å dele gleden! Og til slutt, gjør det gøy!!

 • Ida Kristine

  Dette er tips som alltid funker for meg.
  Mine beste treningstips er å kickstarte dagen med en sunn og energirik frokost.
  Tenk gjennom hva du skal gjøre, hvilke øvelser osv.
  Dra på trening i treningstøyet og lad opp med favorittmusikken veien.
  SMIL!
  Sett deg langsiktige mål, og jobb for dem. Om man har en dårlig økt så er det greit, da blir mest sannsynlig morgensdagens økt dobbelt så bra! Det er lov å faile, og det er lov å lykkes og være stolt av det. 😀
  Og sist, men ikke minst; kos deg på trening 😀

 • Anna Larsen

  Mine beste treningstips er å starte å trene sammen med en venn som gjerne er på noen lunde samme nivå som deg. Da kan dere jobbe sammen mot et mål samtidig som at treningen blir sosial. Finn noe som du synes er gøy og skriv ned øktene du gjennomfører. Da er det lettere å følge med på fremgangen. Gjennom trening merker jeg selv at jeg får mer overskudd i hverdagen og jeg får mer energi til å studere 🙂

 • Hanne

  For at jeg skal komme meg på trening pleier jeg å legge treningsklærne klar på badet kvelden før og ha bagen ferdig pakket. Det er mitt beste tips! Ta med bagen på skolen/jobb og dra rett på trening etterpå slik at sofaen og netflix ikke rekker å bli et alternativ! I tillegg er det viktig å spise jevnt og trutt gjennom dagen så man faktisk har energi når ettermiddagen kommer.
  For at jeg skal komme meg gjennom treninga hører jeg på mine beste treningssanger!

 • Kristina

  Mit bedste træningstip er, at finde en trænings-buddy. (eller appen Bodyweight)
  Jeg har min veninde Mathilde, som enten tager mig med under armen eller omvendt. 🌸
  Vi hjælper hinanden med at komme ud og træne.
  Med en træningsmakker kan man skubbe sine grenser og få gode tips eller rettelse der er én til gode. 💪🏼
  Jeg elsker at komme hjem fra en hyggeligt og svedig træning, hvor jeg ikke bare går i min egen verden, men deler den med en anden. 🌍💦

 • Line

  Mitt beste treningstips er å tenke at du bare skal trene en halvtime. En halvtime høres ikke ut som så lenge, så det er mye lettere å motivere seg til det, enn om man tenker at man er nødt til å trene i minst en hel time. Når man da har trent en halvtime er man ofte så godt i gang at man klarer litt ekstra, og dersom man gir seg etter den halvtimen har man jo nådd målet man satte seg uansett! 🙂

 • Emilie Holthe

  Sett deg et mål du vet du kan klare og se på alt utover dette som en bonus. Dersom motivasjonen ikke er helt på topp, kan du minne deg selv på at du aldri har angret på en treningsøkt.

 • Beate Fjellanger

  Er du helt clueless; bestill en PT time og få hjelp til å komme igang riktig, få et tilpasset program og kunnskap om teknikk! + du har noen å hate litt mens du trener.

 • Mina Gjerde

  Det er flere ting som jeg selv føler at hjelper og det er:
  1. Tren sammen med noen, lag et opplegg dere kan gjøre sammen med noen fellesaktiviteter og noen dere kjører repetisjoner på annen hver gang! Alt blir morsommere sammen med andre, og man kan dra hverandre i gang.
  2. Treningstøy – Noe nytt en gang i blant gjør at jeg får lyst til å trene i det!
  3. Den kjente «gulrot-gevinsten», for meg er det å ta sol etter jeg har trent en belønning om vinteren for å holde brunfargen ved like.. hvis ikke kan man jo bare tenke seg ut noe man har lyst til å ha som gevinst og bruke det som et belønningssystem når man har vært flink til å trene.
  4. Rutiner.. jeg Må ha faste dager jeg trener på, da er det lettere å trene ofte fordi man ikke bare kan utsette det til neste dag. Har man faste dager så skal det litt mer til og droppe trening.

  Det var mine tips 😀

 • Elisabeth

  Avtal hvilken som helst trening med en venn en eller flere ganger u uken; gå tur, spinning, en styrkeøkt eller noe annet. Er så mye lettere å få gjenomført trening da. Man vil jo ikke skuffe andre 🙂

 • Julie

  Det som funker for meg er å ha motiverende musikk! Og det å gjøre treningen til noe mer enn bare trenining. At det blir en sosial greie der du gjør noe du selv liker og med folk som motiverer deg!

 • Marita

  Mitt beste treningstips er å lage en avtale med seg selv på forhånd, med et enkelt mål for økten. Ikke still for høye krav i begynnelsen. Det gir motivasjon!!! Finn en treningsform som er morsom, slik at den lettere gjennomføres😊 Ved å ha det gøy med trening gir dobbelt gevinst, en sunn kropp og et sunt sinn❤ Ingenting er bedre etter en morsom treningsøkt, og slenge beina i sofaen og nyte det😊 Finn en treningsvenn 1 gang i uken, slike avtaler er vanskeligere å bryte. Gå mer i løpet av dagen, gå av et stopp tidligere å gå hjem. Velg trapp i steden for heis. Her er det mange gevinster for helsen, en ikke trenger å ofre alt for mye for i hverdagen. Lykke til med treningen🎉

 • Frida

  Mitt beste tips er å høre musikk mens man trener. Det gir så mye motivasjon! 😀

 • Nina

  Mitt beste treningstips er å smile under økta! 😀 Selv om det er pain og du kanskje ønsker å være et annet sted/ferdig med økta, må man stoppe opp å kjenne hvor godt det gjør til kroppen og at du gjør en god ting for deg selv. (Også vet vi at vi automatisk blir i bedre humør av å smile, og at ting generelt blir litt lettere). Bruk tiden når du er på trening til å faktisk være på trening.. Ikke tenkt på alt du skulle gjort, hva du skal lage til middag, hva av pensum du må lese, bare vær i situasjonen, nyt den. For hvem vet, snart lengter man etter akkurat den følelsen du bærer på nå, under trening. Så smil! Nyt øyeblikket! Trening er digg, og det vet vi alle 😀

 • Aimee

  Mitt beste tips er å ikke sammenligne deg med alle andre på treningssenteret. Sett dine egne mål og husk alltid ditt eget utgangspunkt 😸👏🏻

 • Jeg tror mitt beste tips er BESTEM DEG. For min del kan jeg bruke en hel dag lett til å forsøke å overtale meg selv til å bli hjemme. Da vinner sofaen ofte. Nå har jeg begynt å planlegge uke for uke, og bestemt meg; Står det trening på planen er det trening. Da er jeg opptatt den tiden. Det er ikke noe mer å tenke på. Det er ikke noe å diskutere:) Det funket i alle fall for meg! Treningstips nummer to, i alle fall når det kommer til løping og jogging, er Zombies,RUN!. Beste appen ever, den sender zombier etter deg med jevne mellomrom så du må løpe fortere, og ellers får du en spennende historie på ørene mens du løper, med innslag av spillelisten din. Hvert halvår arrangeres det virtual races hvor man konkurrerer mot alle de andre som er med. Det fikk meg ut på et 5 km løp i 7. mnd av graviditet – kan love at tiden ikke ble god, men det blir i alle fall ingen sak å forbedre den!

 • Vilde

  – Avtal å trene med noen. Da slipper man å vurdere om man skal eller ikke – man har jo en avtale!

  – Sett deg et avgrenset tidsrom/ øvelser og repetisjoner/ distanse. Jeg synes det er lettere å motivere meg selv og være effektiv når jeg vet hvor langt jeg skal løpe, hvor lenge en gruppetime varer eller hvor mange repetisjoner av armhevinger jeg skal ta.

  – Gjør noe du liker! Legger man inn en økt eller to i uka med aktivitet man digger, gir det bedre treningsglede. Eksempelvis dansetime, topptur eller fotball.

 • Elisabeth E. Larsen

  Mine beste treningstips er:
  Planlegge i starten av uken hvilke dager man skal trene slik at man er innstilt på det.
  planlegge gode måltider etter treningsøkten slik at man har noe å glede seg til.
  Tenk på den deilige følelsen etter treningen.
  Tren variert og det man liker, slik at man ikke går lei.
  Avtale treningsøkter med venner så dere kan motivere hverandre.
  Kjøpe nytt og sprekt treningstøy/utstyr, slik at man føler seg fresh under treningen.
  Legge treningstøyet klart dagen før eller pakke en treningsbag dagen før.
  Lage kortsiktige og/eller langsiktige mål.
  Tålmodighet – det kan ta tid å oppnå resultater og det er viktig å ikke gå for fort frem mtp. skader.
  Sist men ikke minst: Hver positiv og tenke at alt er bedre enn ingenting uansett treningsøkt 😀

 • Charlotte

  Mitt beste treningstips er å velge den treningsformen man selv synes er gøy og motiverende. Da blir treningen mye mer gøy!😃

 • Kristine

  Mitt beste tips er å bruke det man har, bruk ting i hjemmet som vekter for eksempel. Man trenger ikke alltid et treningsstudio.
  Og føler man at tidspresset tar deg hjelper det lille man får gjort uansett, ta et par knebøy når man pusser tenna eller lager middag.
  Å ikke minst: ha tro på deg selv!

 • Karina K

  Mitt beste treningstips: Å lage en god spilleliste med musikk som motiverer deg til å yte maks på trening. Uten musikk blir det ikke trening på meg. Jeg liker særlig musikk med mye futt i: pop, dansemusikk, hip hop osv.

 • mathea

  1. Dra på gruppetimer!! Selv om du er slapp/har en dårlig dag, er du garantert en knallbra økt:)
  2. Tren med en venn, da blir det en sosial «pause» mer enn et ork
  3. Gjør det til en vane – så fort treningen blir en del av hverdagen, er det vanskeligere å la være enn å faktisk gjøre det!

 • Christine

  Beste treningstips:
  Skrive logg av treningen din! (på notater på mobilen f.eks.)
  Har opplevd selv at det er veldig motiverende.
  Skrive ned hvor lenge du løper, hvilke øvelser du gjør osv.
  Etterhvert har du en lang logg og noe å være stolt av!:D

 • Sigrid Johanne

  Mine beste treningstips:
  -Avtal å trene sammen med noen. Da blir treningsøkta plutselig både en sosial greie og litt mer bindende.
  -Tren ute: det er en veldig fin måte å få frisk luft på. Enten det er styrketrening på plenen eller en joggetur i nærområdet, så gir naturen alltid energi.
  -Gjør alltid en ting du mestrer godt, synes er gøy eller har som mål å bli skikkelig god til i løpet av økta. Enten det er å stå på hodet etter en løpetur, prøve å øke antall reps på pistolsquats, eller perse i antall burpees på et minutt, så er det godt å oppleve litt skikkelig mestringsfølelse i løpet av en treningsøkt.

 • Line

  Mine beste treningstips! For det første må du finne din egen viljestyrke og motivasjon til å starte, ellers funker det bare ikke. En fin motivasjon og begynnelse kan jo være å spandere på deg nye joggesko eller treningstøy som Voe skrev .. og da MÅ du jo bare trene! Det blir for dumt å la de nye joggeskoene forbli ubrukt, waste of money! Så da har du et lite press på deg 🙂
  Også må du finne ut hva du har lyst til å trene – hva liker du? Hva gjør deg glad og engasjert! Ta gjerne med venn eller kjæreste, det er helt toppers. Ved å trene og bevege deg 2-3 ganger i uken blir du din egen lille toppidrettsutøver! All trening teller, og all trening er bra!

