Cravings

fre, 17 feb - KL. 12:38

Alle nordmenn har et sterkt forhold til brød. Enten elsker man det, ellers hater man det, men noe jeg tror alle har til felles er at man på et eller annet tidspunkt begynner å savne det. Brødskive med salami eller baconost var min all time favorite gjennom hele barndommen, men når jeg begynte å lage maten min selv, synes jeg brød var dødskjedelig og ville heller spise aaalt annet. Men nå! Nå når det bare er to stk i husholdningen kjøpes det ikke inn så mye brød. De fleste er jo så svære, så det ender opp med å bli muggent etter bare noen få dager på kjøkkenbenken. Jeg spiser mest grøt til frokost uansett, men her om dagen tenkte jeg bare «fakk it, nå kjøper jeg et skikkelig digg brød så får det gå som det går», haha. Badass!! Resultatet ble to nyyyydelige brødskiver, en med avokado og en med cottage cheese+blåbærsyltetøy og banan. Sååå godt!

Nå har jeg tenkt til å fryse ned resten om en dag eller to, slik at ingenting havner i søplekassen! I tillegg skal jeg kjøpe litt til av mine andre favorittpålegg.. Leverpostei, makrell i tomat og salami, mmmm ♥♥♥ Kose seg i vinterferien, si!

Ellers er det jo helt fantastisk vinterferievær, så jeg tenker at det er på tide å starte dagen nå med en tur ut! Ah, jeg nyter ferie allerede, haha 🙂 Ha en nydelig fredag!

  • Sofie

    Det så utrolig godt ut! Jeg bor alene, så jeg pleier å skjære opp brødet i butikken og fryse ned med en gang jeg kommer hjem. Tar kjempekort tid å tine i ovnen/brødristeren, og hvis man skal ha med seg brødskiver på matpakken er det genialt å smøre de mens de er frosne. Da er de perfekt tint når du skal spise lunsj (ikke soggy i det hele tatt), og man slipper svett pålegg! Ha en fin dag videre 🙂

  • Maria

    Mitt tips er å fryse ned f.eks. halve brødet, så tar du opp de skivene du trenger. Går an å putte skivene rett i brødristeren også, da smaker de jo enda bedre! Jeg er selv student, og handler derfor bare til meg selv, så hos meg havner hele brødet i fryseren med en gang 🙂

  • Malin

    Ååååh det er så godt med most avokado på brødskiva! Ihvertfall om man rister brødet først!! Så crispy <3 Kos deg i ferien!

  • Vilde

    Hei! Et lite tips er å kutte opp brødet på butikken, fryse det og ta opp brødskivene når du skal ha dem. Da får du alltid fersk brød som tiner raskt, uten at det blir tørt og må kastes. 🙂 Så nydelig ut!

  • Anniken

    Du burde prøve å lage eltefritt grytebrød – suuuuper godt! Skikkelig enkelt å smekke sammen også, men krever litt tidsplanlegging 😉 http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/eltefritt-grytebrod/ Jeg pleier å fryse ned halve brødet, så smaker det like godt den dagen man tar det opp igjen 🙂

  • Tina

    Jeg bor alene og legger brødet i kjøleskapet, da holder det seg kjempelenge uten å mugne! Mye lettere enn å bruke fryseren for da trenger man ikke å tine skivene 🙂 Et annet tips er å kjøpe de små brødene fra Kiwi hvis dere handler der 🙂

  • Oda

    nemmen har du ikke lært at du legger bare brødet i fryseren!? det er super greit! jeg som student kjøper brød titt og ofte – jeg elsker brød! jeg legger det bare oppskåret i fryseren, tar opp så mange jeg vil ha og tar den enten i brødristeren eller tar det opp samme morgen og smører på – så er den tint til lunsj 🙂 DIGG

  • Signe

    Haha, her er det forskjell på folk. Hjemme hos meg og kjæresten går det et brød om dagen nesten!

  • Astrid

    Synd at brød har fått så dårlig rykte! Det er jo både sunt og godt!

  • Nina

    Jeg har også helt dilla på brød om dagen! Har tidligere aldri kjøpt inn brød selv, men fikk plutselig en åpenbaring rundt juletider om at NÅ skal jeg kjøpe meg et brød. Kjøper dansk rugbrød på butikken (supergodt, inneholder masse frø og metter lenge). Skjærer det så opp i skiver (synes skjæremaskinene på butikken lager alt for tykke skiver i forhold til hvor tungt brødet er), og fryser ned 2/3 umiddelbart. Holder i ca. en uke og er kjempe-lettvint! Jeg går samme studie som deg, bare 2. år så vi har mange felles interesser har jeg sett. Brødtradisjonen må ivaretas <3

  • Ingvill

    Jeg er helt avhengig av brød hvær dag😆 Og jeg er så heldig å ha en mamma som baker verdens beste grovbrød. Hun kommer gjerne med en leveranse ukentlig. Og det brødet kaster jeg veldig sjeldent rester av. Vi er også to stk i husholdningen og vi bruker å fryse ned halve og spiser alltid opp det før vi tar opp nytt. Tiner jo over natten. Men viss man er av typen som ikke spiser så mye brød kan man dele opp hele brødet i skiver og fryse ned og ta opp det man trenger kvelden før. Da har man alltid ferskt brød og det er økonomisk👊🏼

  • Lene

    Vi er også kun to personer, og før kastet vi så utrolig mye brød! Helt til vi begynte å dele opp brødet i brødmaskinene på butikken. Da fryser vi det ned når vi kommer hjem, og så tiner vi så mange skiver som vi skal spise. 🙂 Glemmer du å ta opp brød kvelden før, tar det bare 2 minutter å tine i komfyren. :))

  • Nora

    Frys det med en gang. Ikke frys gammelt brød, det blir ikke godt når du tiner det igjen.

  • Rebecca

    Du kan også dele brødet i to med en gang du kjøper det, og fryse ned den ene delen. Så tar du det bare opp dagen før og har et ferskt brød til frokost, nam! Og det beste av alt – du kan skjære så tykke skiver du vil haha, brødmaskinen i butikker gir bare fillefisle skiver i min mening 🙊