 • Mai Luong

  Mitt beste treningstips er å bare gjøre det! Rett og slett! Uansett hvilket nivå du er på handler det om å bare komme seg uti der. Hva hjelper det å planlegge, legge treningstøy frem og sette på vekkerklokke når man bare «kan gjøre det i morgen»? Det handler om å gi slipp på den mentale lenken fra den behagelige sofakroken og bare bestemme seg. Et skritt om gangen, dag for dag, og én dag blir det til en good vane 😀

 • Åsne

  Lag en plan, det er alltid lettere å motivere seg hvis du vet hva du skal gjennomføre! Skriv treningsdagbok, ingenting er vel mer motiverende enn å se at dagboken fylles opp? Ha delmål og tren med venner 🙂

 • Hedda

  Mitt beste tips er å pakke treningsklærne i skolesekken, slik at jeg går på trening på vei hjem fra universitetet!
  På den måten kan man slappe av med supergod samvittighet når man kommer hjem om kvelden 🙂

 • Andrea

  Mine beste treningstips:
  – Ta det god tid. Når du er på trening skal du prøve å slippe alle tankene rundt deg, og bare være der du er.
  – Ha en spilleliste med skikkelig kick-ass musikk slik at du bare får lyst til å danse rundt! Jeg lover det funker 😀
  – Selv om du ikke føler at idag er dagen for trening, prøv å dra en liten tur å gjennomfør noen av øvelsene som var planlagt – da blir alt så mye bedre og du kan gi deg selv en skikkelig klapp på skulderen.
  – Finn deg en treningspartner som er flink til å muntre deg opp!
  – Sist men ikke minst: du er god nok, uansett hvor lite/mye du trener – trening skal være gøy, og du bestemmer selv hvilke mål som skal settes 🙂

 • Mathilde

  Ha det gøy!!! Trening skal nytes og få deg til å føle deg bra! Kombiner moro og trening! Vanskeligere er det ikke;)

 • Maria Elise

  Treningstips: Ikke vær så streng med deg selv. Skal treningsglede VARE er det viktig å gjøre noe man liker og er motivert til å trene på denne måten uten å føle presset.

  🙂

 • Charlotte

  «Just do it!» er det som har motivert meg i år. Finn noe man liker å gjøre og bare gjør det. Det er faktisk så enkelt og når man har kommet inn i en fast rutine, så går det nesten av seg selv 😃

 • Astrid

  Mitt beste treningstips er å ta med treningstøyet på skolen/jobben slik at man ikke må hjemom og innom sofaen. Da er det lett å bli sittende.
  Et annet tips er å trene etter dagsformen. Da blir alt så my bedre og man slipper å presse seg gjennom ting som ikke føles greit slik at man mister motivasjonen 🙂

 • Heidi

  Elsker fokuset på dette innlegget, Emilie! Så viktig! 🙂
  Mine beste treningstips må for det første være å finne en type trening man liker, og føler man mestrer. Selvfølgelig er det bra for hodet og kropp å utfordre seg litt i blant også, men jeg tror at å finne glede i det man gjør er utrolig viktig. Jeg synes også det er veldig motiverende å hele tiden ha en oppdatert spilleliste med all mulig digg musikk på, som kan booste opp treningsøktene. Et siste tips er å planlegge treningen på forhånd. Ikke nødvendigvis hver minste detalj, som hvilke muskler du skal trene osv, men såpass at du alltid er klar for treningene de gangene du har tenkt til å komme deg ut. Dette for å være mentalt klar, være sikker på at du har fått i deg nok mat på forhånd og føler deg opplagt osv. Dette hjelper i hvert fall meg! Ha en fortsatt fin uke, og god helg etter hvert <3

 • Maren Vik-Strandli

  Å trene hardt hver dag er ikke nødvendig. Det er ikke noe poeng å trene hardt hver eneste dag, en liten gåtur hjelper masse! 💜 Bare det å få litt frisk luft vil hjelpe!

 • Veronica

  Mitt beste treningstips er å trene mot et mål. Å sette seg mål å trene mot som ikke nødvendigvis har med utseende å gjøre kan være det mest motiverende for meg 🙂

 • Kathrine

  Tenk på hvor heldig du er som kan bevege bena og tenk på hvor gøy det er at pusten kommer av seg selv.
  Å være takknemlig er det som alltid gir meg treningsinspirasjon og får meg alltid til å ville trene.
  Så gode takknemlige tanker og kjempe bra musikk som du kan jamme/danse til vil alltid funke
  Aldri tenk på at du ikke kan klare det, for du kan og du vil. Kroppen henger seg på når hodet bestemmer seg.

 • Frida

  Mitt beste treningstips er å se på programmer som slankekrigen før man starter treningsøkten. Man blir supermotivert av det, spesielt fordi man får sett hva dårlig kosthold/lite trening gjør med kroppen din 🙂

 • Karoline

  Av erfaring så har jeg merket at jeg har mye lettere for å trene hvis jeg har bestemt økten dagen før. På den måten kan jeg på psyket meg opp. Ihvertfall hvis jeg har lyst på en real, heftig pulse-high!

 • Camilla

  Mitt beste treningstips er å bruke litt tid på å finne en treningsform man virkelig liker, for når man gjør det er det mye lettere å ta seg tid til det. Ikke vits i å slite seg gjennom en joggetur om jogging er det verste man vet, kanskje svømming eller sykling gjør treningen til en lek 😊

 • Anne Cecilie

  Mitt beste treningstips er å trene det du selv syntes er gøy! Treningen skal være gøy!! 😀 Jeg prøver også å trene variert slik at kroppen min mestrer de fleste aktiviteter og øvelser 😀

 • Lise

  Nå spørs det litt når på tiden man liker å trene, men for de som elsker å trene før skole/jobb/annet, så er mitt aller beste tips å pakke bagen klar dagen før, gjøre klar en god matpakke, legge frem treningstøyet på badet eller ved siden av senga. Da kan du hoppe rett inn i treningsklærne når du står opp, og da har man allerede gjort det første steget for å komme seg til trening. Andre ting jeg pleier å tenke for å motivere meg selv til å trene, er at huden min alltid er bedre i gode treningsperioder, jeg sover bedre og at jeg kun dusjer håret når jeg har trent, og hvis jeg ikke trener vil håret se vanvittig fett ut. 🙂

 • trudel

  Mitt beste treningstips er å alltid være kjempefornøyd med en treningsøkt. Uansett om det bare ble 15 min, første økta på en måned eller om jeg ikke klarte like mye vekter som sist. Jeg bruker all energien min på å være glad for at jeg likevel har trent. På den måten frister det mer å gå neste gang, siden jeg ble så glad sist:-)

 • Camilla

  Et av mine beste treningstips er å trene med venner! Meld dere på samme gruppetime, avtal å ta en styrkeøkt sammen, eller dra på en løpetur. Det er så mye vanskeligere å droppe en treningsøkt når du har avtalt å gjennomføre den med en venn. Selv har jeg sjelden samvittighet til det. Trening med venner er også en fin måte å sosialisere seg på, og selv får jeg gjerne litt ekstra energi når jeg har gjennomført en økt i godt selskap. I en ellers så travel hverdag, er det en fin måte å få sett vennene dine på, og du slipper å måtte prioritere det ene over det andre.

 • Caroline

  Mitt beste treningstips er å finne en treningspartner som motiverer og pusher deg gjennom treningsøktene ☺ enkelt og greit!

 • Johanne Ellingsen

  Sliter jeg med motivasjonen før en treningsøkt ser jeg for meg den fantasttiske følelsen jeg får etterpå når jeg legger meg under dyna med en god serie og en kopp te etterpå 🙂 Den følelsen får jeg rett og slett ikke hvis jeg ikke har trent..

 • Caroline Bakke

  Mitt beste treningstips må være å tenke hvor mye du kan kose deg etter trening! Og da tenker jeg ikke usunn chips og sjokolade, men et stort godt og sunt måltid og en velfortjent sunn dessert. Ligge på sofaen med god samvittighet resten av kvelden er den beste følelsen!

 • Rebekka wærstad

  Mitt beste treningstips er å ha en belønning som man gir seg selv etter trening! Ikke noe som har med mat å gjøre, siden det blir litt dumt (synes jeg) – men noe annet. F.eks. å ta seg et bad, eller å bruke favoritt såpen/bodylotionen/hårkuren sin når man er ferdig. Ellers elsker jeg tipsene dine! Har ærlig talt ikke trent på en stund, men jeg må si at tipsene dine motiverte meg. Spesielt goodiegymbagen 😉

 • Ida Kulterud

  Få deg en treningspartner 😃 da blir man mer motivert

 • Sigrid Dyrkorn

  Hvis jeg sliter litt med motivasjonen til å komme i gang med treningen en dag tar jeg på meg treningstøyet, for hvis jeg går rundt i treningstøy hele dagen uten å trene føler jeg meg ganske dum.. (:

 • Silje

  Mitt beste treningstips er å sette seg et mål! Ikke at det trenger å være så stort heller, men med et mål du skal nå kommer også motivasjonen. Og selvfølgelig å friske opp spotifylista, ingenting slår en god økt med fengende musikk på øret.

 • Marlene

  Mitt beste tips må være å ha en avtale om å trene sammen med – vanskeligere å stå over og dobbel treningsglede 🙂 og vær alltid fornøyd med det du klarer, og sett deg små mål hele veien! Test også ut ulike idretter – det behøver ikke være løping eller styrke, fotball/dansing/kanonball osv. Er også supert! 🙂

 • Julie

  Finn ein type trening du likar, då er det tusen gangar lettare å få det gjort. Finn også ut korleis du best kjem deg på trening og planlegg deretter. Er du til dømes eit b – menneske, og synes det er tungt å stå opp, bør du kanskje legge treningsøkta seinare på dag. På den måten assosierer du ikkje trening med noko «negativt». Altså å måtte stå opp endå tildligare for å rekke trening.

 • Hilde

  Hold fokuset på deg selv og ikke analyser hva alle andre gjør. Din plan, dine mål og din vei !!😊👏🏼👊🏼

 • Emilie

  Fine tips! Veldig enig med nr. 3 og 5 av dine 🙂 Litt individuelt, men en treningspartner er også et av mine gode treningstips, da er det vanskeligere å si nei hvis man først har avtalt å trene. Jeg synes også det er viktig å finne øvelser som passer for deg og som du mestrer, i tillegg til å ikke tenke på hva alle andre på treningssenteret tenker om deg og det du gjør. Fokuser på deg selv og nyyyt treninga!

 • Kjersti Ruud

  Lag avtaler om å trene sammen 😊

 • Madeleine Salvesen

  1. Unn deg no fresht treningstøy
  2. Lag en spilleliste på spotify med kul og funky musikk
  3.Kom deg på trening, og vær fornøyd med innsatsen din- enten om du trener 30 min eller 1,5 time så er det bra nok!
  4. Motiver deg selv med gode tanker, og tro på deg selv!
  <3

 • sesu

  Sett konkrete og realistiske, kanskje til og med litt «enkle» mål – gjerne i starten. Dette er lurt for å skape motivasjon og mestringsfølelse. Senere kan man lage litt mer utfordrende treningsmål, for å utfordre seg selv.

  Har oppdaget at det kan være litt morsomt å lage en slags «avtale» med seg selv om at man tar f.eks. 10 knebøy og 10 armhevinger mellom hver episode man ser på tv (eller i hver reklamepause, eller etter hver time med hjemmelekser/lesing, eller gjør noe annet..), også plutselig i løpet av dagen så har man gjort 60 knebøy og 60 armhevinger. Noe trening innimellom blir til slutt mye. 🙂

 • Anna

  Det jeg tenker med trening er at litt er bedre enn ingenting. Er du umotivert en dag, ta deg en tur på treningssenteret. Det er ofte dørstokkmila som er verst, og har du først kommet deg inn på senteret, kan man jo like godt utnytte det? Og kjenner jeg at jeg virkelig er umotivert og kroppen ikke henger med, da er det ingen skam å snu for å dra hjem.

 • Eline

  Mitt beste treningstips er å ikke begynne for hardt med engang. Det er veldig mange som begynner hardt med både kosthold og trening med engang og sprekker etter en kort stund etter som dem går lei. Så mitt beste treningstips til de som sliter like mye som meg med trening og kosthold er å kutte ut brus og godteri først, deretter kan man justere kostholdet etterhvert når man er vandt til å leve uten brus og godteri. Angående treningen så gjelder det og variere på treningen så man ikke gjentar det samme hver gang eller pusher seg for hardt. For det hjelper ingenting! Jeg har endelig funnet en måte som fungerer for meg og har gått ned 13 kilo siden høsten 2016. Har fortsatt en del kilo jeg ønsker og få bort før jeg er fornøyd, men jeg er på god vei! 😊 elineveli@gmail.com

 • Kaja

  Finn en treningsform du liker, og gjør den/det sammen med andre! Jeg liker å løpe, og prøver å løpe med andre så ofte det lar seg gjøre. Det gir både ekstra energi og motivasjon.☺️

 • marimor_yes

  Mitt treningstips er å lage flere forskjellige lister som vil passe til de forskjellige øktene; løping, styrke og tøying. Merker på meg selv at å ha de perfekte sangene som passer til hva jeg gjør, gjør at jeg trener mer enn jeg selv tenker fordi jeg bare hører på musikken og koser meg mer enn at det skal være stress og at man skal yte så utrolig mye. Kommer bare mer av seg selv av bra spillelister. På Spotify har de mange bra lister hvis man er usikker på hvilke man vil sette sammen 🙂

 • Mia

  Ha det gøy! Da tenker du ikke på det som trening, og du holder seg sprek!

 • Selma

  Jeg og kjæresten trener alltid sammen, og da blir det som en liten mini-date-night. Dørstokkmila er det største hinderet for mange i hverdagen, ofte fordi armkroken og sofakos med Netflix i bakgrunnen frister mer enn trening etter en lang dag. Da er det herlig å flytte kjærestetid (eller vennetid for den del) ut av sofaen og på trening, så kan man være sosial og ha det gøy mens man trener og får masse deilig energi! Da føles alt så mye bedre etterpå:)

 • Cathrine Jullum Kise

  Mitt aller beste treningstips er å bestemme seg for å starte, og å fortelle det til seg selv og gjerne noen andre. Få med en venn eller to, og oppdater hverandre på et egnet sted der dere bare deler dette, en gang i uka eller så. Sett av tid til trening når du planlegger uka, og sett på alarm på mobilen slik at du blir påminnet om det. Litt avhengig av hvilket nivå man er på, helsesituasjon og mål med treningen kan det være lurt å ikke spesifisere hva man planlegger å gjøre, men heller loggføre det kort etterpå. Det kan være kjempefint å ha en notatbok der man skriver lengden på økten og hva man gjorde, så blir det lettere å se framgang. Det er også gull å ikke slakte seg selv for hva man ikke får gjort, men heller fokusere på det man får gjort.

 • Ariadne

  1. Finn en idrett du liker! Det er ingen vits i å løpe om du hater det, bare fordi du føler at du må. Å glede seg til trening er viktig 🙂
  2. Tren sammen med andre. Så klart er det veldig digg å trene på egen hånd, men å trene med andre når det er god stemning kan virkelig lyse opp dagene dine.
  3. Gjør det til en rutine. Trener du fast mandag, onsdag og fredag slipper du den lange runden du tar med deg selv før du kommer deg over dørstokkmila: «Orker jeg i dag da?» «Jeg har så mye skole/jobbarbeid å gjøre» og andre unnskyldninger.

 • Isabell Sørheller

  Mitt aller beste treningstips, som jeg sverger til så og si hver eneste gang, er å gjøre klart et fruktfat før jeg drar på trening, slik at jeg har noe ekstra å glede meg til når jeg kommer hjem. Ikke bare er det bra for kroppen, men også utrolig forfriskende å knaske på god frukt, sitte med en ansiktsmaske og roe ned etter en god og slitsom økt. 🙂

 • Aurora Haug

  Mitt beste treningstips er å lage en plan for hva man skal gjøre, før man drar på trening! Og den planen skal være fylt med akkurat det som frister å gjøre den dagen 🙂 det gjør det lettere å motivere seg selv for å trene, og det gjør hele økten mye lettere! Da slipper man å surre rundt på senteret og lure på hva man skal gjøre, haha

 • MB

  Ahhh, denne konkurransen er en fin en. Kult å innhente tips fra så mange personligheter.
  Vel, mitt beste tips, er å spise extraordninært både før og etter trening. Det er alfa- omega for både prestasjon og velvære. Det koster kroppen mye å trene hardt, så VÆR så snill og gi den tilstrekkelig med næringsstoffer, så blir både hjernen, kroppen og sjela happy. Det er så mye viktigere enn folk flest vet.

 • Ida R

  Mitt beste treningstips er å skrive opp resultater fra gang til gang. Feks hvis jeg øker i vekter på en styrkeøvelse eller løper 5 km fortere enn tidligere. Det hjelper veldig å se at man har forbedret seg og er ett steg nærmere et eventuelt mål man har satt seg, i forhold til det man var når man begynte!
  Det pleier også å hjelpe for min del å trene i forbindelse med feks skole eller en avtale. Som student som studerer mest hjemmefra kan dørstokkmila ofte bli ekstra lang hvis man kun skal ut døra for å trene. Hvis jeg derimot har treningstøy med når jeg allerede er ute, er det mye lettere å stikke innom treningsstudio før man drar hjem.

  Kjenner meg også igjen i flere av dine tips i forhold til å unne seg selv nytt treningstøy og det å tenke på mestringsfølelsen man får etterpå! 😀

 • Iselin

  Mitt beste tips er så legge dørstokkmila så lavt som mulig. All bevegelse er god bevegelse!

 • Lotte Steen

  Mitt beste treningstips er å utforske ulike treningsmetoder for å finne noe du trives med og som nettopp gir deg denne gode følelsen etter en økt. Å trene på en måte som gjør at du får lyst til å gjøre det ofte, det er veldig viktig.

 • Johanne

  Mitt beste tips er å gjøre en avtale – med foreldre, søsken, venner. Kanskje er det noen du ikke har sett på lenge? Inviter på gå/joggetur eller en økt på styrkerommet med påfølgende måltid! For min del hjelper det ihvertfall å ha en avtale, da er det mye vanskeligere å droppe/utsette økten. I tillegg slår du to fluer i en smekk, du får deg mosjon og er sosial samtidig:))

 • Mari

  Mitt beste tips er å trene sammen med noen, og hele tiden prøve noe nytt for å utfordre deg selv! Få med kjæresten, ei venninne, eller bli med på et lag 🙂 Studentforeninger har masse gøy man kan melde seg på, kanskje prøv noe du ikke har prøvd før? Startet med tennis nå i sommer i en alder av 25, og plutselig trente jeg tennis 5 ganger i uka. Nå til sommeren blir det kanskje noe annet, har alltid hatt lyst til å prøve terrengsykkel!

 • Helene Louise Grundt-Ileby

  Mitt beste tips er å lage seg en fresh liste på Spotify, unne seg nytt treningstøy i ny og ne og lage avtaler med venninner og gjøre det til en hyggelig greie😊

 • Johanne

  mine beste tips!
  1. spør en venninne! hvis hun svarer ja er det ingen vei tilbake.
  husk! motiver hverandre underveis i økten så blir det enda morsommere, og om man har tid til å lage en liten snack sammen etterpå kan det bli en kjempetrivelig meetup!
  2. dra på deg tightsen! når treningsklærne først er på er det ingen vei tilbake;)
  3. tenk tanken: når var sist gang du angret på en treningsøkt? har aldri skjedd meg ihvertfall, ingen økter er for gjeves!
  4. underveis i økten bruker jeg selv å pushe meg ved å tenke «dette er midlertidig smerte, komon, litt til så er det over», hjelper ofte!

  håper tipsene kan være til inspirasjon!

 • Therese

  Mitt beste tips er å sette det opp på kalenderen (jeg er veldig sta og liker å holde meg til «avtalene» mine). Og aktivitets- og pulsklokka mi fra Polar er også en utrolig god motivasjon både under og etter økta:)

 • Ronja

  Mitt beste tips er å prøve å finne en måte å trene på, som man synes er morsomt. Det kan være alt fra å gå/løpe/sykle ute, melde seg inn på et treningssenter, eller prøve på helt nye sporter som kampsport, dans, klatring, svømming osv (evt gruppetimer på treningssenter). I tillegg så er det viktig å tilpasse treningen, sånn man individuelt liker den best. Er man typen som liker å trene sammen med en annen, kanskje en som man kan motivere hverandre med, eller bare trene alene med høy musikk på ørene. Det kan også være smart å ha et mål med treningen, som for eksempel å ha mer overskudd i hverdagen, produserer mer positiv energi, få en bedre helse, bedre kondisjon eller generelt sterkere. Mitt siste tips er å være nøye med hva man spiser før og etter en treningsøkt for at den skal være effektivt. Før trening, kan man for eksempel spise lett og næringsrik mat, med karbohydrater som gir energi. Etter trening kan man få i seg sukker i form av en banan og fylle på med proteiner (sjokolademelk/cottagecheese). Håper tipsene kan være til hjelp 🙂

 • Hilde

  Her er mitt treningstips rettet mot de som føler at de ikke har tid eller oberskudd og er midt i en heftig periode på jobb eller studie: Selv er jeg i en fase hvor jeg kun har 4 måneder igjen før masteroppgaven skal leveres inn. Mitt mesterverk på alle mulige måter. Dette har jeg jobbet for i snart 5 år. Med dette følger det med laaange arbeidsdager på lesesalen. Man blir utrolig trøtt og slapp av å sitte så lenge i ro. Man føler at man burde trene, men har samtidig ikke overskudd. Kjenner du deg igjen? Ikke still så høye forventninger på treningsfronten, og ta en dag om gangen. Det eneste målet du bør sette deg er at du skal være minimum 30 minutter fysisk aktiv hver dag. Noen dager trener du styrke, noen dager tar du deg en løpetur og andre dager går du deg en tur. Slik vil du holde det gående til den anstrengende perioden er over. Du vil etter hvert sove bedre, og sist men ikke minst vil du merke at utholdenheten i det du arbeider med også blir bedre! En kan ikke prestere 100% i alt. Velg hva som er viktig for deg der og da. Lykke til!

 • Madelén Skare Olsen

  Det viktigste med trening er at man gjør det med en grunn og med en tanke, og det å sette seg små mål hele veien kan være med på å oppnå det man ønsker. Ingenting trenger å være uoppnåelig, men alle mål driver en fremover 🙂

 • Anneilen Ytterstad

  Ha god musikk som man blir glad av å får energi av.så er det lettere å starte samt trene.

 • Henny

  God musikk (variert og påfyll av nye sanger), visst alt har stagnert med dørstokkmila gjør en meditasjon eller gå bare gå turer for å komme igang! Bytte ut treningsvaner etter som man er lei, er utrolig viktig for at man ikke skal miste all treningslyst! Ha en ellipsemaskin/spinningssykkel hjemme og noen vekter på de dager det er et ork å dra på treningssenter/tur og finne gode treningsvideoer på youtube:)

 • Madelen

  Å trene med andre – gruppetimer! En motiverende instruktør og team-følelsen av å være mange får meg til å prestere bedre. Moro 😊😊

 • Kristina Hoel

  Mitt beste treningstips er å utforske utradisjonelle treningsmetoder som zumba og tabata. Det er mye bedre å trene gjennom aktiviteter man liker enn å forsøke å (i mitt tilfelle) motivere seg til løpeturer eller spinning!

 • Vilde

  Mitt beste tips er å trene etter en spilleliste med fullt av gamle oppkvikkende 90 talls-hits!! Får så mye glede, energi og motivasjon! Spurter nesten på tredemøllen med et stort smil! 😀

 • Lene Engelsås Fallan

  Mitt beste treningstips, hvertfall på rolige langøkter, er å laste ned en morsom podcast eller en god lydbok. Da flyr tiden avgårde!

 • Benedikte Hågensen Svendsen

  Hei Emilie. Jeg blir 26 i år og har fått meg en skikkelig vekker. For en knapp måned siden så jeg ned i søppel posen min og oppdaget tomme potetgullposer, ostepopposer, sjokoladepapir og smågodt papir. Jeg elsker virkelig godteri og gir meg selv hver eneste unnskyldning for å spise det. Jeg spiser også gjerne bacon til frokost flere ganger i uken, og drikker masse øl. Jeg føler meg ekkel og feit på innsiden så bestemte meg for en måned side for å trappe ned på alt, og i tillegg spise mere grønnsaker. Denne måneden skal jeg også melde meg inn på treningssenter.

  Jeg vil ikke endre på meg selv, men komme i bedre form sånn at jeg føler meg bedre med meg selv. Har aldri brydd meg noe særlig om idealkroppen eller å følge sunnhetshysteriet, men føler for å endre på vanene mine for å føle meg bedre innvendig. Ta vare på kropp og sjel.

  Det hadde vært utrolig motiverende å vinne treningsbag med hygieneprodukter, så håper jeg vinner denne. Mvh Benedikte

 • Malin Berge Kyllingstad

  Takk for gode tips! 🙂

  Mitt beste treningstips bruker jeg de dagene jeg absolutt ikke har motivasjon eller vilje til å trene. Jeg overbeviser meg selv om at jeg kun skal ha en bitteliten økt (kanskje ti minutter jogging, eller ti armhevinger og ti situps). Da klarer jeg å komme i gang, siden jeg lar meg selv ha et så veldig lavt mål. Dette resulterer som regel alltid i at jeg holder på lenger og får en «skikkelig» økt. Problemet er som oftest bare å komme seg ut døren, i alle fall for meg.

 • Malin Berge Kyllingstad

  Kom på et lite tips til… Jeg synes det hjelper å bare kle meg i treningsklær fra jeg står opp (om jeg vil trene på morgenen). Hvis jeg legger frem treningsklærne kvelden før hjelper det enda mer! Da blir dørstokkmila kortere synes jeg 🙂

 • Gun

  Det blir litt det samme som du sier, bare start et sted. Målet jeg har satt meg er å bli svett hver dag, enten om det er en gåtur eller om det er en skikkelig styrkeøkt er det å bevege seg man vinner på i lengden. Så print ut quotes og bilder med freshe farger og les de hver eneste dag. Det er en sikker vinner

 • Trude Vandsemb Olsen

  Hei 🙂
  Mitt beste treningstips er å ha en god spilleliste og avtale noen økter med treningspartner, det er lettere å komme på trening når ma har noen som venter på deg 🙂
  også trene den treningformen man syns er gøy, det er så uendelig mye å velge mellom, så treningen blir en lek 🙂

 • Lene

  Så flotte tips!! Godt at noen vinkler det på den måten, mye jeg ikke har tenkt på før. Jeg trener faste dager i uka, og da trener jeg helst styrke. Har blitt skikkelig glad i styrketrening, selv om jeg hatet det før 🙂 Noe jeg må sette fokuset på er å IKKE sammenligne meg med andre på treningssenteret, da tenker jeg på hvor mye vekt feks en jente som er nokså lik meg selv tar i knebøy, markløft osv… Man må ha fokus på seg selv og hvilken vekt som passer akkurat deg. Og en ting til jeg har lært er å spise nok mat for å kunne yte og ha en happy kropp 🙂 Dette får være mine tips!

 • Benedikte

  Ikke tenk så mye! Bare kom deg ut/over dørstokken så er det værste gjort. I tillegg gir alltid nye treningsklær en stor boost!! Viktig å også kunne unne seg noe godt i helgene, da blir det mye lettere:-)

 • Julie

  For min del handler det mest om å komme seg ut og gå eller springe. Det verste er i grunnen og komme seg ut døra.. Jeg og samboeren har derfor bestemt oss for å puste hverandre! En dag mangler jeg motivasjonen, da drar han meg med, og omvendt! Dette gjør at vi klarer og komme oss ut og løpe en tur og på 1-2-3 har pulsklokka vist 100% og vel så det 🙂 Pulsklokke er også ett av mine tips, da den motiverer meg til å nå de hundre prosentene og klare det på kortere og kortere tid 🙂

 • Guri

  Det viktigste for meg er å finne former for trening som er gøy! Det finnes uendelig mange treningsaktiviteter man kan gjøre, så hvorfor holde på med noe man ikke liker? I tillegg blir det meste morsommere med et eller annet mål på sikt, som kan være alt fra å springe maraton om et halv år til å skulle klare 5 pushups om to uker! 🙂

 • Ingvild

  Mitt beste treningstips er å avslutte treningen med følelsen av å kunne trent litt til! Dette gjør at det blir enklere å komme seg ut/på treningssenteret igjen neste gang, og vil dermed over tid føre til en aktiv og sunn livsstil. Mange tror at indikatoren på en god treningsøkt er å kjøre seg helt i kjelleren, og tror ikke man har trent godt nok dersom man ikke er stiv og støl i etterkant. Dette er helt feil! Trening handler om å koble av fra alt annet, samle overskudd til skole/jobb og andre gjøremål, og skape mestringsfølelse og selvtillit. Slik er det viktig å ikke gjøre treningen til tvang og noe man gruer seg til. Derfor: Avslutt treningen i en fase hvor du fortsatt har overskudd! 🙂

 • Lina K

  Jeg elsker å trene men har også hadd problemer med det å alltid ønske forbedringer, jeg har variert på å trene styrke/kondis og spille håndball. Med 3 håndballtreninger i uka vil det ta lengre tid å få de store styrkeendringene, nettopp dette var en tanke jeg ikke likte. I tillegg har jeg hadd en lei tendens til å må ha følt på det å være skikkelig svett og sliten etter en økt, noe som har resultert i at jeg alltid måtte kjøre på med ettpar intervaller iløpet av styrkeøktene også!
  Nå har jeg derimot gådd mer og mer over til å kjenne på beherskelse og den gode følelsen etter en god økt, like prosessen og som alltid blir jeg i mye bedre humør etter en treningsøkt 😊
  Elsket dette innlegget, mye viktig i det du skriver her

 • ida kristine

  noen av mine beste treningstips må være å være tålmodig, skilleig sei tålmodig å ikke forvente deg six pack av en treningsøkt men å ikke bare fokusere på målet du har men å nyte »turen» frem mot målet 🙂

 • Mari

  Jeg er en person som alltid har drevet med sport men mitt siste år på universitetet ble mye rask mat og snacks og lite trening så jeg kjente veldig på hvor vanskelig det var å komme seg tilbake til en rutine. Nå er jeg heldigvis der å mine tips er: 1. Lag eller få hjelp til å lage (enten av venner/familie eller PT) en treningsplan og sett deg et realistisk mål om hvor mange treninger i uka du vil ha, og prøv å holde deg til det oppsettet (men gjør endringer når noe ikke funker). 2. Variasjon er viktig, og man skal helst trene både styrke og kondisjon. 3. Finn en treningsform du liker, meld deg på et sportlag eller finn deg en fast gymklasse du liker! 3. Når du har funnet en rutine som funker for deg, stick to it! Men husk at her er det helt innafor å gjøre endringer hvis du finner at situasjonen din endrer seg. 4. Sett deg mål, skriv logg / bruk app eller treningsklokke som motivasjon (10000 skritt om dagen er fast mål her). 5. Hør på kroppen din! Er du veldig sliten og trening er det siste du vil tenke på så er det helt greit å bare gå en liten tur eller binge på netflix 🙂

 • Stine

  Mitt beste tips er å gjøre noe du syns er gøy, aller helst sammen med noen du er glad i 🙂

 • Martha

  Det beste treningstipset mitt er å trene noe man synes er gøy. Drar man seg på trening 5 dager i uken uten at man egentlig har lyst, vil jeg si det er bedre å trene 2 dager der man trener fordi man synes det er gøy. Trening er ikke nødvendigvis det å løpe en mil på mølla eller gjennomføre et oppsatt fullkroppsprogram. Det er f.eks. like mye trening i å gå/sykle til og fra jobb, ta en tur i svømmehallen, osv.

 • Pernille T

  Mitt beste treningstips tror jeg må være å finne en likesinnet man kan trene sammen med. Dersom man etter en lang periode uten trening plutselig finner tilbake treningslysten igjen, er det lite jeg synes er like motiverende som å trene med en sporty og glad venninne som er motiverende og positiv! Og i en hektisk hverdag som student er dette en kombinasjon av både trening OG kvalitetstid med gode venninner! 🙂

 • Camilla

  Planlegg og prioriter tid til trening gjennom uka, gjerne avtal med venn/kjæreste så blir det lettere å komme seg på trening! 🙂

 • May

  Mitt beste treningstips er enkelt og greit, bare gjør det 🙂 jeg vet selv at det kan være vanskelig i begynnelsen, men med en gang man kommer inn i det, finner man som regel en stor glede i det man gjør!

 • Karina

  Jeg liker å ha alt klart – både til økten og etterpå. Treningsklærne, sko og treningslista på spotify står klart, og «koseklærne» ligger i en haug på det varme baderomsgulvet, slik at når jeg kommer ut av dusjen etter trening er det bare å hoppe rett i dem 🙂

 • Marie Anastasia Sivertsen

  Mitt beste treningstips er å lære deg selv til å bli motivasjonen til å trene! Lenge prøvde jeg å finne motivasjon i treningsklær eller trene sammen med venner… men nå har det blitt en vane å trene og alt jeg trenger å si til meg selv er «dette klarer jeg!». Har selvfølgelig dårlige dager, men da er målet bare å komme seg på treningsstudioet og få gjort litt, istedenfor ingenting. Føler meg alltid mye bedre etterpå.

 • Anita

  Jeg har hele livet mitt vært en aktiv jente. Håndball betydde alt for meg, men når jeg fikk en stygg og alvorlig skade måtte jeg gi meg. Mitt mål er å kunne løpe igjen, men det har enda ikke skjedd. Det beste treningstipset mitt er «vær tålmodig» vis du vil så får du det til. Og et motto jeg alltid går etter er » There are so many people out there who will tell you that you can’t. What you got to do is turn around and say watch me!» ☺

 • marthe Amalie Dalene Wærnes

  Mitt beste treningstips er å planlegge økta. Om jeg veit hva jeg skal gjøre gir jeg meg ikke før jeg har fullført alt jeg har på planen. I tillegg er det en super motivasjon å avtale trening med andre. Da er terskelen mye høyere for å avlyse. I tillegg kan man motivere hverandre til å løfte litt tyngre, løpe litt lengre eller fortere, ta et par ekstra repetisjoner 🙂

 • Anette

  Lag en helt rå spilleliste der du blir supergira! Pleier ofte å løpe som en gal med hopp og sprett fordi musikken gjør at man mååå danse!!! ..og hvis det er en litt trå dag så spør jeg en venn så jeg ikke kan avlyse.

 • Camilla

  Dra på trening med ei venninne. På denne måten kan man motivere hverandre, og det blir vanskeligere å lure seg unna treningen 😊

 • Kristine

  Gjør trening morsomt! Ikke tenkt på det som trening. Gjør ting du liker, for så å legge til litt vekter osv. Like du å gå turer? Ja velg ei litt bratt løype, eller la et dekk henge bak deg. Uansett hva man gjør så kan man finne på ting for å gjøre det litt tyngre, og litt morsommere 🙂 Livet er best ute er og noe jeg fokuserer på. Jeg syns det ofte blir for klaustrofobisk og klamt på treningssenteret, så det er fint med noen avbrekk og være ute i naturen 🙂

 • Andrea

  Lag en superbra spilleliste som du både kan høre på før du trener for å gire deg opp samt under treningen. Når jeg er på tredemølla er det ingenting som motiverer meg mer til en ekstra kilometer enn en god sang! 🙂

 • Anniken

  Tren med venner! Dette har jeg gjort i ett år nå, med faste timer på mandag og tirsdag, som de som kan i jentegjengen blir med på. Onsdag har jeg fast avtale med en annen venninne, og det er perfekt å kombinere skravling/oppdatering/vennetid med en skikkelig beinøkt 🙂

 • Marit

  Begynn å trene ute,øvelsa du allerede er kjent med og bygg deg sakte oppover. Sett på fengande musikk, og fortsett litt lenger enn du hadde tenkt! 🙂

 • Maria Steen

  Finn en eller flere som du liker å trene med uten å føle deg ukomfortable. I tillegg bør du finne en idrett eller øvelse som du elsker og som virkelig får deg til å ville trene.

 • Camilla

  Mitt beste treningstips er å motivere seg med musikk! Lag en spilleliste med upbeat sanger du elsker, og bruk dem i treningen din. Det fungerer særlig godt om du ikke har trent på en stund og syns det er tungt å komme i gang igjen. Hvis du vil jogge, tenk at du vil jogge gjennom f.eks. to hele sanger. Vil løpe intervaller kan du spurte gjennom refrenget. Fungerer også godt i forbindelse med tøying, gjerne med litt roligere sanger 🙂

 • Carina :)

  Mine beste treningstips er følgende:
  – Tren det som du synes er gøy å trene! Om du synes sykling er gøy så er det mange muligheter til å gjøre det, enten det er på treningssentret, etter veien eller til og med offroad! Fjellturer er forresten fantastisk trening fordi du trener veldig mange muskler og kondisjon på en tur 🙂

  – Ikke begynn for hardt! Hvis du skal begynne å trene så ikke begynn for hardt – for da kan det føles ubekvemt og absolutt ikke gøy fordi det fort blir vanskelig og tungt, og dermed mister man motivasjonen.

  – Lag deg realistiske mål som du kan nå på en realistisk tid!

  – Tren sammen med vennene dine!

  – Belønn deg selv! Hvis du for eksempel når målene dine – så belønn deg selv enten det er med treningsklær, en banan, eller en skikkelig «spadag» etter treningsøkten.

  – Ikke fokuser på hvordan andre ser ut etter en periode med trening! Mange følger diverse «motivasjonskontoer» på instagram – og ofte kan det drepe motivasjon fordi man ikke ser sånn ut etter x antall treningsøkter. Da er det best å fokusere på seg selv – fordi det er jo det man skal gjøre.

  – Tenk positivt og ikke gi opp!

  – Tren fordi du har lyst – ikke for at du må!

  – Tenk på helsen din! Dette er mitt favoritt-tips. Tenk på at trening er bra for helsen din, ikke for at du ska få flat mage eller sprettrumpe. Det er for meg bare gode bonuser.

 • Eline

  Mine beste treningstips er å trene med andre, få med deg kjæreste, søsken, venninner, kolleger! Finn forskjellige treningsformer, varier mye og fokuser på alt kroppen din klarer 🙂

 • Ina

  Mitt beste tips er å finne en treningsform DU liker. Det andre liker trenger ikke å være det du synes er gøy. Aldri vits å trene noe som ikke gir deg glede og energi. Dette er lite motiverende i lengden. Egentlig er mitt alleralleraller beste tips å HA DET GØY FOR POKKER! :D:D

 • Ester Jakobsen

  Mitt beste treningstips er; slutt å trekk deg selv ned og sammenlign deg ikke med andre. Alle må begynne et sted, du er ikke klar til bikinifitness etter en runde på gymmen.
  Det var Ikke før jeg klarte å printe dette inn i mitt eget hodet jeg klarte å dra til og fra treningssenteret med hodet hevet og en god følelse i kroppen.

 • Elise

  Mitt meste treningstips er å trene på den måten som gir deg motivasjon, om man gjør yoga, jogger eller noe annet. Dersom man varierer treningsformen etter dagsformen blir treningen som et positivt lyspunkt i hverdagen. Dersom man ikke føler for å trene en dag er det også greit. Det motiverer også å spise mat som man vet er bra for kroppen (men som smaker godt da hehe), men selvfølgelig alt med måte 🙂

 • Maia Otterlei

  Mitt beste treningstips er å finne en treningsform du syns er gøy! Prøv ut mye forskjellig, alt fra forskjellige gruppetimer, til styrketrening til sykling, så finner man garantert noe man liker!!

 • Marte

  Til høsten skal jeg på langtur, og derfor har jeg trappet opp treningen for å forberede meg til det. Og selvom det er verdens største klisje så har det hjulpet så uendelig mye å ha et mål! Nå trener jeg på ingen måte fordi jeg higer etter en smalere midje eller definerte muskler, men fordi jeg ønsker å være sterk og sunn og få kroppen min med på det målet jeg har satt meg mentalt. Og det er så deilig! Det gir en utrolig motivasjonsboost, og jeg har fått mye mer selvtillit, fordi det å klare å motivere seg selv blir til en positiv spiral som gir enda mer motivasjon!

  Så mitt beste treningstips er å sette seg et mål – på tross av klisjeen det er. For meg skulle en langtur til, men halvmarathon eller f.eks. det å klare å gå en lengre fjelltur fungerer toppers!

 • Lene

  Her var det mange gode treningstips, Emilie! 😃 Mitt beste er å ta med seg en venn – motiver hverandre og bli bedre sammen! Hva er vel bedre enn å finne fram det beste for- og i vennene sine? I think nothing!

 • Kari

  Mitt beste treningstips er å trene variert, og prøve ut nye ting (om du er på senter, test ut ulike gruppetimer). Jeg VET hvor skummelt det kan være, men fy søren så gøy det er om du finner en ny treningsform som du digger. Og om du tørr, stå fremst i salen foran speilet! Det er også veldig skummelt i starten, men en selvtillitsboost når du blir vandt til det. I tillegg får du pirka på teknikk, noe som er ekstremt viktig for å unngå skader. Men variert trening er absolutt det beste tipset, man blir godt trent og unngår skader enn om man trener det samme hele tiden.

 • Solveig

  Mitt beste treningstips er å tenke på hvor snill du er med kroppen din når du trener, og at du viser at du bryr deg om den. Det er motivasjonen min! 😀

 • Martine

  Mitt beste treningstips er at man skal sette ta på seg høretelefoner og sette på musikk man kan like også begynne å trene hvordan man vil. Man skal ikke bry seg om hva andre gjør eller tenker og man skal være fornøyd med egen innsats selvom man ikke kan like mye som andre. For om man fortsetter å trene og pusher seg selv kan mann mere etter hvert. Man må bare være tålmodig og ha troen på seg selv.

 • Nora

  Mitt beste treningstips er å finne en treningsform som passer nettopp DEG – gjør noe du synes er gøy, fordi da er sannsynligheten mye større for at man opprettholder og fortsetter med treningen. Vi vet alle at det ikke er gøy å gjøre ting man egentlig ikke liker, og at det ikke fungerer i lengden. Man trenger definitivt ikke å utnytte treningssenteret for å få gevinst og oppnå helsefordeler, fordi det finnes så utrolig mange måter å bevege kroppen på. Gå tur i skog og mark, svøm, sykle, løp, jogg, dans, klatre, alle mulige slags lagsporter, yoga, pilates.. You name it. Enten man benytter seg av vår vakre natur, løfter vekter på treningssentret, finner roen med yoga eller gjør treningsvideoer fra youtube hjemme på stuegulvet – det viktigste er å bevege kroppen 🙂

 • Frida

  Mitt beste treningstips er rett og slett at man ikke trenger å slite seg helt ut hver gang. Før tenkte jeg alltid at med mindre det ikke sleit sikkelig i kroppen og jeg omtrent ikke klarte å bevege meg, så var det en dårlig økt. Nå er jeg mer ute etter den gode følelsen jeg får av trening! Selvfølgelig er jeg fortsatt glad i å bli sikkelig sliten, men bare å ta seg en liten økt for å samle energi er like fullverdig trening som alt annet! Nå gleder jeg meg til trening, i stedet for å grue meg, og antall økter i løpet av en uke har økt betraktelig. Aldri vært mer fornøyd med egen innsats og meg selv heller 🙂

 • Emilie

  Mitt beste treningstips er å ta i bruk det som er i nærheten- da blir dørstokkmila litt kortere. Bor du i byen- velg det nærmeste treningsstudioet. Bor du nærme naturen- finn en høyde eller skogsløype. Vil du trene hjemme- bruk stoler, sofaen og andre objekter som kan hjelpe deg med for eksempel dips og løft. Finn treningsverdien i alt du gjør- effektiv leilighetsvask, trappegåing og sightseeing – alle monner drar 😉

 • Sara

  Mitt beste trenings tips er å ha en trenings partner, gjerne noen som vekker konkurranseinstinktet i deg. Det er så deilig å ha noen å som motiverer deg. Og selvfølgelig å bytte på øvelser så du ikke går lei av treningen. Kjempe mange fine trenings tips Emilie, kjenner jeg blir veldig motivert.

 • Oda

  mitt beste tips e rett og slett å ta i bruk naturen! den blir fort undervurdert med alle treningssentrene me har rundt oss! det å gå ein tur eller jogga i naturen e heilt fantastisk 🙂 også e det gøy å ha ein treningspartner så ein kan motivera kverandre!

 • Kristina

  Mitt beste treningstips er å passe på at du alltid får i deg nok god næring. For at man skal få de gode treningsresultatene, er det utrolig viktig at kroppen får det den trenger. Det gjelder både for prestasjon og fysiske resultater, men også for å få den gode følelsen av mer energi og glede.
  Det å få i seg nok kalorier i form av proteiner, fett og karbohydrater, er alfa omega for å få utbytte av treningen. Dette gjelder uansett om du trener mot noe eller bare for å holde deg i form.
  Desverre er det alt for mange som løper seg i hjel på tredemølla, uten å få i seg nok mat. Det går nok på bekostning av både psyke, kropp og energinivå.
  Ikke la mat bli fienden, men heller en energiboost. Akkurat som en bil trenger bensin, trenger kroppen mat og drikke.

 • Aurora

  Jeg elsker å sette meg ned på benken i garderoben, spise litt frukt og nøtter mens jeg venter på at svetten skal gi seg og pulsen skal synke. Føler meg så utrolig levende! 🙂 I tillegg kjøpte jeg meg nye joggesko her om dagen som faktisk var fine. Av en eller annen grunn så gjorde det noe med treningsgleden min – å se bra ut når du puster og peser som en gris på mølla!

 • Embla

  Mitt beste treningstips er å sette deg delmål og vite at du gjør dette for din egen skyld og fordi du vil føle deg bedre. Sett opp et delmål, og belønning når det er nådd tenker jeg bidrar til motivasjonsboosten, du har noe å jobbe mot. For eksempel at du ønsker løfte 70kg i markløft innen Mars, om det er nådd så kan du belønne deg selv med noe du har ønsket deg lenge. Finne motivasjon for å fullføre er mitt treningstips. Også, alltid ha noe godt som en god proteinbar/shake eller noe å spise etter treningen, en god sjokomelk etter en hard mølleøkt gir en lyst til å fullføre. Keyword for tips= Motivasjon!

 • Jenny

  Beste treningstips: orker du ikke trene en dag så tenk at du går på trening og gjør enten akkurat det du har lyst til, eller ta det viktigste og vær fornøyd uansett utfall. Litt er bedre enn ingenting, og man kan tenke «bare de to øvelsene», eller «bare 10 minutter på mølla/ute», så blir det enten med det, eller så gidder man mer når man først er der! Slår aldri feil for meg. Trening må være lystbetont! (Også hjelper det å tenke på godfølelsen etterpå, og eventuelt noe godt og næringsrikt som belønning, hehehe foodie!)

 • Aase

  Mine beste treningstips?
  1. Det er lov å ta seg velfortjente treningspauser – med god samvittighet! Jeg har rævkjørt kroppen min for å oppnå denne instagramkroppen du nevnte, og endte opp med å bli overtrent og måtte ta det veldig med ro i et år. Og da lærte jeg at når kroppen ikke forfaller så innmari over et år med «kun» turgåing, da forfaller den ikke heller ikke ved to ukers treningsfri i hektiske perioder. Nå kjører jeg konsekvent en uke treningsfri hver 7. uke med trening, det er gull verdt for kropp og sjel!
  2. MAT! Mat i massevis. Fargerike grønnsaker, frisk frukt og kjøttprodukter fra lokale gårder. Og selvfølgelig sjokolade på lørdager og tunge dager. Det gjør kroppen glad, og en glad kropp yter bedre på trening 🙂
  3. Litt er bedre enn ingenting. En slitsom dag blir som regel enda tyngre om man enten legger seg på sofaen eller kjører på med intensiv trening, men en rolig gåtur i skogen med lydbok på øret senker derimot skuldrene og gir bedre nattesøvn!

  Akkurat nå ligger jeg nyoperert på sofaen og må ta det rolig de neste seks/åtte ukene. Det kommer til å bli hardt å skulle kjøre kroppen i gang, og jeg er nødt til å starte på bunn med korte gåturer og langsomt sette kroppen i gir. Heldigvis har jeg lært av egne erfaringer at kroppen kommer seg igjen, bare man lytter til den 🙂

 • Malene

  Mitt beste treningstips er enkelt og greitt å laga treningsavtalar med andre! Då er det mykje vanskelegare å trekka seg frå avtalen, og treningsøkta blir plutseleg ei sosial og morsom greie 🙂

 • Treningsglad

  Mitt beste tips er å ha en plan, da er det lettere å komme seg ut når man allerede har planlagt når man skal ut:)

 • Elise

  Mitt beste Treningstips er å gjøre det til noe sosialt – planlegg med en venninne, gå på en gruppetime du liker eller planlegg og gjøre noe hyggelig etterpå 🙂 det er mye lettere å komme seg på trening om man er to 😊

 • Jenny

  Avtal å trene sammen med noen! Da er det mye lettere å komme seg over dørstokkmila! I tillegg er det veldig sosialt og gøy å trene sammen 🙂

 • Seedra

  Mitt beste tips er å ta på musikk i ørene for å gå i treningmodus. Da føler jeg at scenen er min, selv på en dag der jeg ikke føler meg fin eller har laget hundre unnskyldninger. Jeg ser meg litt i speilet, tramper forsiktig litt med foten. Og så er jeg klar til å yte mitt beste! Jeg sammenliknet meg alltid med folk på trening, ikke nå lenger. Jeg har det så mye bedre !

 • Cathrine

  Mitt beste treningstips er å legge treningsklærne ved siden av sengen om morgenen, hoppe rett i klærne når jeg står opp og ikke drøye treningen til seinere på dagen. Bra øreklokker som gir bra lyd til musikken er også nødvendig. Samtidig som freshe og behagelig treningsklær som du føler deg vel i- gir inspirasjon og motivasjon.

 • Celina

  Jeg fikk en idé! Kan ikke du og T lage en video der dere gir råd om forhold ?

 • Marte

  Mitt beste treningstips er å lage seg en forpliktelse av et slag! Enten det er å jogge med en venninne hver onsdag, melde seg inn på et treningssenter, eller melde seg på en konkurranse. Med en gang man har forpliktet seg til noe føles treninga mye lettere, fordi da skal det mere til for å droppe en økt. Å ha noe som «pusher» deg litt når hodet ikke vil, hjelper stort når dørstokkmila er tung. 🙂

 • Christina Jahren

  Mitt beste treningstips er å lage en motiverende plan, finne frem de treningsklærne som gir deg motivasjon og lyst til å trene. Treningshumøret kommer og går, det handler om dagsform, derfor er det lurt å være selvdisiplinert og holde seg til den planen man lager. Det handler også om hvordan mat man spiser, det er mye lettere å trene om man spiser sunt og holder energien oppe!! I tillegg, gi deg selv en gulrot etter en god treningsøkt, om det er et varmt badekar eller en god middag. La deg motivere av den følelsen man sitter igjen med etter økta, ingenting er bedre enn å være god-sliten.

 • Sunniva

  Mitt beste treningstips er å snakke om trening og når du skal trene, med andre. Det gjør at det føles mye mer bindende, og andre kan finne på å spør om hvordan treninga gikk. Det er en drivkraft som går på at du ikke vil være en person som bare snakker, men ikke får noe gjort. 🙂 <3

 • Franziska

  Mitt beste treningstips er å sette et stort mål og deretter små delmål for å klare å oppnå det målet. Vær fornøyd med deg selv og det du klarer den dagen, ta en dag om gangen.

 • Siri

  Mitt beste treningstips er å sette seg realistiske mål og ikke gå for hardt ut når man først begynner. Og i tillegg: ikke la seg selv tenke for mye på om man skal orke å trene eller ikke, bare gjør det. Ikke gi deg selv muligheten til å backe ut ⭐️

 • Tina

  Finn en du kan trene med, mye morsommere og trene sammen og vanskeligere å sluntre unna

 • Marie

  Mitt treningstips er å ta med treningstøy på skolen og dra innom treningssenteret på vei hjem. Ikke tenk at du skal ut å trene etter at du har kommet hjem og spist middag. Da er dørstokkmila utrolig lang. Hvis det er helg, ikke utsett treninga til ettermiddagen. Gjør det etter frokosten er fordøyd og før lunsj. Da kan du nyte resten av dagen og kvelden med god samvittighet 🙂

 • Ragnhild

  Mine beste treningstips er å trene på morgenen, for da har du energi hele dagen. Om du vet at du jobber til sen ettermiddag, så er det veldig vanskelig å hive på seg treningstøy og komme seg ut!
  Få med deg en god veninne, søster, mamma, samboer… som har snakket mye om at «jeg skal begynne å trene», uten å gjøre noe med det. Bare si «i dag er dagen vi begynner å trene», for det er veldig lett å utsette det til i morgen, over helgen, i neste uke osv..

 • Charlotte S

  Mitt treningstips er kanskje litt rart men når jeg løper drag eller intervaller og jeg begynner å bli sliten så pleier jeg å late som om sinte hunder jager meg. Hvis jeg klarer å bli nok «oppslukt» i tanken på hundene glemmer jeg liksom at drag og intervaller er helt jævlig haha. Funker hver gang😉

 • Bobbo

  Mitt beste treningstips er: husk å puste! Hadde en gruppetimeinstruktør på mitt forrige senter som stadig minnet oss på det, og det har hjulpet meg masse 🙂 Spesielt på gruppetimer og høyintensiv trening kan det være godt for hjernen med en pause. Veien fra pusting til pesing er aalt for kort (haha) så anbefaler alle å ha det i bakhodet – husk å puste! God helg 😀

 • Gunn Elisabeth Svenning

  Mitt «beste» treningstips må være å prøve masse forskjellige ting for å finne ut hva du liker best 😀

 • Linn

  Mitt beste treningstips er å sette seg små mål som du vett du klarer å gjennomføre. For eksempel at du skal trene i en hel klokketime, eller at du skal gjennomføre et viss antall øvelser. Jeg pleier å sette tiden som et mål på dager med lite motivasjon. Da har jeg hele tiden nedtelling, og sier lavt til meg selv «nå har jeg berre 30 min igjen, da kan jeg øke intensiteten», eller «nå er du halvveis Linn, dette klarer du lett» osv.. Det viktigste er egentlig å tenke positivt! Tenk på den gode følelsen du får etter trening, både med tanke på prestasjon og energien som kommer ut av det 🙂

 • Julie

  Mitt beste treningstips er å finne noe man liker å trene 🙂 Jeg er en person som til tider har synes at det å dra seg selv til trening er kjedelig. Så det kan være lurt å prøve ut ulike former for trening. Styrkeøvelser, kondisjon og gruppetimer på senter, men også idretter som fotball og håndball. Selv har jeg spilt mye fotball, fordi det var noe jeg synes var gøy og noe jeg trivdes med. Av kondisjon nå liker jeg best intervaller ettersom det finnes ulike typer, slik at det blir variasjon. Ikke spesielt stor fan av å løpe på måfå. Har også funnet styrkeøvelser som er mer morsomme enn andre. Det er gøy å trene når man liker det – ikke fordi man føler man MÅ for å se bra ut eller å få god helse 🙂

 • Tuva

  Mitt beste treningstips: Finn ut hvor og hva du liker å trene:) Trening trenger ikke å være å løfte vekter eller jogge i skogen! Du kan svømme, sykle, stå på ski, snowboard, slalom, surfing, ridning, dansing osv osv:)
  Tror mange sier de ikke liker å trene fordi de undervurder hva trening kan være:)

 • Maren

  Mitt beste tips er og vedlikeholde treningen, uansett om du trener litt mindre enn måned. Og at man tenker at det er for helsa og ikke kun for utseende, da er det faktisk noe som blir prioritert! 🙂

 • Stina Andreassen

  Mitt beste tips er å gjøe NOE, også de dagene man kjenner man ikke gidder. Gå en kort tur, sykle til skole eller jobb, stå ett lite minutt i planken hjemme, alt er bedre enn ingenting ☺️

 • Silje Mathisen

  Hei, Voe!
  Dette var et inspirerende innlegg med en lav terskel for å sette i gang. SÅ FLOTT!
  Mitt beste tips må være å fokusere på hvor viktig kroppen vår faktisk er. Hvis man setter seg ned og tenker på dette, innser man plutselig hvor sinnsykt fantastisk kroppen er. Da blir det viktig å hjelpe kroppen så godt man kan. Blant annet med riktig mat og trening som passer for deg. Husk at kroppen vår skal vi ha med oss hele livet og hvilket drivstoff vi fyller kroppene våre med, påvirker livskvaliteten vår.
  Dette ble et ganske dypt og grunnleggende tips, hehe. Men også ganske viktig!
  Ha ei flott helg 🙂

 • Nina S

  Mitt beste treningstips: Tren i dag slik at du også har lyst til å trene i morra 🙂
  Tren det du synes er gøy, med folk som gir deg energi og med en intensitet og varighet som gjør at du har lyst til å gjenta økta. Det er da en større sjanse for at trening oppleves som noe positivt som du ønsker å prioritere i din hverdag.

 • Jenny

  Mitt beste treningstips er rett og slett å tenke på den digge følelsen du får etter en rå økt, etterfulgt av et proteinrikt måltid. Det er best! En nydelig proteinshake er f.eks: en frossen banan, melk og en ss peanuttsmør. Mmm!

 • Amalie

  Mitt beste treningstips er å gjøre ting du føler du mestrer. Ikke løft for tunge vekter eller løp for langt når du ikke har trent lenge. Jobb gradvis oppover og lag deg delmål😊 det funker hvertfall bra for meg. Er også viktig å velge gøyere øvelser de dagene motivasjonen er dårlig 😄

 • Torunn Brandvold

  Pakk baggen kvelden før jobb eller skole, lag forpliktende avtale med deg selv eller en kompis. Lag treningsmål så man har noe å trene fram mot. For meg fungerer det best med konkurranser. Tenk at alt er bedre en ingenting og man slår de som ligger på sofaen 👍 belønn deg selv etter en god treningsøkt. For meg funker det godt med god mat 😀 Tenk på trening som en investering i framtida!!

 • henriette

  Mitt beste treningstips: Lag ein plan og hold deg til den, om du ikkje vil/orker/føler for å trene – tenk på godfølelsen som kommer etter du er ferdig. Har aldri angret på ei treningsøkt. Og musikk er viktig, finn ein musikk som gir deg energi – god musikken 🙂

 • Karoline

  Mine beste treningstips:
  – Hør på musikk så du får et skikkelig boost, eller lydbok så tiden går superfort
  – Lag avtaler med venner, så må man faktisk dra. Da pusher man seg selv litt ekstra også.
  – Planlegg når og hva du skal trene! Da er man sikker på at man får tid i løpet av uka og man får en god, effektiv økt.
  – Belønn deg selv, f.eks. «hvis jeg trener i dag kan jeg kjøpe en YT etterpå», eller «hvis jeg trener 4 ganger denne uken kan jeg kjøpe den genseren jeg vil ha»
  – Lag en treningsbok med favorittprogrammer, så går planleggingen lett.
  – Gjør noe du syntes er gøy! Det er ikke bare løping og styrke som er trening, svømming, klatring, dansing etc.
  – Meld deg på gruppetimer, det er kjempegøy, effektivt, og også her må man jo faktisk komme på trening 🙂
  – Sett deg et mål, så har du noe å virkelig jobbe for!

 • Veronika

  Mitt beste treningstips er å trene i forbindelse med at man er ute. Enten at man planlegger å trene før jobb/skole/studier, eller på vei hjem fra jobb/skole/studier. Da er det mye enklere å få til trening. Mye verre å motivere seg til å trene hvis man er hjemme og hygger seg + man sparer tid.
  Og tips nummer to: tren noe du syns er morsomt!

  – V

 • Emilie Kingsrød-Hovden

  Det som har funket veldig godt for meg, er rett og slett å finne noe man elsker å gjøre når det kommer til trening. Motivasjonen min har bare økt og økt etter at jeg begynte å spille håndball igjen. Jeg har alltid lyst til å bli bedre på banen, og treningen kommer med i tillegg. For meg har jeg i hvertfall mer motivasjon av å trene med et lag enn alene, og litt konkurranse blir det jo inni der også 🙂

 • Lene M

  Mitt aller beste treningstips er å rett og slett gi litt faen i alt rundt deg. Jeg vet det er utrolig vanskelig, og klarer det ikke alltid helt selv heller – men dersom man klarer å drite litt i alt som er rundt en merker ihvertfall jeg personlig at økta blir så utrolig mye bedre! Drit i om du ikke har de fresheste joggeskoa, gi litt faen i om hun dama på siden av deg har sprunget 3km lengre enn deg og enda nesten ikke er svett en gang. Alle begynner et sted, og de som er bedre enn deg har jobbet seg opp dit – unn andre suksess!! Og ta imot tips! Dersom noen forteller deg at du burde prøve å endre litt på teknikken din er det mest sannsynlig bare for å hjelpe deg, og de få som gjør det for å fremheve seg selv er det rett og slett ikke vits i å bruke energi på å irritere seg over. Man kan dra på seg skader og slitasjer om en trener feil, og det er derfor bare veldig bra om noen kan hjelpe deg til å finpusse teknikken litt. Den eneste dårlige treningsøkta er den du aldri utførte – finn deg derfor en treningsform du liker og prøv å gjøre det til en hobby istedenfor et ork <33

 • Frida

  Her var det mange tips! Hmm, mitt beste treningstips må nok være å kjøpe inn noen nye treningsklær. Det gjør så jeg får mye mer inspirasjon, og jeg gleder meg til å ta på treningsklærne og begynne treningen! Ellers blir jeg også veldig motivert av å høre på motivational speech på youtube, dersom jeg trenger ett ekstra kick for å komme meg ut døra. Blir også motivert av å skrive planer/lister. ELSKER å skrive treningsplaner/lister, og følelsen av å komme meg gjennom det jeg hadde planlagt er bare så herlig. Såå, ja, det var mine tips 🙂

 • Helene

  Mitt beste treningstips er å lage treningsavtaler med venner! I tillegg er det viktig å ikke legge for mye press rundt øktene. Jeg drar ofte på treningssenteret og har økter som feks. 15 min jogging på mølla + to/tre styrkeøvelser. Tar bare en halvtimes tid, og for meg føles dørstokkmila mye kortere om jeg tillater meg noen sånne økter. Må ikke alltid løpe så himla langt og løfte så mye å lenge, litt er mye bedre enn ingenting 😀

 • Zhiman

  Hei Emilie:)
  Du er virkelig en motiverende person når det gjelder blant annet trening.
  Jeg tenker at man burde sette seg realistiske mål. Hva er det jeg kan mestre idag for eks.
  Har merket at det er viktig å sette små mål i begynnelsen fordi det er det som setter motivasjonen igang. De type rettene du lager ser så gode ut, kanskje lage det flere ganger i uken. Det å bare spise sunt i seg selv er en bra ting i hverdagen.
  Etterhvert er det lurt å sette målene litt høyt. Begynne med noe nytt og variere treningen. Andre gang trenger heller ikke å være store mål men ihvertfall noe nytt. For å få motivasjonen i gang. Jeg merker veldig fort at etter man har trenet i for eks. 30 min så får man en god følelse. Så trening i første omgang må ikke vare i flere timer. Fordi fysisk aktivitet på 30-60 min er kjempebra. Det er så viktig å ha selvtillit for å kunne starte, fordi om man har troa på seg selv så vil man få til alt man ønsker. Uansett om det bare er 15 min gåtur bare for å sette det på spissen. Til slutt vil jeg bare si at du er utrolig flink med alt du driver med og du som person er bare motiverende.

 • Marianne

  Finn deg treningsbuddies som drar deg med når de skal trene 💪🏼

 • Oda

  Flott innlegg Emilie! Jeg slet selv med lite motivasjon tidligere. Mitt beste tips må være å tenke «det er bare 1 time av dagen, dette klarer du». Hvis du tenker at du skal unne en time av døgnets 24 timer på deg selv og din helse er jeg sikker på at du kommer deg av gårde. Tren også noe du liker, men varier. Har selv gått ned 25 kg på ett år bare pga denne tankedagen. Hurra for et litt mer aktivt liv!

 • Martine

  Hei! For et bra innlegg! 😊 Jeg har akkurat startet å trene, sliter med motivasjon så målet er å klare å trene hvertfall minst en gang i uka, høres kanskje veldig lite ut for mange av dere som trener mye, men for meg er til og med det en prestasjon i seg selv, mitt beste treningstips er å trene med en venninne. Det hjelper hvertfall meg på motivasjon, og det er hyggelig. Føles også betryggende når man ikke vet helt hvilke øvelser og apparater man skal bruke.. Hehe.. Hadde vært gøy å vunnet denne fine Goodiebagen, hadde hvertfall fått meg til å bli enda litt motivert!! All motivasjon man kan få er bra 🙂

 • Helene Othelie Alfheim

  Mitt beste treningstips er å ta på seg freshe treningsklær (man føler seg vel i), sette på musikk på ørene og komme seg på trening. Man kan være umotivert og føle at dette blir bare tull, men når du kommer deg på trening og gjør en liten innsats kan det føles fantastisk etterpå! Og vær fornøyd med innsatsen uansett, ikke bryt deg ned hvis det var en dårlig økt, da prøver du på nytt igjen neste økt og forhåpentligvis blir den råbra!

 • Malin Kvaløy

  Planlegging, variasjon, musikk og mat! Jeg lager planer for den neste uken med oversikt over hvilke dager jeg trener og hva. Også lager jeg plan over hver enkelt treningsøkt, og logger reps og belastning underveis i treningsøkten. Dette gjør det mulig å spore fremgang, som er supermotiverende til å fortsette! Variasjon er viktig for å forebygge skader, også gir det et avbrekk fra annen trening, og da husker jeg hvorfor det er styrketrening jeg driver med (fordi jeg ikke er så glad i svømming og slikt..). Musikk under treningsøkter fordi det gir et skikkelig boost, og gjør at jeg kommer i min egen boble der jeg ikke er redd for hva de svære gutta tenker om meg i styrkeavdelingen! Jeg får skikkelig bra selvtillit av det der og da. En proteinbar eller havregrøt med favoritt-topping etter trening er en belønning jeg ser frem til etter trening, men man kan også motivere seg selv på andre måter, f.eks. med en dusj eller film. Men planlegging og skriftlig oversikt er nr.1 MUST! Lykke til til alle dere som ønsker å begynne å trene, til dere som sliter med motivasjonen og til dere som har høye mål dere ønsker å nå. (Bare en ting til! Fittest on Earth på Netflix gir motivasjon på et helt sykt nivå. MÅ SEES)

 • Mina

  Mitt beste treningstips er å komme seg ut døra! Det viktigste for meg har blitt og komme seg på trening, uansett om økta blir bra eller dårlig så er det en mental gevinst at jeg dro ut for og gjennomføre. Og hvis det blir helt krise har jeg jo alltids fått gåturen til og fra treningssenteret 🙂 i tillegg synes jeg det er så mye mer motiverende og trene for helsegevinsten enn for «sommerkroppen» siden hele greia blir mye mer oppnåelig og tar bort fokuset fra kroppspress 🙂

 • Kaja Martinsen

  Mitt beste treningstips er å ha et variert program! Hver gang jeg trener passer jeg på å ikke gjøre de samme øvelsene som jeg gjorde sist. Jeg tror det er viktig å prøve nye øvelser når man trener, for hvis man gjør det samme hver gang så går man nok ganske lei, og kan miste motivasjonen til å trene. Å ikke høre på de samme sangene er nok også lurt, og variere klesutvalget, så man føler seg fresh når man trener! 😀

 • Silje Lunde

  Mitt beste treningstips er at når jeg står opp skal jeg ta på treningstøyet med en gang og ikke hoppe oppi joggebuksene. Eller om jeg kommer hjem fra skolen – Skifte rett til treningstøy!
  Det får meg til å tenke at nå må jeg faktisk på trening 😀💪🏼💪🏼

 • Eline Trælvik

  Mitt beste treningstips er å skifte til freshe treningsklær, sette på motiverende musikk du forbinder med trening og bare ikke tenke på hva som venter, men heller tenke på den følelsen du får i kroppen når du velfortjent tar deg en dusj etter økta. Ingenting er bedre 😀

 • Silje

  Det som funker best for meg er å ha på et fresht treningstøy og gå med det på skolen! Ikke bare er det digg å tusle rundt i strechy treningstøy, men alle på skolen ser på deg som supersporty og man får motivasjon til å dra rett på trening etterpå 🙂 Jeg finner alltid på unnskyldninger til hvorfor ikke å dra på trening om jeg drar hjem og må skifte først – nettopp fordi jeg er så sliten etter skolen. Har man på seg treningstøyet kan man dra å trene på vei hjem! Smart, smart, smart 😉

 • Shano

  Variasjon på økter og treningsprogram. Det er viktig å prøve nye øvelser når man trener, slik at motivasjonen alltid er på topp! Og med fresht treningstøy og god musikk til ørene gjør vel susen på trening. ❤

 • Kjersti

  Mitt aller, aller beste treningstips er å sette seg et mål. Et ambisiøst, men realistisk mål. Tips nummer to er da å sjekke om målet var et godt et og eventuelt endre på det underveis! Det viktigste er å kjenne på mestringsfølelsen, for da blir man motivert til å fortsette. I tillegg finnes jo begrepet «KISS – keep it simple and stupid» som ofte hjelper. Ikke begynn på en ekstrem diett eller trening 10 ganger i uken – det er ikke realistisk. Ha det gøy med både trening og kosthold, bli inspirert av andres mat og treningsøkter og fokuser på det som passer for deg!! 🙂

 • Elvira

  Trene for moroskyld og lage artige treningsøkter, gjerne sammen med andre, men også alene! 🙂

 • Malene

  Trening skal være kjekt, men for at det skal være kjekt er det viktig ha litt peiling på hva en gjør også 😀 så ta med en treningskamerat som har peiling og kjør på! Jeg og samboeren begynte å trene sammen for to år siden da vi var i starten av forholdet og siden da har han lært meg utrolig mye om styrketrening og jeg på min side har lært han mye om kondisjonen 😊 det er viktig å ha bedre helse som mål for treningen. Er snart utdannet sykepleier og blir så utrolig oppgitt når folk kun har som mål å se bra ut, og ikke tenker på helsefordelene! Så takk for at du har et fokus på god helse. Det er SÅ viktig 😀☀️👏

 • Henriette

  Hei! Mitt alleraller beste treningstips er å finne en work-out-buddy. Med masse av ting som skjer er det utrolig deilig å bruke treningstiden til å være sossial! Det er mye hyggeligere, man kan hjelpe og pushe hverandre, le og man har en avtale å møte opp til. Jeg blir kjempemotivert både av konkeranseinstinket og muligheten til å hjelpe og pushe hverandre. Jeg gleder meg til hver trening hvor jeg får svettet og tilbrunget kvalitetstid med min beste venn!

 • Stine

  Mitt beste treningstips er god musikk! For meg har musikken alt å si. Dersom jeg hører på glad, energigivende musikk før jeg skal jogge, løper jeg gjerne lengre (og fortere) enn jeg hadde gjort hvis ikke. Det hender ofte jeg løper en ekstra omvei fordi jeg bare «må høre ferdig denne sangen»eller jeg ikke har fått hørt nok musikk»! Derfor oppdaterer jeg gjerne spillelisten min før jeg skal trene 😀

 • Marie Hovland

  Mine to beste treningstips er:
  – Variasjon! Ikke tren de samme styrkeøvelsene, sykle den samme runden eller gå den samme runden uke etter uke. Bytt ut noen øvelser med andre som trener samme kroppsdel (det finnes massevis av treningsprogram og tips til øvelser på nett), bytt ut den lange sykkelturen med intervaller eller prøv en morsom gruppetime om du har mulighet til det. Variasjon er gull!
  – Ikke stress! En uke rekker du kanskje fire-fem økter, og så går det plutselig to uker uten at du får trent i det hele tatt. Det er ikke krise i det hele tatt; kroppen har faktisk godt av en lengre periode med treningsfri innimellom. Tren det du rekker, når du rekker.

 • Marlena

  Variasjon og høre på Treningspodden med Silje og Pia på SoundCloud.

 • Silje

  Mitt beste treningstips er å planlegge godt og bare hoppe i det. Ha faste treningsdager slik at du kan pakke treningsbagen klar på forhånd, og lag gjerne en avtale med en venninne eller kjæresten.Slik unngår du å sluntre unna. Det beste for meg er å ikke kjenne etter hvor lyst jeg har til å trene, men å bare komme seg på treningssenteret. Det hjelper alltid på motivasjonen hvis jeg hører på motiverende musikk og tenker på godfølelsen etterpå.

 • Amanda

  Veldig bra innlegg. Flere av disse da fysisk aktivitet er så viktig. En samleliste med lesernes tips kan være et forslag? 👊
  Mine beste tips må være å investere i sko og fresht treningstøy med jevne mellomrom. Oppdatere musikk-listen med tempo-sanger for løping og litt lettere blanding for styrke. Gå til og fra trening hvis mulig. Pakk med treningstøy til skole/jobb og tren på vei hjem. Sett som mål å klare 2 økter i uka. Alt over dette blir en bonus. Godta at ikke alle øktene bli 1 time +, en halv time er mer enn nok. Kjør supersett med 2 eller flere øvelser for svettefest. Det å loggføre øktene kan hjelpe for å følge med utviklingen og fremgangen. Spis og drikk skikkelig gjennom dagen for å kunne holde ut og unngå svimmelhet under økta! For de som har mulighet er en PT-time eller to genialt for å få inn riktig teknikk på styrkeøvelser. Og ta tilbake hverdagsaktiviteten! 😉
  Hilsen fast leser

 • Lisbeth

  Tenke at alt er bedre enn ingenting! Det er lov å gi seg etter 15 minutter, bare du kommer i gang! Lover du deg selv det så er det lettere å komme over dørstokkmila i perioder med dårlig motivasjon – dørstokkmila kan jo være det største hinderet. Og så blir treningsøkta gjerne en time likevel, for er jo digg når en først er kommet i gang 🙂

 • Zainab Asadi

  Flott innlegg!

  Jeg har ikke alltid vært så flink til å trene. Latskap og tid har fått meg til å skyve det vekk. Men den dag idag trener jeg opp til 4 ganger i uken, og grunnen for det er rett og slett motivasjon for god helse!
  Så.. Mitt aller beste treningstips er å skrive ned både fordeler og ulemper om trening. Selvfølgelig vil fordelene være større enn ulempene, men der står det, rett på papir (eller PC og mobil for den saks skyld), at treningen vil kun bringe deg fordeler.
  Alt ligger i hodet. Om man vil oppnå god helse, god søvn, lykke, og ikke minste bedre selvtillit.. eller om man bare vil sveve videre med latskap, dårlig helse og dårlig selvfølelse. Når man trener så blir man virkelig stolt over seg selv, at man faktisk har gjort noe godt for seg selv. Noe ingen kan ta fra deg.
  Så ja, dette er altså mitt treningstips. Man må leve seg inn i det for å forstå hva det faktisk gjør med både kropp og sjel. Til syvende og sist, så er det kun deg, deg og deg som har kontroll over hva kroppen din trenger. Ingen andre.

  Stå på Emilie! 🙂

 • Kirsti Haram

  Så bra at du setter fokus på det viktigeste med trening!! Er sååå enig med deg!! Har unger på ungdomsskolen og i videregående og ser og hører for et kroppspress og kroppsfokus det er allerede der..

  Mine treningstips er å ha det gøy, trene variert både når det gjelder intensitet og aktiviteter, bruke fargerike klær og sko på trening som gir motivasjon, tren sammen med gode venner- ha gjerne en fast date i uka, prøv gjerne nye ting- ikke vær så redd for å utvide horisonten! 😉 💖 Husk å spise og å drikke jamt gjennom dagen, da får en god energi til å kose seg på trening! 🙌👍

 • Henriette Røiland

  – Gidd å starte, jeg hadde aldri trent før oktober, men nå er jeg hekta!! Stor koser meg på trening!
  – Bla i inspo bilder på insta, men hold deg til de naturlige
  – Drikk masse vann og spis nok mat
  – Ikke tenk for mye på hva du spiser. Tren heller og spis det du vil med god samvittighet!
  – Kos deg, ha det gøy på trening og ikke tenk på hva andre synes.

 • Victoria

  For en mega goodiebag! haha, takker ikke nei til muligheten til å vinne den!
  Mitt beste tips er noe jeg hørte av en vennine av moren min for en stund siden. Det er ganske simpelt, men det funket for meg da jeg startet å trene nå i januar (nyttårsforsett ofc)
  Del opp målene med selve treningen. Det vil si at det første målet er å finne frem treningsklærne. Etter det er gjort kan man checke av på det punktet. Mål 2: kom deg til treningsstudioet eller der du tenker å trene. Så kan dette punktet også checkes av. Meningen med å stykke opp målene er å gi mestringsfølelse underveis. Så er selvfølgelig siste etappe å få unnagjort økten.
  en skikkelig sofagris kan eventuelt ha ende flere mål underveis.

  Håper dette er til hjelp for noen der ute 🙂

 • skreppo

  Mitt beste tips er: tren for din egen del, ikke for bildene på instagram. Tren for at du skal bli fornøyd med helsen din, størrelsen din og bli mer selvsikker. Trening kan hjelpe på flere punkt enn bare utseende. Det kan hjelpe på angst f.eks. Man trenger ikke like å trene i begynnelsen, men man begynner å like det etterhvert når man ser hva det gjør med kroppen. Jeg skippet alle gymtimene på vgs, fikk ikke karakter i faget, men nå skulle jeg ønske at jeg møtte opp på hver eneste en!

 • Marianne

  Utrolig bra innlegg, syns det er så bra at du fremmer positive og sunne treningsvaner! Det som har hjulpet meg aller mest til å trene jevnlig og holde meg motivert er å finne noen å trene sammen med! Jeg har en fantastisk venninne som presser meg til å trene og hjelper meg til å klare ting jeg aldri hadde trodd at jeg kunne. Hun hjelper spesielt super mye på de dagene jeg aldri hadde begynt på en treningsøkt alene. Det andre tipset jeg har er rett og slett å la deg selv få slappe av noen ganger. Pleide å få kjempe dårlig samvittighet hvis jeg droppet en trening, men er så viktig å høre på kroppen din og ta vare på deg selv. Hvis du ikke orker trening én dag, så orker du ikke. Og det er helt greit. Til slutt; ha det gøy! Finn noe du syns er gøy å gjøre, er så mye lettere å gjøre noe du syns er morsomt. Den beste treningen er den du elsker å gjennomføre!

 • Tonje Meinstad Aaserud

  Mitt beste treningstips er å finne noe du liker – hva som helst! All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet, og ved å finne den treningsformen som gir deg treningsglede og mestringsfølelse vil du bli motivert til å fortsette med treningen. Og det er jo kontinuitet som gir resultater 🙂

 • Tonje

  Finn noe du liker, uansett hva det er. Helst noe ute i frisk luft! Om det er på hesteryggen, gåtur med hunden eller sykkeltur så hjelper alt. Ikke sett for store mål, start svakt og bygg deg opp. Og ikke minst ta med deg en venn, det gir iallefall meg mye mer energi og lyst til å gjøre noe. 🙂

 • Camilla

  Mitt beste treningstips er kanskje ikke det største, men det er virkelig noe som fungerer for meg! Jeg har en regel med meg selv at uansett hvor lite lyst jeg har til å dra på trening en dag, så skal jeg dra og trene minst 10 minutter. Om jeg fortsatt føler meg like kjip og lei etter 10 minutter er det greit å dra hjem, men da har jeg hvertfall prøvd. Ofte er det jo bare orket med å komme seg opp av sofaen eller komme seg på treningssenteret som gjør at man holder igjen, og så lenge jeg først er i gang med treningen er det vanskeligere å stoppe. 🙂 Det er veldig sjeldent jeg drar hjem etter de 10 minuttene 🙂

 • Marthe Hansen

  Mitt beste treningstips er å finne en motivasjonskilde som er bra for deg! Tidligere kunne jeg trene utelukkende for å bli tynn, og når jeg da ikke såg resultater gravde jeg med ned og gav opp ofte. Nå trener jeg for å bli mindre stiv og vond i ryggen, samt å få mer energi i hverdagen. Med det som motivasjon er jeg mye mer klar for å trene, og er glad i det! Ingen mennesker er late, man er bare ikke motivert nok 🙂

 • Ida

  Det beste treningstipset mitt er å utforske treninger, finn det som funker. Og gruppetreninger eller å trene med andre som er motiverte.

 • Merete

  Finn en treningsform du liker. Planlegg treningen. Gjør avtaler med veninner, da er det vanneskeligere og avlyse treningen:)

 • Marilene

  Tren med en venn, da er det mye vanskeligere å bli på sofaen! Og prøv ut forskjellige treningsformer. Gruppetimer gjør at du slipper å være kreativ med å finne på egne øvelser, samtidig som de kan inspirere deg til å finne ut av hva du liker og du får hjelp til å utføre øvelser korrekt!

 • Rannveig

  Det beste er absolutt å ha noen å trene med! Det er mye enklere å komme seg opp og ut om man vet at det er noen som venter på deg 🙂 I tillegg er det jo supert for selskapets skyld, og man kan gjøre mange morsomme parøvelser sammen.

 • Amalie Fykse

  Mitt treningstips over lengre tid er å føre treningsdagbok. Om man kjøper ei treningsdagbok, eller bare bruker ei enkel notatblokk er det samme. Bare man skriver ned hva man gjør, f.eks vektene ein bruker og reps og set, eller tidsbruk på ei evt springe/joggeløype. Då vil du etterkvart se at du har forbedra deg, og er da noe som motiverer meg, så er da å sjå at eg har forbedret meg! 😀

 • Helene

  Mitt beste treningstips er å trene sammen med en venn, på den måten blir det vanskeligere å «skulke» treningen ✋🏼

 • Christine

  Mitt beste treningstips er å velge en treningsform du synes er gøy. Enten du liker å løpe, danse, gå turer i skog og mark eller løfte vekter. Da kommer fokuset litt bort fra at trening er noe du bør gjøre, og heller noe du gleder deg til

 • Haldis Ulsund

  Mine beste treningstips er å starte hjemme i stua, med en youtube treningsvideo! Når du føler deg klar, ta med deg en erfaren venn og registrer deg på et treningsstudio. Husk å trene fordi DU vil det, ikke fordi du tror du må!

 • Stine F

  Mine beste treningstips er å trene med en motiverende treningspartner 🙂 Kan være kjæreste, venninne eller kompis. Da blir det gøyere, sosialt og vanskelig å hoppe over treningen!